Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 1394109

Verhalen / Ervaringen van

Drechtje spreekt: Tussen Valentijn en Carnaval

Drechtje keek vanaf haar sokkelhoge plek richting de bloemenwinkel omdat ’t daar een drukte van belang was. Het liep tegen elven en ze zag 1 van haar hofdames al in de weer.

Opeens kwam een mevrouw in een vrolijk versierde bloemenjas op Drechtje af en bracht haar Valentijnsroosjes. Drechtje was op deze grijze dag meteen een soort van vrolijk. De hofdame stopte haar de bloemetjes onder haar arm en meteen kwam een ouder echtpaar, stijf gearmd even poolshoogte nemen. ‘Ach, wat passen die Oranje roosjes goed bij haar bronzen outfit’, riepen ze enthousiast. Een statige dame liep aarzelend op Drechtje af: ‘Wat is hier aan de hand?’ vroeg ze geïnteresseerd. Zij luisterde hoe haar uitgelegd werd waarom er elke week bij Drechtje bijgepraat wordt over de dingen die ons in Duivendrecht aangaan. ‘O, maar dat is fantastisch, ik heb ook wat. Nu worden die parkeerplaatsen bij AHOED gerealiseerd. Maar als je uit de auto stapt mag je wel supervoorzichtig zijn zodat je niet door langsrijdend verkeer geschept wordt.‘ Een meneer in jogging pak die van zijn patatje genoot merkte tussen een hap naar een met mayonaise behangen frietje op dat de gemeente daar vast en zeker drempels plaatst of strepen schildert op de weg ter waarschuwing. Intussen zeilde een mevrouw op een scooter langs: ‘ik rijd niet hard hoor’, riep ze verontschuldigend, ‘maar weet je, dat komt allemaal goed net als met de bushalte 41 bij de Kloosterstraat. Daar is nu aan beide kanten een betegelde opstap. Nog niet ideaal maar al een hele verbetering.’ Onder de kritische blikken van de omstanders stapte ze nu van de scooter en duwde die richting de PLUS om daar te parkeren. ‘We hebben nu een goede handhaver, dus waarom geen verbodsbord voor alle tweewielers op het Dorpsplein?’ zei de friet-meneer. ‘Huh, hoor ik hier parkeren?’ riep een montere moeder met een paar geschminkte en verklede kindjes aan de hand. ’t Is tenslotte ook Carnaval. Natuurlijk was er eerst aandacht voor hun kleurrijke show want de twee kleintjes draaiden rond zodat we allemaal goed konden zien dat de één een vlinder was en de ander een piraat. Drechtje genoot: Valentijn en Carnaval: interessante combinatie. 
Toch ging de aandacht weer terug naar het parkeren. ‘Wat zit er toch in de hoofden van de huidige beleidsmakers?’, vroeg de moeder zich af. ‘Alvorens maatregelen te nemen moeten er eerst onderzoeken gedaan en enquêtes gehouden worden. Niemand neemt dat toch nog serieus. Enquêtes: het woord alleen: mensen willen dat niet meer. Bovendien kan de gemeente dat naast zich neerleggen of juist gebruiken. Ophouden daarmee en bestuurlijke actie: gewoon aanpakken en Doen. Iedereen ziet hoe ’t zit, daar is geen onderzoek of zo voor nodig.’ riep zij strijdvaardig. Een mevrouw die tot dan toe op het bankje zat bij de koningslinde kwam overeind in volle lengte en werd rood van opwinding terwijl ze sprak. ‘Mee eens, maar de wethouder heeft het over een aanpak in onze dorpskern, nou, dan kan ik haar vertellen dat bijvoorbeeld ’t bij ’t Ven een puinhoop is. Als je ziet hoe hoog de parkeerdruk is en moeders en kinderen op woensdagmiddag niet eens kunnen parkeren bij CTO omdat o.a. de werknemers van de Bascule daar staan.’ Een andere mevrouw met ook een duidelijk Valentijnsboeketje viel haar van harte bij: ‘En laten ze dan ook eens kijken achter Jupiter hoe er wild geparkeerd wordt rond het meertje op de zandvlakte. Dat zouden ze snel regelen, zeiden ze van de zomer door een paar obstakels.’
Hoofdschuddend over de ogenschijnlijk te geringe daadkracht van onze gemeente, dacht Drechtje er het hare van en keek indringend richting Ouderkerk:
Luister nou en begrijp ‘t.

Een meneer met een grote bos rozen plus glinsterend Valentijnshart drong zich naar voren tot vlakbij Drechtje, draaide zich om en zei: ‘Hadden we het net niet over de enquêtes? Nu weer die enquête over ons nieuwe afvalsysteem. Dat betreft vast een doel maar niemand heeft er zin in om in te vullen. Gaat over scheiden van afval, doen we kennelijk niet goed. Vroeger deden we dat als de beste. Je GFT kieper je nu in ‘t restafval. Dat was vroeger anders en ach, dat lege potje gooi dat ook er maar bij want anders moet je apart naar glas. Maar ik voorspel u dat die enquête zal dienen om ons weer meer te laten betalen. Ik heb gezegd.’ En weg beende hij met zijn boeket op weg naar zijn stille liefde. ‘Alaaf!’zei iemand die de sfeer oppakte van deze Carnavalsdag. Het was een goed moment om elkaar gedag te zeggen. Drechtje gaat net als de Raad even op reces vanwege de voorjaarsvakantie. Wordt vervolgd op 7 maart.

Voor de nieuwsbriefversie, klik op: http://www.webklik.nl/user_files/2010_05/135288/Drechtje/150214_Drechtje_spreekt_Tussen_Valentijn_en_Carnaval.pdf

Reageer als eerste