Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 1394109

Verhalen / Ervaringen van

Drechtje spreekt ... Geen vuiltje aan de lucht !?

Heel tevreden kijkt Drechtje over haar plein wat er om haar heen gebeurt. De afgelopen week was dat heel wat. Naast elkaar zijn er maar liefst twee nieuwe winkels geopend! De groente-delicatessezaak ‘Jessie’ en slijterij de ‘Drankenzaak’. Vanaf haar sokkel kijkt ze er recht tegen aan. Nick van de delicatessenzaak staat trots achter de toonbank. De spullen die hij nu gaat verkopen zijn toch wel een stuk gezonder als tabak vindt Drechtje (maar dat is natuurlijk hààr mening) Vanmiddag om 15:00 uur wordt de slijterij feestelijk geopend. De ballonnen worden alvast opgeblazen. Drechtje maakt kennis met de beide eigenaren en stelt zich voor. Maar dat is niet nodig, zij kennen haar al van de opnames van het programma ‘Man bijt Hond’. Ongelooflijk, Drechtje’s bekendheid snelt haar vooruit.
Vandaag wil Drechtje het hebben over de vuilcontainers die 8 maanden geleden overal in het dorp in gebruik genomen zijn.
Een dame uit flat Mercurius vertelt dat zij hier zéér tevreden over is. Geen gezeul meer vanaf 7-hoog naar beneden met een grote vuilniszak. Zij kan nu dagelijks een klein zakje afval in de bak gooien. Nadeel: er wordt vaak grofvuil naast gezet dat weliswaar door Gijs van de gemeentewerf keurig wordt opgehaald. Hulde daarom aan Gijs, want dat mag wel eens gezegd worden!
Een mevrouw van het Michaëlplein is ook enthousiast. Gelukkig niet van die grote lelijke containers als in Diemen. Het ziet er ook veel netter uit. Geen vuilniszakken meer op straat die door beesten worden opgemaakt. Nee…, bij haar geen rommel die ernaast gezet wordt.
Een dame die hier altijd komt winkelen en van de Wenckebachweg komt laat weten dat ondergrondse vuilcontainers een enorme vooruitgang zijn. Jammer alleen dat er bij haar geen glas- en papiercontainers naast staat. Daarentegen wordt bij haar wel wekelijks het grof vuil opgehaald.
Van een jong stel uit de Berkenstraat, waarvan zij duidelijk zwanger, hoort Drechtje dat zij hier heel tevreden over zijn. Geen gedoe met blauwe zakken die je moet kopen èn betalen!
Het is alleen een minpunt dat je nu het grof vuil zelf moet wegbrengen en dat de werf maar één uur per dag open is en op zaterdag van 09:30 – 12:30 uur. De man heeft laatst een middag vrij moeten nemen om zijn spullen weg te brengen.
Goh, kijk daar! Daar komt zelfs de wethouder op Drechtje af! Aan haar arm een grote boodschappentas, want ook wethouders doen af en toe boodschappen. Zij woont in de Molenwijk en is dus zelf een trotse Duivendrechtse. Drechtje vertelt haar wat het thema vandaag is en zij knikt goedkeurend. Komt dat even prima uit, wij (het college) hebben eerdaags een evaluatiegesprek over dit onderwerp! Ik ben heel benieuwd om van Drechtje de verschillende meningen uit het dorp te vernemen.
Een sportieve mevrouw met een rode paddenstoel als fietsbel heeft haast maar laat Drechtje weten dat de invoering van de vuilcontainers een goed besluit van de gemeente is geweest. Zij woont op de Rijksstraatweg en maakt zich over dit onderwerp dus niet druk. Wèl uit zij haar bezorgdheid over toekomst van de ouderen in het dorp en hoe dat volgend jaar allemaal gaan zal. Maar dat is een héél ander onderwerp waaraan Drechtje zeker ook aandacht zal besteden!
Een oudere dame uit de flat Neptunus neemt ook deel aan het gesprek. Niets dan lof over de vuilcontainers! Voor ouderen veel handiger om een klein zakje weg te gooien. Voorheen droeg een buurman haar grote vuilniszak naar beneden. Heel lief, maar ze kan het nu zelf! Maar grof vuil Drechtje, dat is toch wel een probleem… Ik ben alleen, heb geen auto en kinderen in de buurt die dat voor mij zouden kunnen wegbrengen. Om de gemeente te bellen heeft geen zin want die sjouwen het niet van boven naar beneden en trouwens € 36,90 per m3 kan ik niet betalen want ik heb alleen maar een AOW-tje.
Een oma uit de Azaleahof, haar dochter en kleindochter hebben ook een mening. Helemaal top, die vuilcontainers. Alleen het grof vuil hè. Daar zou de gemeente toch een andere oplossing voor moeten bedenken. Het gebeurt nl. dat mensen in de flat grote spullen naar beneden gooien zodat het vanzelf in stukken valt! Ja, het is de mentaliteit van sommige mensen en daar valt niets tegen te doen. Alleen maar hopen dat je het niet op je kop krijgt!
Maar weet u wat ik doe Drechtje? Ik bel de Kringloopwinkel, want die komen veel (nog goede) spullen gratis ophalen!
Een echtpaar uit de flat Jupiter wandelt langs. Hebben jullie het over de vuilcontainers?
Prima toch!? De vrouw, een kraakhelder typje, is blij dat voortaan de containers regelmatig worden schoongemaakt. Weet u, sommige mensen gooien er niet of niet goed verpakt, het meest stinkende afval in. Haar man is blij dat wij hier geen chip of pasje nodig hebben. (Lachend: een vriend van mij gooide zijn vuilniszak èn pasje in de container!) Raakt men zijn pasje kwijt, of wordt het vergeten mee te nemen, worden de zakken naast de container gezet. Ook hij ergert zich aan het grof vuil (alwèèr het grof vuil!) dat naast de containers wordt gezet! Het erge ervan is ook dat vuil, vuil aantrekt. Als er één ding staat, wordt dat in no-time een hele berg.
Het duizelt Drechtje. Wat een reacties op alleen maar vuilcontainers! Ze vat kort samen:
- Ondergrondse vuilcontainers: Top! Wat dit betreft is er geen vuiltje aan de lucht!
- Grof vuil: Verdient zeker verdere aandacht van de gemeente. Kan het misschien toch weer 1x in de 6 weken opgehaald worden? Please!!! Prijs € 36,90 per m2 bij ophalen is erg hoog.
Pfff… voor vandaag stopt Drechtje en maakt zij er verder geen woorden meer aan vuil.

Voor de nieuwsbrief versie klik op: http://www.webklik.nl/user_files/2010_05/135288/Drechtje/141108_Drechtje_spreekt_Geen_vuiltje_aan_de_lucht.pdf

Reageer als eerste