Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 1394109

Verhalen / Ervaringen van

Drechtje spreekt... De winter aan de kant, lente in het land

En... een en drukte van jewelste op ’t Dorpsplein, gezellig vindt Drechtje!

Vanwege de zware stormen van de afgelopen weken zijn de kleurige doeken op de bouwhekken rondom de bouwplaats van het nieuw te bouwen dorpshuis tijdelijk weggehaald. ‘Goed gedaan, hoor’ klinkt het vrolijk uit de mond van een voorbijgangster, ‘nu kan je goed zien wat er is gebeurd: net als krokussen en narcissen als lentebodes uit hun bolletjes tevoorschijn komen zien wij nu stalen kolommen als een nieuw begin. Nog niet alle kolommen zijn gesteld maar de begane grond vloer is zichtbaar en er komt in elk geval iets naar boven. Het heeft zóóóó lang geduurd, maar NU lijkt er schot in de zaak te zitten.’Een vader van twee basisschoolleerlingen weet het kringetje rond Drechtje te vertellen dat de scholen 2 februari a.s. opgeleverd worden en dat de leerlingen na de krokusvakantie naar ’t nieuwe gebouw gaan. En dat dan de oude schoolgebouwen, die dateren van 1973, zo snel mogelijk afgebroken worden om plaats te maken voor zorgwoningen.
Een Zonnehofbewoner trekt bleekjes weg: ‘Het is te hopen dat de plannenmakers niet opnieuw rigoureus bomen kappen en telkens met aanvullende kap aan komen zetten. Dat ben ik echt zat’.


‘Weet je wat ik zat ben? ‘ zegt een dame uit de Bloemenbuurt ‘dat geparkeer van automobilisten die hier niets te zoeken hebben!’ Een jonge vrouw valt haar bij en zegt dat ze dan beslist dinsdag 27 januari om 19.15 uur naar de Bascule moet gaan omdat de gemeente dan de langverwachte informatieavond over de parkeersituatie in Duivendrecht organiseert. Drechtje ziet dat meer mensen deze datum in hun oren knopen.

Een bewoner uit Duivendrecht-Zuid komt het plein op met een brief van ProRail in haar handen. Zij verzoekt Drechtje om op te nemen dat er zaterdag 24 januari en zondag 25 januari a.s. geen of beperkt treinverkeer is van en naar Schiphol. Zij legt uit dat het aantal treinreizigers tussen Schiphol –Amsterdam-Zuid en station Duivendrecht groeit en dat daarom het spoor aangepast wordt. Over een lengte van 8 km komen er twee sporen bij. Rails, perrons viaducten en bruggen worden uitgebreid. Men verwacht dat e.e.a. in 2016 klaar zal zijn. Er worden geluidsschermen en geluiddempers geplaatst om overlast te beperken. In het weekend van zaterdag 24 tot en met maandag 26 januari wordt tussen station Duivendrecht en de Holterbergweg een wissel ingebracht en het spoor omgelegd. Bovenleidingen worden hierop aangepast en ook de treinbeveiliging. De werkzaamheden zullen gevolgen hebben voor de nachtrust van de omwonenden.

Een mevrouw steekt haar vinger in de hoogte en wijst Drechtje op ongure types, die door het dorp struinen. Ook komen er goed ogende luitjes aan de deur collecteren voor vage doelen of willen voor wat voor reden dan ook binnenkomen. Kijk uit, hou mensen de je niet kent buiten de deur en/of vraag naar hun vergunning om te collecteren!

Drechtje zegt: ’wees voorzichtig en tot volgende week!’

Voor de nieuwwsbrief versie : http://www.webklik.nl/user_files/2010_05/135288/Drechtje/150117_Drechtje_spreekt_Winter_aan_de_kant_lente_in_t_land.pdf

Reageer als eerste