Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 1394109

Verhalen / Ervaringen van

Drechtje spreekt… Regels, regels… wat doen we ermee?

‘Het is gelukkig niet glad deze zaterdagmorgen en opmerkelijk veel mensen komen op de fiets naar het plein. Drechtje ziet ze graag komen. En de winkeliers natuurlijk ook.

Een heer, keurig met zijn fiets aan de hand, zoekt de mensen op die al bij Drechtje staan te praten en legt uit dat hij bij gladheid zijn zadel wat lager zet en zo beter contact heeft met de grond en dat hij zijn banden minder hard oppompt, zij zijn dan breder en de fiets ligt beter op de weg. Zijn tip leidde direct tot lovende woorden van de pleinbezoekers voor de strooiwagens die op tijd uit rijden.
‘Heeft u misschien nog een tip?’ vraagt een dame, terwijl ze geniet van haar kaasbroodje,’ik zoek me het apezuur op de website van de gemeente naar de geluidsverslagen van de commissievergadering van donderdag 5 februari. Ik ben zo benieuwd naar de presentatie van de plannen voor het gebied rond het station Van der Madeweg. Twee jaar geleden las ik er al over in het Weekblad; er zijn borden geplaatst Amsterdam-Duivendrecht, het station is wat opgepimpt, maar de omgeving… nog steeds niet om aan te zien. Het ziet er zo Sovjet-achtig uit’.
‘Ik weet pertinent zeker’ antwoordt de mijnheer met de fiets ‘dat die geluidsbanden, die notabene ook als notulen voor raads- en commissievergaderingen gelden, via de website beschikbaar behoren te zijn. Volgens mij zijn er doorlopend problemen met die geluidsbandenbanden en de uitzendingen. Er wordt gezocht, zegt men ten stadhuize, maar de steen der wijzen is nog niet gevonden!’
Een echtpaar zoekt voorzichtig naar de juiste woorden en probeert Drechtje uit te leggen dat er rond de verkoop van het Rijksmonument Antoniushoeve kop noch staart aan de gevolgde procedure te vinden is. Het is nog steeds doodstil rond de monumentale hoeve. De Duivendrechters begrijpen er geen snars meer van. De gemeente zelf heeft – door schade en schande wijs geworden in de eerdere verkoopprocedure van dezelfde hoeve - extra strenge regels opgesteld voor de verkoop.
En een begeleidingscommissie voor de verkoop ingesteld, geselecteerd op kennis en kunde.
Die commissie heeft een weloverwogen advies uitgebracht uit de diverse ingediende herbestemmingsplannen en… vervolgens worden écht alle gestelde termijnen overschreden. Op 7 januari 2014 (!) is na jaren leegstand en verpaupering een voorlopig koopcontract getekend. En deze week staat in het Weekblad te lezen dat het bouwplan pas NÚ uitgewerkt gaat worden. ‘Wij willen absoluut geen spijkers op laag water zoeken, maar op WELK bouwplan is indertijd dan in vredesnaam het eindadvies uitgebracht? En waarom zorgt de raad er niet voor dat de gemeente zich aan haar eigen regels houdt? Júist een gemeente bestuur hoort het goede voorbeeld te geven als het om regels gaat!’ Daar zijn alle omstanders het roerend over eens. Drechtje hoort voorbijgangers de hele week ook al praten over een zoektocht naar ’n toonaangevend en onafhankelijk rapport van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).
Drechtje is heel benieuwd naar de uitkomsten van dat nieuwe onderzoek omdat de gemeente voorlopig vier (van de zeven) parkeerplaatsen, een gehandicaptenparkeerplaats plus de 30km zone gaat realiseren bij het nieuwe Zorgcentrum. Ook hier lijkt de gemeente zich niet aan haar eigen regels te houden?
En wie weet is de uitkomst van dit onderzoek wel de bewuste speld in de hooiberg voor de bewoners in de omgeving van de AHOED én voor de weggebruikers!’
Drechtje is het ermee eens dat haar Stichting nu de onderste (parkeer)steen boven wil hebben en zelf op onderzoek uitgaat, klik hier.
Voor de nieuwsbrief versie klik op:
http://www.webklik.nl/user_files/2010_05/135288/Drechtje/150207_Drechtje_spreekt_Regels_regels_wat_ermee_te_doen.pdf

Voor het verzoek aan Stichting Wetenschappelijk onderzoek Verkeersveiligheid, klik op:
http://www.webklik.nl/user_files/2010_05/135288/Zienswijzen_petitie_inspreken/150207_Advies_gevraagd_aan_SWOV_omgevingsvergunning_AHOED_Duivendrecht.pdf

Reageer als eerste