Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 1394109

Verhalen / Ervaringen van

Drechtje spreekt... Gezellig BBQ-en op het plein!

Het is nog vroeg en het belooft een mooie voorjaarsdag te worden. De zon doet in ieder geval zijn best al. Vanaf haar sokkel kijkt Drechtje opgewekt en opgetogen over haar plein. Er is hard gewerkt de afgelopen week. De borders zijn van nu ook van struikjes en plantjes voorzien en de pas aan geplante bomen staan al voorzichtig in bloei. Als ze over een jaar echt goed geworteld en wat meer gegroeid zijn, zullen ze volgend jaar om deze tijd uitbundig in bloei staan!

Ja, de opknapbeurt van het plein: het is haast eenzelfde project als de aanleg van de Noord-Zuidlijn, in die zin dat er geen einde aan schijnt te komen. Dat is althans de mening van een mevrouw die naast Drechtje in het zonnetje is komen staan. ‘Wat ik ook zo raar vind Drechtje, is dat er zo ongestructureerd gewerkt wordt aan het plein. Gaan ze het eerst helemaal bestraten, om een aantal weken erna de boel weer open te gooien om het gedeelte kinderspeelplek aan te leggen. Maar goed, aan de aanleg hiervan wordt nu ook gewerkt’
Een jonge moeder mengt zich ook in het gesprek. Haar twee peuters staan van achter het hek naar de speelplek in wording te kijken. ‘Zie ik het nu goed Drechtje? Staan er nu een aantal BBQ’s langs de glijbaan?’. Een jongeman met grote hond vindt dit helemaal top! ‘Lekker toch? Strakkies met mijn vrienden hier op het bankie chillen en BBQ-en. Een frietje van Jan & Jan en een pilsje van de Plus erbij. Ik zie het al helemaal gebeuren!’

Ja, die BBQ’s, al meer dorpelingen hebben zich hierover verwonderd en er bij elkaar navraag over gedaan op burensite Nextdoor. Het is nog lang geen zomer, maar de BBQ’s blijken dus nu al een ‘hot item’. Een jeugdige oma, eveneens getriggerd door de zwarte pannetjes, stuurt haar 10-jarige kleindochter op onderzoek uit. Het ondernemende wichtje bestudeert de BBQ’s aandachtig Nee…, de deksel zit vast, die kan er niet af. En ja..., je kunt er op zitten, maar niet heen en weer wiebelen omdat ze nog vergrendeld zijn! Het raadsel BBQ’s is bij deze door de 10-jarige ontrafeld: het is gewoon de moderne variant van de oude wipkip!

Oma, trots op haar bijdehante kleindochter heeft zelf ook nog een vraag. ‘Hoe zit het met de oude lantaarnpalen met de sierduifjes Drechtje? Worden die nog teruggeplaatst?’ Hier weet Drechtje het antwoord op! Omdat het technisch niet mogelijk was de duifjes op de nieuwe lantaarnpalen te monteren, komen deze vooralsnog niet terug. Wél wordt er naar een oplossing gezocht, hoe op een andere wijze de sierduifjes terug zullen komen want duiven zijn natuurlijk onlosmakelijk met ons dorp Duivendrecht en het plein verbonden!
Een gezellige kwebbeltante wil toch nog even iets kwijt over de opstelling van de banken.
Héél fijn dat die geplaatst zijn, gezellig voor een keuvelpraatje, maar als je er op zit, kijk je tegen de winkels aan. Het had toch veel leuker geweest als je vanaf de bank het open plein op kijkt? Als ik op de bank bij de sigarenwinkel zit, zie ik precies wie daar de winkel in- en uit gaat en dat boeit mij niet echt! Is met de plaatsing van de banken hier niet aan gedacht, of zijn ze soms per ongeluk tijdens de uitvoerwerkzaamheden verkeerd om neergezet? Drechtje moet erom lachen: Ja, veel Duivendrechters zijn kritisch en niet op hun mondje gevallen!

De aandacht voor het plein verplaatst zich thans naar elders in het dorp, want iemand oppert: ‘Hoe staat het eigenlijk met die natuurlijke speeltuin in de Zonnehof? Gaat dat nog door? Ik hoor er helemaal niets meer over!’. Een pienter oud dametje die daar in de flats woont,geeft vinnig haar bevindingen door. Volgens mij is het hele stuk park rondom de scholen intussen officieus als natuurlijke speeltuin door de schoolkinderen van beide scholen in gebruik genomen. Althans, dat is wat ik dagelijks waarneem. Het stukje grasveld dat er lag, is helemaal intussen helemaal vertrapt en als voetbalveld getransformeerd. Kinderen lopen tussen het groen, houden stokkengevechten en onlangs was er een soort hut in aanbouw. De leerkrachten van beide scholen staan er bij en kijken er naar. Een Zonnehofbewoner die hier een juf op aansprak, kreeg te horen dat het hele park openbaar gebied is, dus dat de kinderen daar gewoon mogen spelen. Nu vraag ik u? Ik zie natuurlijk ook wel, dat de kinderen op het speelterrein van de school zelf niet kunnen spelen, want dat is veel te klein! Binnen het hek worden de fietsjes gestald en zijn moestuintjes aangelegd. Maar om dan zo maar het overge-bleven stukje park te confisqueren? Ik woon hier al 20 jaar, zie het allemaal met lede ogen aan en voel mij in mijn ‘woongenot’ zo langzamerhand steeds meer aangetast…
Toch moet ik òòk iets positiefs vermelden: het parkeren langs de vijver beneden bij de flats, behoort definitief tot de verleden tijd! Er zijn onlangs hekken geplaatst en wandelaars kunnen er dus weer ongehinderd hun rondje maken!

Drechtje hoort alle wetenswaardigheden en dorps geneuzel met ontzettend veel plezier aan.Wat heerlijk toch dat bijna iedereen elkaar hier in het dorp kent, met z’n allen moppert, ruziet, kiibbelt, ongezouten kritiek levert, filosofeert, ideetjes oppert, betrokken is, naar elkaar informeert maar bovenal met elkaar veel lacht! Duivendrecht ten voeten uit!

Voor de nieuwsbriefversie surf naar:
http://files.webklik.nl/user_files/2010_05/135288/Drechtje/160409_Drechtje_spreekt_Gezellig_BBQ-en_op_het_plein.pdf

Reageer als eerste