Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 1394109

Verhalen / Ervaringen van

Drechtje spreekt … Rijksstraatweg perikelen

‘Het weer is net zo beroerd als de verkiezingsuitslag van afgelopen woensdag’, voegt een haastige passant de kleine, vaste groep Drechtje bezoekers toe. Ja, meimert Drechtje, de rust door het reces van de raad was ernstig verstoord door de campagne van de tweede kamerverkiezingen en allerlei internationale perikelen.

‘Die hoef je niet te vragen, welke partij de zijne is’, merkt een dame op, die zaterdags na het doen van haar weekboodschappen altijd even blijft hangen. ‘Nee’, antwoordt een ander, ‘maar iedereen, winnaar of verliezer, mag toch blij zijn, dat de politiek weer sterk in de belangstelling staat.’ ‘Ook bij jongeren’, vult een derde aan, ‘en dat is de afgelopen jaren heel anders geweest.’ ‘De gemeente doet op het moment ook veel om de burgers te betrekken bij de politiek. Ik was vorige week bij een bijeenkomst, kennismaken met de raad, die werd georganiseerd door de gemeente om de burgers te informeren, wat de lokale politiek allemaal doet en wie daar bij betrokken zijn. En dat was heel interessant. Er komt nog een aantal van zulke bijeenkomsten en ik raad iedereen aan in te gaan op de uitnodiging’, betoogt een vader, terwijl zijn dochter, met in de ene hand haar K-3 paraplu, hem met de andere hand probeert mee te trekken. Als je vier jaar bent, is politiek helemaal niet interessant, is Drechtje het volledig eens met de kleine Duivenrechtse.

Een man met de fiets aan de hand loopt op het kleine gezelschap af. Zijn achterband is leeg en hij kijkt zoekend om zich heen. ‘De fietsenmaker is al een tijd weg, hoor,’ zegt de dame met de boodschappen, die nog steeds de regen trotseert. ‘Ja, zegt de man, ik wist het niet zeker, maar er staat hier nog meer leeg. Kan de gemeente daar niets aan doen? Ik weet, dat in sommige plaatsen vastgoedeigenaren een boete krijgen, als ze zich niet voldoende inzetten om winkelpanden verhuurd te krijgen. Maar daar krijg ik nu mijn band niet mee gerepareerd. Of die lekke band komt door het slechte wegdek van het fietspad langs de Rijksstraatweg is natuurlijk nooit met zekerheid te zeggen, maar het ligt er schandalig bij.

Die grondwerkers hebben de tegels gewoon terug gegooid en het zand hebben ze er naast laten liggen. Wordt daar niet op toegezien?’ ‘Nee’, reageert een man, die net zijn krant bij de kiosk heeft gehaald en die Drechtje herkent als een gepensioneerde ondernemer aan die zelfde Rijksstraatweg, ‘dat toezicht houden doen ze bij mijn buurman, als hij het zand van zijn terras niet snel genoeg inveegt. Maar dat werk van die kabelleggers is zo snel en slordig uitgevoerd, dat ik denk, dat ze het voor een bodemprijs hebben moeten doen. Ze hadden zelfs zo’n haast, dat er deze week eentje met de aanhanger mijn geparkeerde auto raakte. Gelukkig haalde ik net de brievenbus leeg en zag ik het gebeuren, want hij reed zo door en had het waarschijnlijk niet eens gemerkt. Het wordt wel correct afgehandeld, maar mijn auto wordt er niet mooier van.’

Drechtje merkt, dat de stemming er net als het weer niet beter op wordt, maar de man met de fiets, die hem vandaag niet verder zal brengen, is nog niet klaar met de Rijksstraatweg. ‘Ik heb begrepen, dat de gemeente geld gereserveerd had om de fietspaden langs de Rijksstraatweg op te knappen. Dit zou toch een gelegenheid bij uitstek zijn geweest om de werkzaamheden te combineren, kabels leggen en netjes dicht straten. Een win-win situatie!’ ‘Je klinkt zo net als die politicus, die er deze week met de winst vandoor ging,’ lacht de ondernemer. ‘Maar hij heeft wel gelijk’, stelt de mevrouw, die haar tassen heeft gepakt om de boodschappen thuis te brengen, ‘en als er dan toch de mogelijkheid zou zijn voor een combinatie, dan hadden ook de glasvezelkabels meegenomen kunnen worden. Maar zoiets vergt misschien teveel coördinatie.’

Deze opmerking stemt de anderen weer een beetje vrolijk en iedereen vervolgt zijn weg naar droger oorden, Drechtje achterlatend in gepeins over haar dorp en haar inwoners met al hun ideeën en in de regen, de niet aflatende regen. Nog een week voor het ingaan van de zomertijd verlangt Drechtje naar de lente en haar volgende bericht op, echt waar, zaterdag 1 april, wat een grap!

Voor de nieuwsbrief versie klik op:
http://files.webklik.nl/user_files/2010_05/135288/Drechtje/170318_Drechtje_spreekt_Rijksstraatweg_perikelen.pdf

Reageer als eerste