Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 1394109

Verhalen / Ervaringen van

Drechtje spreekt ... uit de doeken!

… tot het Dorpshuis klaar is aanstaande zomer en het plein gerestyled is.
Zaterdag, 1 november was het, eigenlijk te bizar voor woorden, een unieke lentedag in de herfst. Vanwege de vrolijke onthulling van de bouwhekdoeken kwamen de burgemeester en wethouder Rineke Korrel naar Duivendrecht en ook wethouder Jacqueline de Maa uit Duivendrecht voegde zich bij het gezelschap van belangstellenden. Omlijst door koffie en erwtensoep werden kleine toespraakjes gehouden door Jacqueline en de burgemeester waarna de doeken opgehangen werden met toegeschoten behulpzame aanwezigen. Het was een mooi moment op dat zonovergoten plein. Er was veel te bewonderen daar aan de rand van de bouwput. Op initiatief van de gemeente zijn deze veelkleurige fotodoeken gemaakt naar ontwerpen van diverse wel heel creatieve Duivendrechters. Ze laten zien wat inwoners van ons dorp bezig houdt en wat ze mooi vinden. Het is zo gaaf, schitterend om naar te kijken en het verbergt op attractieve manier alle bouwactiviteiten. Drechtje koesterde zich niet alleen in het zonnetje maar was overweldigd door het feit dat haar Duivendrecht hoe langer hoe meer in het centrum van de belangstelling is komen te staan. Eerst op woensdagavond de uitzending MAN BIJT HOND. Zomaar op nationale televisie het hele Dorpsplein in vogelvlucht. Niet alleen de verwaarlozing kwam in beeld maar ook het positief-gezellige van veel rondwandelende Duivendrechters en hun spelende kinderen. Het bankje rond de koningslinde met ‘t gezellige minituintje is vaak bezet. Dankzij onze onvolprezen Theo is het plein spic en span. Theo liet op de tv zien hoe belangrijk het is om het plein wat dit betreft bij te houden. Dat werkt zo goed want mensen bedenken zich wel even voordat ze rommel op straat te gooien. Een extra prullenbak hier en daar kan ook nog helpen, hoorde Drechtje laatst nog iemand zeggen. Ans liep rond met MBH-microfoon en interviewde de mevrouw op de hoek van de winkel voor shoarma en pizza. Er was wel meer dan 4 uur lang gefilmd waar 2 minuten van over bleven.

Neem snel een kijkje op de link: Duivendrechters luchten hun hart bij Drechtje.
http://manbijthond.ncrv.nl/seizoenen/2014/afleveringen/29-10-2014/fragmenten/duivendrechters-luchten-hun-hart-bij-drechtje/
Een ander tof initiatief om de Duivendrechters op de hoogte te stellen van de inrichtingsplannen op het plein was er na deze uitzending van MBH. Duivendrechters kregen de kans om zich te laten informeren en hun zegje te zeggen over het nieuw in te richten Dorpsplein. Het voorwerk was verricht door een uitstekende ontwerper, ene Van Dijk dacht Drechtje als naam gehoord te hebben, samen met ambtenaren, vertegenwoordigers van Duivendrechtse belangenorganisaties en inwoners.
In grote getale kwamen de geïnteresseerden naar het Reijgersbosch. Wat Drechtje daarover hoort aan de voet van haar sokkel, is heel positief. Men is zo blij dat er wat gebeurt en op een paar puntjes na kan iedereen zich vinden in het ontwerp. Nu de gevels en de winkels nog. Louis Keizer van de Schildersgroep was er ook en vertelde aan één van Drechtje’s Dreamteam-dames dat hij met offertes bezig is, zodat Drechtje eindelijk de steigers kan verwachten op het plein om het achterstallige onderhoud aan te pakken. Jawel, de schildersgroep moet doen wat in hun naam zit: schilderen!
Gelukkig is er een nieuwe leuke winkel recht tegenover Drechtje gekomen: De Drankenplaats. Een gezellige verkoper mengt zich graag in het groepje rond Drechtje. Nick, onze winkelier in de tabaks- en bladenbranche heeft gelukkig zoveel ondernemingslust dat hij een nieuw soort groenteshop gaat opzetten met hippe smoothies en kant en klare lekkernijen plus nog andere delicatessen. De naam Jessie staat al op de gevel. Aan Drechtje’s linkerhand gaat het nu steeds beter wat betreft de winkelgezelligheid. Nu nog de andere kant naast de snackbar en de bakker.
Iedereen die bij Drechtje komt, weet precies welke winkel leuk is om erbij te hebben. Als de boel opgeknapt is, zullen er vast gegadigden komen. Een jong stel dat net in ons dorp is komen wonen vertelt bij Drechtje hoe blij ze zijn met hun huis. Er komen steeds meer jonge mensen die het verborgen dorp ontdekken. De huizenprijzen stijgen al hierdoor. De uitstekende mogelijkheden om per trein en bus je naar elders te laten vervoeren past bij hun lifestyle. Ook de rust, het groen, helemaal top. Dit alles is hoopvol, na 15 duistere jaren op weg naar beter!
De nieuwsbrief versie lezen inclusief foto's van de doekendag? klik op: http://www.webklik.nl/user_files/2010_05/135288/Drechtje/141101_Drechtje_spreekt_Uit_de_doeken.pdf

Reageer als eerste