Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 1394109

Verhalen / Ervaringen van

Drechtje spreekt... Moeten we het misschien zelf gaan doen?

Mooi zonnig weer, een strak blauwe lucht, maar een koude oosten windje en zo stil op het Dorpsplein maar dat veranderde snel. Twee dames ieder op hun eigen scootmobiel reden recht op Drechtje af. Ze hadden duidelijk bedacht hun hart te luchten. Het ging over DUO+ waar de gemeenteraad afgelopen donderdagavond goedgunstig over beslist heeft. ‘De samenwerking op ambtelijk niveau gaat door, maar,’ zei de ene dame: ‘dat gaat ten koste van de service aan de inwoners over zaken die de mensen hier direct raken.’ ‘ Jazeker’, voegde de andere dame hier aan toe, ‘ als ambtenaren in Diemen of Uithoorn moeten overleggen of iets samen doen, blijft hun werk dat Duivendrecht betreft, liggen.’ ‘Nou en of’, zei een kou-kleumende meneer die er bij kwam staan: ‘of het nou over parkeren of de straatverlichting gaat, of over de ernstig in verval geraakte Antoniushoeve, beloofde acties blijven veel te lang uit. Het is nu al eind november, maandag 1 december! en dit soort overlast zit de burger tot hier. Eind november de bloemenbuurt blauw? Ik heb nog niets gezien, is de verf soms op? ‘ ‘Nou, dan ga je toch even naar de Gamma’, mengde zich een jong moedertje met om haar heen spelende kinderen zich in het gesprek. Iedereen lachte.

Intussen kwam de vader van de spelende kinderen aanlopen en voegde zich bij zijn vrouw. Hij merkte op dat er nogal wat commotie is over voorgestelde extra parkeerplekken op het Dorpsplein die de ondernemers schijnen te willen. Weer praten en weer geen actie. ‘Het wordt geen gezellig plein met al die geparkeerde auto’s en dan kan er ook nooit meer een markt komen’. Een mevrouw die zich goed ingepakt had tegen de kou, kwam met een heel andere mening. ‘Ik wil toch voor de winkeliers pleiten’, begon zij’, ‘het blijkt dat de mensen nu de achteringang van De Plus prefereren, vlakbij hun auto; zo komen ze nog nauwelijks op het Dorpsplein en dat is voor de kleine winkeltjes, die wij juist zo graag hier willen hebben, nadelig. Vandaar de parkeerplaatsen op het plein’. ‘Tja’, zegt een ander kritisch, ‘Even een snelle boodschap, vooral tussen vijf en zeven in de avond. Die mensen komen helemaal niet voor de gezelligheid of een kopje koffie. ‘Ja eens’, vult de jonge vader aan, ‘nu hebben we eind oktober zo’n goed plan gezien en besproken voor een mooi open plein, precies zoals de gemeenteraad opdracht voor heeft gegeven. De meeste mensen zijn er blij mee en dat is juist zo positief. Het plein als ontmoetingsplek met daaromheen horeca en winkeltjes is een compleet ander uitgangspunt dan een snelle boodschap faciliteren door parkeerplaatsen op het plein aan te leggen. Ook wordt de boel weer vertraagd door deze parkeerplekplannen’.
‘Jawel’, antwoordde de mevrouw die nu een rode neus van de kou kreeg: ‘wij willen toch zo graag winkeltjes en levendigheid hier op het Dorpsplein, tsja, daar moet je wat voor over hebben, zodat mensen er gemakkelijk kunnen komen en ook kopen. ‘Een mevrouw met de fiets aan de hand hoorde het laatste deel van dit gesprek en bracht in dat de meeste Duivendrechters gewoon lekker met de fiets komen. En tussen de middag door de weeks komt al het kantoorpersoneel uit de omgeving lopend naar het Dorpsplein’. Hier en daar werd instemmend gemompeld.

‘Ach’ zegt de scootmobieldame strijdlustig, ‘we wachten in Duivendrecht al ruim 15 jaar op een mooi Dorpsplein. Als de gemeente nu weer van de plannen afwijkt met de daarbij behorende vertraging, komen we misschien wel in het Guinness Book of Records: het Plein met de meeste niet uitgevoerde plannen.

Nieuwsbrief versie: http://www.webklik.nl/user_files/2010_05/135288/Drechtje/141129_Drechtje_spreekt_Moeten_we_het_misschien_zelf_gaan_doen.pdf

Reageer als eerste