Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 1394109

Verhalen / Ervaringen van

Drechtje spreekt... Vol verwachting klopt ons hart...

Op 1 januari 2015 aanstaande verandert er veel in de zorg. ‘Veel te veel’, roept een statige heer Drechtje toe en hij herhaalt ‘veel te veel in een keer!’.
‘Mijn moeder van 92 jaar weet nog steeds niet hoeveel uur huishoudelijke hulp zij in de week overhoudt, zij gaat misschien van drie uur naar anderhalf uur in de week’, zegt een dame vanonder haar paraluie.
‘Ik ben zelf over de 70 en heb net een nieuwe knie. Ik was al die tijd mantelzorger voor mijn oude lieve moedertje, maar mijn buren sjouwen nu voor mij de zware boodschappen de trap op. En ik heb geluk dat een vriendin mijn ramen kwam zemen en iemand van de bridgeclub mij naar de fysio brengt’
Drechtje hoort al maanden bezorgde reacties. Het naarste van alles is, dat het aanvragen van hulp zo onduidelijk is. Drechtje hoort er dagelijks over praten. Bij wie of wat moet je zijn als je een ( soms vertrouwelijk) probleem opgelost wilt hebben of hulpbehoevend bent. De een heeft het over WMO-loket, de ander zegt dat WMO verdwijnt en er binnenkort een cliëntenraad komt, met gekozen leden. Weer een ander zegt dat je het gemeentehuis moet bellen en dat ze heus wel iemand terug laten bellen. Er komt een kernteam en die gaan dan voor elke persoon aan de slag weet weer een ander . ‘Hoe kom je daar nu bij’, reageert een jonge man ‘ je moet gewoon je huisarts inschakelen en die regelt dan verder hulp, die specifiek voor jou nodig is. Daar is een team van gekwalificeerde hulpverleners!’
‘En wie betaalt dat dan…..de gemeente…de ziektekostenverzekeraar…of betaal je alles zelf’ vraagt een ongerust kijkende dame op leeftijd. ‘Mijn beurs is niet zo goed gevuld en ik heb geen kinderen, die kunnen bijspringen Moeten mijn buren mij dan gaan douchen en voor mij een potje koken? Worden zij dan mijn ‘mantelzorgers’. Daar hoor ik veel over op de televisie’.
‘Mantelzorgers raken zelf vaak overbelast. Zorg voor hun (groot-) ouders, de zieke buren en in nood verkerende vrienden. Dat naast een fulltime baan en opgroeiende kinderen, valt niet mee, hoor!’ merkt een vader met een stel kinderen op. Hij blijft dit keer niet te lang bij Drechtje staan vanwege de aanhoudende regen en omdat zijn kids naar de aankomst van Sinterklaas en Zwarte Piet willen kijken om 12 uur op tv.
Een Zonnehofbewoonster vertelde dat zij vorige week bij Lotgenoten was, naar een politiek café. En daar hoorde zij in dit kader spreken over een Zorgatelier. Een interessante mogelijkheid vindt zij zelf. Zeker het onderzoeken waard: zorg dichtbij de mensen is immers DE nieuwe taak voor het gemeentebestuur.
Vol verwachting kloppen de harten.
Vanwege het sombere weer duiken de pleinbezoekers snel de kersverse nieuwe winkels in: voor een lekkere neut naar de Drankenplaats en voor delicatessen naar Jessie. Stomerij Smit heropent vandaag feestelijk de deuren en komt Drechtje droge doeken brengen. Drechtje ziet bij de stomerij heerlijk ouderwets de was aan de lijn hangen en weet niet zeker of wij ook volgende week nog zoveel van Oranje houden!
Drechtje constateert: binnen een jaar vestiging van een Paramedisch Centrum, uitbreiding PLUS, Bakker Bloemen, Delicatessenzaak en Drankenplaats en de Hein Schildergroep op zoek naar de juiste kleur!
En de mare die de ronde deed/ doet dat Drechtje’s kop moet rollen bij de herinrichting van het Dorpsplein, daarover halen echte Duivendrechters collectief de schouders op. Drechtje Forever!

Voor de nieuwsbrief versie klik op: http://www.webklik.nl/user_files/2010_05/135288/Drechtje/141115_Drechtje_spreekt_Vol_verwachting_klopt_ons_hart.pdf

Reageer als eerste