Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 1394109

Verhalen / Ervaringen van

Drechtje spreekt… IJs en weder dienende

‘Drechtje met de dooidruppels aan d’r neus’, merkte een passerende mevrouw lachend op en het wekelijks zaterdags kwartiertje om 11.00 uur was daarmee begonnen.

Vanuit de bakker, lekker happend in hun croissantjes, kwamen jonge ouders met hun kindjes op Drechtje toe gelopen. ’O’ riepen ze enthousiast, ‘nu maken we dit eens mee. Hier kun je gewoon komen bijpraten over ons dorp.’ Met belangstelling luisterden ze naar de er inmiddels bij gekomen Duivendrechters. Een meneer met Ajax pet en dito das, sneed het onderwerp parkeren aan. ‘Ik begrijp er niets meer van. De wethouder heeft in september beloofd dat het hele dorp blauwe zone krijgt voor de zomer; de Bloemenbuurt al voor kerst en nu hebben we opeens een informatieavond hierover. Waar is dat nou voor nodig? 't Kan toch gewoon uitgevoerd worden. Hoe moeilijk is dat?’
‘Ja, de blauwe verf was op’, grapte iemand.
Een geagiteerde heer, die meneer nauwelijks liet uitspreken, riep: ‘Ja en dan een meeting in de Bascule. Waarom daar? Dat geeft te denken…
Als je ziet hoeveel parkeerplaatsen door het personeel van die instelling ingenomen worden! Ze staan bij de sportvelden, 't Ven, en zo voort. Plus de langparkeerders daar die lekker makkelijk hun auto neerzetten en vervolgens naar de zon vliegen.
De wethouder is zelf nog komen kijken, al weer een tijdje geleden. Ik ben benieuwd’.
Een mevrouw met een wild blaffend hondje dat zij vergeefs tot ‘stil’ maande, kwam met de opmerking dat het parkeergeld van het Businesspark lekker lucratief voor de gemeente is maar voor Duivendrecht een droevige zaak. ‘Ja’, zei de boze meneer, ‘wat nou lucratief, er staat haast geen auto geparkeerd!.’
Een dame vraagt aandacht voor de Molenbuurt omdat bij ’t nieuwe gezondheidscentrum nog steeds de 7 extra parkeerplekken niet aangelegd zijn. De huidige zandbak aldaar lijkt nu een dorpsbrede irritatie te worden, door een onderling meningsverschil tussen de direct omwonenden over ’t groen.‘Ja’, vult een ander aan, ‘de uitbreiding van de apotheek mocht alleen als die 7 extra parkeerplaatsen zouden worden aangelegd. Hoe vervelend ook voor de enkeling die het groen van het plantsoen ter harte gaat, dat is nu eenmaal het gevolg van het gezondheidscentrum op die plek.
Iemand anders mopperde: ‘Ze willen zeker dat we op de fiets naar dokter of apotheek komen, maar je kunt nergens je fiets daar goed neerzetten!’ Iedereen mopperde nu door elkaar. Drechtje knikte instemmend. Tijd om heel snel de 7 extra parkeerplaatsen aan te leggen en een fietsenrek te plaatsen!

’Even wat anders’, riep een mevrouw die die op de bouwhekken wees, ‘waar zijn die mooie fotodoeken? Die waren toch alleen voor de storm tijdelijk opgeborgen? ‘Jawel’, gaf een jongeman aan, ‘maar jullie klaagden dat het nieuwe Dorpshuis maar niet opschoot, dus nu kunnen jullie goed zien dat het staketsel en dus de vorm zichtbaar is.’ Een achteraf staande meneer wees op de leegstaande winkels. Op veel van dit soort dorpspleintjes is dat het geval.
Waarom worden er geen woningen van gemaakt? Die hebben we hard nodig. Dan kijk je tenminste niet meer in de gapende leegte van die panden.’

Voor de nieuwsbrief versie:
http://www.webklik.nl/user_files/2010_05/135288/Drechtje/150124_Drechtje_spreekt_IJs_en_weder_dienende.pdf

Reacties

Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

Peter reageert

Inmiddels is er een fietsenrek geplaatst zijn de werkzaamheden betreffende de parkeerplaatsen zo goed als afgerond. Even nog de rommel opruimen en er kan geparkeerd worden!

Thumb 1394109

Drechtje reageert

Het duurt allemaal, maar dan krijg je ook wat!