Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 1394109

Verhalen / Ervaringen van

Drechtje spreekt ... Verandering van spijs doet eten

Drechtje spreekt………Verandering van spijs doet eten!

Duivendrechters houden van hun natje en hun droogje. Op het Dorpsplein is het de laatste weken een komen en gaan van mensen die met het zomerse weer neerstrijken op een van de terrassen of hun lekkernijen en snacks verorberen aan de diverse statafels. De kids vermaken zich uitstekend op de speeltoestellen van het autoloze plein. En de ouders en grootouders maken een babbeltje met elkaar op de houten banken. Drechtje bekijkt dit allemaal met veel plezier.

Deze laatste zaterdag van juni neemt het zomerweer even gas terug. Dat kan je niet zeggen van de brommers die dwars over het mooie plein scheuren. ‘Die fietsers en brommers die nog steeds niet begrijpen dat het hier op het plein om een voetgangersgebied gaat, moeten eindelijk eens fiks bekeurd worden! ‘ roept een heer op leeftijd richting Drechtje. Hij is met zijn rollator op weg is naar de fysiogym en doodsbenauwd om aangereden te worden. Juist nu het gezelliger en drukker wordt op het plein wil hij niet dat ouderen en mensen met kleintjes bang zijn voor het verkeer OP het plein en het plein gaan mijden.

Dat beboeten écht de enige oplossing is, daar is het groepje pleingangers het roerend over eens. ‘Daarnaast zou ik op de toegangshoeken hele duidelijke grote banners hangen met de tekst ‘Voetgangersgebied’, tipt een voorbijganger met zijn fiets aan de hand. ‘Van de week reed een brommer vanaf de Telstarweg met hoge snelheid naar de sigarenzaak. Hij kon nog net remmen voor een klein meisje. Toen die bromduivel de zaak weer uitkwam reed hij tegen een kinderwagen aan!’

Misschien is het weer tijd dat die aardige meneer van ‘veilig naar school fietsen’ hierover een filmpje maakt, denkt Drechtje. Dát heeft eerder ook goed gewerkt!

Het Dorpsplein wordt levendiger. Eerst met de bloemenwinkel, de groenteman en de kringloop en nu weer nieuwe zaken erbij.

‘Ik weet wat er ook nieuw is’ , verklapt een meisje dat aan lekker van haar ijsje likt: ‘Hollandse Nieuwe, dat las ik woensdag op het bord bij de viskraam’. Haar oma valt haar bij: ‘Echt lekker! En: Haring in het land, dokter aan de kant!’

‘ Kijk eens in de rondte!’ enthousiast wijst een liefhebber van smakelijke kant-en -klaar gerechten naar de twee nieuwe eetgelegenheden. In het RotiHuis kan je terecht voor (Turkse) Pizza’s, Döner en Roti. Een dame vult aan dat ze ook Nasi, Bami en Rijst verkopen en binnenkort ook aan huis gaan bezorgen! Dat wordt dus een eitje: als je plots gasten krijgt of te laat uit je werk komt om zelf te koken. Dat is toch wat anders dan onderweg iets uit de muur eten.

Bij Casa Lisa kan je de tafel eer aan doen. De traiteur verkoopt broodjes met uitdagende namen als Coulommier en Ventricina. Ook serveert men een zomermenu, een weekspecial van Lisa en traditionele gerechten in het weekend, bereid door verschillende ‘mama’s’. Je kunt er ook een bruisend of fruitig drankje bij bestellen.

Tussen de middag als de apenrotsen leeglopen (zo worden de lunchpauzes van het kantoorpersoneel uit de betonnen kolossen rond ons dorp door de inwoners gekscherend genoemd) is het spitsuur op het plein. Van hun pauze maken de mensen gretig gebruik om een sandwich of een (fruit-) snack te verorberen en nemen meteen wat boodschapjes mee. En ze treffen zeker geen eenheidsworst. Een variatie aan wereldgerechten staat voor ze klaar. Vooral als ook het nog leegstaande hoekpand en de ruimte tussen de groenteman en de kringloopwinkel een interessante uitbater krijgen. Dan is het heringerichte plein eindelijk HIP en HOT!

‘En vooral een pracht podium voor HIP HOP dorpse activiteiten, een mooie uitdaging voor de winkeliersvereniging’, zeggen twee boodschappensjouwers bijna tegelijkertijd.

Wat ook nieuw is zijn de tijden voor de haal- en brengservice van fietsenmaker Jeroen. De Oranjebus staat op de parkeerplaats van het Dorpsplein op maandag, woensdag en vrijdag tussen 8.30 – 10.30 uur.

Bij de PLUS staat deze zaterdag een trouw lid van het Rode Kruis te collecteren en het is goed om te zien dat er ruim gedoneerd wordt aan deze 150 - jarige organisatie. Wie de collectant gemist heeft of geen contant geld bij zich had, kan geld doneren door een SMS met de tekst Rode Kruis te sturen naar 4333. Dit kost éénmalig €2,00 per SMS. Het bedrag wordt van je beltegoed afgeschreven.

Een dame komt de bibliotheek uit druk zwaaiend met het Weekblad voor Ouder-Amstel van woensdag 21 juni jl. En zij meldt verontwaardigd dat er in haar wijk de laatste 4 weken geen weekblad meer bezorgd is. Dat is dubbel vervelend omdat de nieuwe uitgever BDUmedia nog geen digitale versie van het weekblad online heeft staan. Daar wordt wel aan gewerkt, zegt men, maar hoe kom je in hemelsnaam NU aan het lokale nieuws? Hoe weet je bijvoorbeeld dat het definitieve ontwerp herinrichting openbare ruimte Zonnehof ter inzage ligt tot 2 augustus? Daar is veel om te doen geweest en nu weet je niets over het vervolg. En meer dorpsnieuws zoals een mooie fototentoonstelling in het Dorpshuis, blijft onbekend. Evenals geplande activiteiten voor kinderen en ouderen in de komende zomertijd. Uit de reacties van de omstanders blijkt dat op heel veel plaatsen in Duivendrecht het weekblad niet bezorgd wordt. In de colofon staat dat je bezorgklachten door kan geven via telefoonnummer 088-0109801. Een mijnheer vindt ook dat de gemeente Ouder-Amstel op de hoogte gesteld moet worden van de slechte bezorging en de adverteerders. Zij gebruiken en betalen immers voor het blad als hét communicatiemiddel met de inwoners van onze gemeente.

Drechtje haar team heeft dat gelijk opgepakt en doorgegeven!

Omdat het motregent gaan er een paar paraplu’s open. De pleinbezoekers wensen elkaar allemaal een goed weekend toe en duiken de winkels in voor de verdere weekendboodschappen. Zaterdag 8 juli kunt u de volgende Drechtje verwachten.

Voor de nieuwsbriefversie klik op:
https://www.webklik.nl/user_files/2010_05/135288/Drechtje/170624_Drechtje_spreekt_Verandering_van_spijs_doet_eten.pdf

Voor de mail aan de gemeente:
https://www.webklik.nl/user_files/2010_05/135288/Zienswijzen_petitie_inspreken/170625_MAIL_Bezorging_Weekblad_Ouder-Amstel_in_Duivendrecht_vanaf_de_maand_juni_2017.pdf

Reageer als eerste