Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 1394109

Verhalen / Ervaringen van

Drechtje spreekt... Een Kerstpakket

Het is zaterdag 12 december en over 2 weken is het Kerst. Drechtje is benieuwd wat haar mede-inwoners uit Duivendrecht vandaag te melden hebben.
De eerste die recht op haar sokkel aanstevent is een vriendelijke oude mijnheer, die haar er op attent maakt dat een van de doeken aan het hek om de bouwplaats los hangt. Drechtje bedankt hem voor de tip en beloofd hem dat ervoor gezorgd gaat worden dat dit zo snel mogelijk hersteld wordt.

De tweede die –ondanks haar leeftijd van 86 jaar- komt aangesneld is een dame uit de Begoniastraat.
Zij is met opzet rond de klok van 11:00 uur naar het plein gekomen, omdat zij toch wel het een en ander op haar lever heeft.

Haar eerste punt is haar uitzicht op de singel. Het is een warboel van woekerend riet: een doorn in haar oog. Zij heeft hierover al diverse keren gebeld met het gemeentehuis en zelfs een brief geschreven maar tot nu toe heeft dit niet geresulteerd in daadwerkelijk effect. Haast eenzelfde verhaal dus als de verlichting in de Kloosterstraat, waar de mensen wekenlang in het donker hebben gezeten. Maar… dat moet worden toegeven: twee weken geleden hebben zij het licht kunnen zien en zijn ze blij niet meer met een knijpkat door de straat te hoeven. Gelukkig… uiteindelijk hier toch blije bewoners!
Ze peinst verder dat het toch veel makkelijker zou zijn als er op het gemeentehuis maar één persoon over dit soort meldingen zou moeten gaan en burgers niet steeds een willekeurig ambtenaar aan de lijn krijgen

Voorts maakt de krasse dame melding van de slechte bestrating in het dorp. Zij en haar man (88 jaar) die een rollator heeft, moeten goed oppassen waar zij lopen. Vinnig voegt zij er toe dat dit voor jongelui weliswaar geen probleem is, maar dat niet vergeten mag worden dat er in het dorp ook ‘oudjes’ wonen!

Haar volgende punt gaat over een kerstpakket. Zij vraagt zich af waarom alleen bejaarden in een zorginstelling een kerstpakket krijgen en hoogbejaarden zoals zij en haar man die nog op zichzelf wonen en zelfredzaam zijn, niet. Zo’n pakket is toch een aardige geste en een gebaar dat er met Kerst ook aan ouderen gedacht wordt. Veel oudjes met alleen een AOW-tje zouden hier heel blij mee zijn.
Hierop kan Drechtje geen antwoord geven. Krijgen bejaarden zoiets niet van de ANBO? Hoe zit dit. Zij beloofd de dame dit bij diverse instanties eens na te vragen.
Zo, de kwieke bejaarde heeft haar hart met een enorme woordenstroom gelucht…

De volgende spreker vraagt zich af wanneer er bij de bushalte 41 Burg. Van Damstraat iets aan de bestrating gebeurt. Het is er gevaarlijk glad als het regent en wat denk je Drechtje, wat als het straks gaat vriezen? Er is in september jl. gesproken over betonnen noodplaten, maar ze zijn er nog steeds niet!

Mevrouw J. uit een van de Zonnehofflats die het gemeentenieuws op de voet volgt, is verheugd!
Zij komt Drechtje alleen maar even vertellen dat zij erg blij is dat het college besloten heeft dat er straks op het nieuwe plein NIET geparkeerd gaat worden. Wat een opluchting! Verder is zij over de gang van zaken in het dorp tevreden, zij groet Drechtje en rent snel de supermarkt in.

Drechtje spreekt een jong stel aan. Zij is benieuwd of zij iets hebben gehoord over het Kerkplein Duivendrecht-Zuid. Nee, het stel weet van niets. Ze komen ook nooit aan het einde van het dorp maar willen wel graag weten wat daar speelt. Drechtje legt uit er enige tijd werkzaamheden hebben plaatsgevonden, maar dat er nu opnieuw bestraat gaat worden, bomen worden teruggeplaatst en de fietsenrekken verdwijnen. Weer terug naar de oude situatie dus. Het probleem van het fietsparkeren bij het kerkplein zal volgend jaar opgelost gaan worden met Stadsregio en OV-Saal.
Ook een heel positieve ontwikkeling, waar de bewoners in de buurt heel gelukkig mee zijn.

Drechtje gaat de komende weken even in stilte genieten van verschillende toch wel positieve zaken die in het Dorp Duivendrecht gebeuren! Toch weet Drechtje dat ze niet achterover kan leunen, daarom is ze vanaf 10 januari weer opmerkzaam en actief vanaf haar sokkel!

Alle lezers voor straks hele fijne dagen en tot in 2015!

Voor de nieuwsbriefversie:
http://www.webklik.nl/user_files/2010_05/135288/Drechtje/141213_Drechtje_spreekt_Kerstpakket.pdf

Reageer als eerste