Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 1394109

Verhalen / Ervaringen van

Drechtje spreekt... een nieuw jaar!

Vandaag is ’t de eerste ‘Drechtje dag’ in het nieuwe jaar. Niet echt een dag voor een gezellig babbeltje op het plein, want er staat een flinke storm. Stevig verankerd staat Drechtje op haar sokkel. Haar welbekende cape heeft zij maar niet omgedaan en ook de witte duifjes blijven vandaag opgehokt.

In de gierende storm overdenkt Drechtje het afgelopen jaar. Er zijn veel positieve dingen gebeurd in haar dorp. De bouw van de nieuwe school schiet hard op. Na de voorjaarsvakantie verhuizen de kinderen naar hun nieuwe onderkomen. Plannen voor een naschoolse opvang zijn in de maak. Ook de nieuwe sporthal is een feit en met de bouw van een nieuw Dorpshuis is gestart. Verder zijn er in het hele dorp ondergrondse afvalcontainers geplaatst, waar de inwoners zeer tevreden over zijn.

En last but not least: een nieuwe apotheek en gezondheidscentrum in In de Pelmolen 1!
De apotheek is intussen geopend en na het weekeinde nemen ook de huisartsen hun intrek in hetzelfde gebouw, dat rigoureus verbouwd werd. Het is alleen nog wachten totdat de bijbehorende parkeerplaatsen bestraat worden.

Desalniettemin is Drechtje nieuwsgierig of er nog inwoners langskomen die haar nog iets willen vertellen of mededelen. Bingo!
Een vlotte jongbejaarde man met een vriendelijk gezicht is bereid om zijn zegje te doen.

Hij woont op de Rijksstraatweg ter hoogte van café Brugzicht en meldt er aan de situatie bij bushalte van Rijksstraatweg/hoek Berkenstraat nog steeds niet veel veranderd is.
Busreizigers moeten daar in- en uitstappen op een klein stukje modderige grond. Bij slecht weer zoals vandaag staan zij daar in weer in wind onbeschermd langs de weg want ook een bushokje ontbreekt. Je zou zelfs kunnen stellen dat het voor busreizigers daar een gevaarlijk opstappunt is. Ja, deze situatie moet voor het eerstvolgende weer hóóg op de agenda komen te staan.
Voorts maakt de man zich zorgen om de voortgang van de bouw van het nieuwe dorpshuis. Zo ook de herinrichting van het plein, schiet, door al ’t gesteggel, over alleen maar parkeerplaatsen, ook maar niet op.

O ja Drechtje, over parkeerplaatsen gesproken… Dat wordt toch hoe langer hoe meer een probleem in Duivendrecht. Sinds de invoering van de blauwe zone in een groot deel van het dorp, is het haast niet mogelijk om een parkeerplaats te vinden bij het Dorpsplein. Het parkeerprobleem verplaatst zich en breidt zich nu ook al uit naar de Rijksstraatweg.

Nog één ding: de burgemeester had het in haar toespraak ook over de realisatie van nieuwe woningen: de zgn. Nieuwe Kern. Maar om hoeveel nieuwe woningen gaat het dan? En waar precies moeten die woningen dan komen? Komt deze kern bij Duivendrecht of bij Ouderkerk a/d Amstel te horen. Het wordt uiteraard gemeente Ouder-Amstel. Maar toch… duidelijkheid hierover zou fijn zijn. En voor wie zijn deze woningen in eerste instantie bestemd? Krijgen eigen inwoners van Ouder-Amstel voorrang? Dat is wel te hopen want mijn dochter staat hier al 12 jaar ingeschreven. Zij woont nog steeds thuis en als deze situatie voortduurt heb ik straks automatisch een mantelzorger, hahaha.

De beste man is intussen aan het eind van zijn litanie. ‘Drechtje, ik heb mijn zegje gedaan. Ik heb het koud en ga thuis bij moeders aan de koffie. Een fijne dag nog!”

Voor de nieuwsbriefversie surf naar:
http://www.webklik.nl/user_files/2010_05/135288/Drechtje/150110_Drechtje_spreekt_Een_nieuw_jaar.pdf

Reageer als eerste