Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 1394109

Verhalen / Ervaringen van

Drechtje spreekt... ‘Descente’ (ofwel plaatsopneming)

Tevreden blikt Drechtje vanmorgen vanaf haar sokkel over ‘haar’ plein. Het doet haar genoegen dat er aan de opknapbeurt hiervan hard gewerkt is (en nog steeds wordt). De bouw van het nieuwe Dorpshuis vordert snel en het wordt steeds zichtbaarder hoe het er uit straks uit gaat zien. De woningen aan de bovenzijde van de bakker en de snackbar zijn heel mooi opgeknapt. Mooi in de verf en de balkonschotten zijn uitgevoerd in frisse kleuren!

Ook de openbare weg rondom het plein is nu voorzien van frisse blauwe strepen. Op 1 juli a.s. gaat het betaald parkeren gelden en is er gelukkig geen gedoe meer met parkeren in de buurt van de winkels. De per ongeluk verkeerd aangebrachte blauwe strepen op de Telstarweg zijn deze week in verband met het behoud van de verkeersveiligheid weggepoetst.

Wat speelde er nog meer in de afgelopen week? Ja, de kwestie met de bomenkap in de Zonnehof. Omdat de bewoners zich hierom grote zorgen maken, heeft er op verzoek van de St.VvD maandag15 juni jl. een tussentijds gesprek plaatsgevonden. Hierbij waren aanwezig afgevaardigden van de Stichting Vrienden, een aantal Zonnehofbewoners en een tweetal afgevaardigden van de gemeente. Met zijn allen is hierover in goede harmonie uitgebreid gediscussieerd en gefilosofeerd. Duidelijk is, dat er met de op stapel staande bouw van woningen -en in de toekomst de realisatie van een nieuw te bouwen klein Zorgcentrum-, er heel wat bomen gekapt moeten worden. Maar welke bomen en wààr precies, dat is niet duidelijk.

In de keet bij het dorpshuis lag het definitieve ‘kapplan’ ter tafel. Dat er gekapt moet worden in verband met de bouw van woningen en een nieuw te realiseren klein Zorgcentrum is zo klaar als een klontje!
Maar er moeten dan geen argumenten aangevoerd gaan worden zoals:
- de bomen zijn ‘ziek’ of aan het einde van hun levensduur en vormen een gevaar; ze zouden
mògelijk kunnen omvallen of omwaaien.
- de bomen zijn zò hoog dat er op het maaiveld in de schaduw alleen maar onkruid groeit.
- het park is onveilig.
- van het park wordt weinig gebruik gemaakt.

Met deze argumenten maakten de bewoners gelijk korte metten.
- De bomen ‘ziek en/of oud’ of ‘een gevaar’ vormend zou eerst eens goed nader onderzocht moeten worden. Dat er vanwege de schaduw onder de bomen nu alleen brandnetels groeien, is een kwestie van onderhoud door de gemeente. Er zijn nl. genoeg bodembedekkers, die het prima doen in de schaduw.
- Het park onveilig? De aanwezige Zonnehofbewoners moeten hierom lachen. Niemand van hen voelt zich in de Zonnehof onveilig. Vòòr men met de bouw van de nieuwe scholen begon is er ook al veel gekapt (30%), waardoor men thans door het hele park heen kan kijken.
- De bewoners maken weinig of nauwelijks gebruik van het park? Dat snijdt ook geen hout (om maar in ‘kaptermen’ te blijven). Natuurlijk zit er geen afvaardiging van de 500 Zonnehof-huishoudens dagelijks in het park. Men wandelt er door heen, op weg naar school of naar het dorp. Mensen maken er een praatje. Het is een leuke plek voor een buurtfeest. Er worden soms kinderfeestjes gegeven en er wordt na schooltijd gespeeld en in de zomer gebarbecued. Het kantoorpersoneel van de Entrada en omgeving Joop Geesinkweg eet daar ’s middags hun broodje en ’s zomers wordt er door hen zelfs in het park vergadert!
Maar wat te denken van de flatbewoners die ‘s ochtends vroeg op de galerij in het zonnetje een kopje koffie drinken en genieten van het uitzicht op het park? Hetzelfde geldt ’s avonds: als men uit zijn werk thuis komt en even lekker buiten op de galerij een biertje drinkt in een groene omgeving? Dit laatste is heel belangrijk omdat het zich niet laat vertalen in (visueel) “gebruik maken” van het park.
Het was een constructief gesprek maandag jl. en men is elkaar zeker tegemoet gekomen. Er werd zeker ook veel èn vaak gelachen! Wij zullen nu met elkaar (gemeente, StVvD en bewoners) in drie etappes een rondgang door het park maken om precies duidelijk te krijgen, wat er gekapt gaat worden en wat niet. Ter plekke valt dit nl. beter te bekijken als vanaf een tekening. Het groepje StVvD en bewoners maakt dan ook graag een ’descente’ om het e.e.a. wat de bomenstand en de eventuele kap ervan betreft, ter plekke in ogenschouw te kunnen nemen … waarna partijen elkaar ongetwijfeld tegemoet zullen komen!

Zo..., dat is het en daar moet u het mee doen, althans voor deze week dan!

Wilt u de nieuwsbriefversie lezen? Surf naar:
http://www.webklik.nl/user_files/2010_05/135288/Drechtje/150620_Drechtje_spreekt_Descente.pdf

Reageer als eerste