Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb index

Verhalen / Verslag van

Alleen de bewoners van emmerhout gaan stemmen

Dit zijn de plannen!

Dinsdag 31 oktober a.s. gaat Emmerhout naar de stembus in het kader van de Burgerbegroting. In bewonersbedrijf ‘Op Eigen Houtje’ zal op 31 oktober een stemlokaal ingericht worden. Wijkbewoners uit Emmerhout kunnen hun stem uitbrengen, nadat ze hun naam en adres hebben laten registreren en zij zich gelegitimeerd hebben met een geldig identiteitsbewijs (ID-kaart, paspoort of rijbewijs). Het stembureau zal geopend zijn van 15.00 tot 20.00 uur. Na sluiting van de stembus om 20.00 uur zullen de stemmen, onder toeziend oog van notaris Rosenbaum geteld worden. De uitslag zal daarna publiekelijk bekend worden gemaakt en gepubliceerd op de Facebookpagina van Burgerbegroting Emmerhout en de website van Wijkbelangen Emmerhout.

Hieronder volgt, in willekeurige volgorde, een korte beschrijving van de 9 plannen.

Spelweek
Deze initiatiefnemer wil de spelweek, die in het verleden in Emmerhout georganiseerd werd, nieuw leven in blazen. In het afgelopen jaar heeft zij het initiatief genomen om een aantal activiteiten voor kinderen in de leeftijd 4-12 jaar te organiseren. Plan is om dit in iedere schoolvakantie te gaan doen met als klapper de spelweek in de meivakantie inclusief een dagje weg met alle kinderen.
Voor dit plan wordt een bijdrage van € 3.100 gevraagd uit de Burgerbegroting.

Cultuurhuis Emmerhout
De initiatiefnemers van Jemmerhout, de jamsessie die met veel succes sinds het najaar van 2015 maandelijks gehouden wordt in Op Eigen Houtje, willen dit uitbouwen naar een cultuurhuis Emmerhout. Naast de jamsessies zullen er dan ook activiteiten georganiseerd wordt op het gebied van theater, cabaret, film, literatuur, exposities, optredens, talentontwikkeling etc.
Voor dit plan wordt een bijdrage van € 6.000 gevraagd uit de Burgerbegroting.

Jongerenactiviteiten Emmerhout
Een groep jongeren uit Emmerhout wil activiteiten organiseren voor jongeren. In het afgelopen jaar hebben ze al een aantal activiteiten georganiseerd in samenwerking met de stichting Maandeeq. Behalve onderlinge verbindingen versterken, wil deze groep ook nadrukkelijk verbinding maken met organisaties die al actief zijn in de wijk (dartclub / sjoelclub bv) en met andere leeftijdsgroepen.
Voor dit plan wordt een bijdrage van € 2.625 gevraagd uit de Burgerbegroting.

Hondenspeeltuin
Initiatiefnemers willen een plek realiseren in de wijk waar speelruimte is voor honden. Zij zijn geïnspireerd door voorbeelden van dergelijke hondenspeeltuinen in Beilen en Assen. Behalve een plek waar honden in een omheinde ruimte kunnen spelen, zal het ook een plek zijn van ontmoeting tussen hondenliefhebbers onderling en andere wijkbewoners.
Voor dit plan wordt een bijdrage van € 12.500 gevraagd uit de Burgerbegroting.

Interculturele activiteiten
De Stichting Maandeeq heeft in het afgelopen jaar met succes een groot aantal activiteiten kunnen organiseren dankzij een bijdrage uit de Burgerbegroting 2017. Om deze activiteiten ook in 2018 voort te kunnen zetten doet zij opnieuw een beroep op de Burgerbegroting. Doel van deze activiteiten is het verbinden van wijkbewoners ongeacht hun culturele achtergrond, religie, geaardheid etc.
Voor dit plan wordt een bijdrage van € 2.000 gevraagd uit de Burgerbegroting.

Free runparcours
Een groep van free runners wil het Sportplein Emmerhout uitbreiden met een free runparcours. Freerunning is een sport waarbij het de bedoeling is om zo sierlijk mogelijk over obstakels te springen en om van het ene obstakel naar het andere te gaan. Er is voor deze sporters bijna geen mogelijkheid om hun sport te beoefenen. Het parcours zal een stimulans zijn om te gaan bewegen en te sporten.
Voor dit plan wordt een bijdrage van € 50.000 gevraagd uit de Burgerbegroting.
In navolging van Catch Angelslo willen jongeren uit Emmerhout iets vergelijkbaars opzetten voor Emmerhout. Catch organiseert diverse activiteiten voor jongeren (zaalvoetbal, Catch Fit, talentenshow, muziek studio). Daarnaast is er veel aandacht voor coaching en activering van jongeren waardoor zij houvast (catch) krijgen en zich deel voelen van de maatschappij.
Voor dit plan wordt een bijdrage van € 39.500 gevraagd uit de Burgerbegroting.

Sportplein Emmerhout
Het Sportplein Emmerhout kon dankzij een bijdrage uit de Burgerbegroting 2017 en de inzet van deze initiatiefnemers gerealiseerd worden. In verband met een mogelijke uitbreiding van een free run en bootcamp parcours is er extra geld nodig. Om het project goed af te kunnen ronden is er ook nog geld nodig voor het onderhoud van het groen en het aanschaffen van enkele bankjes.
Voor dit plan wordt een bijdrage van € 2.500 gevraagd uit de Burgerbegroting.

Danskamp
Afgelopen zomer is door deze wijkbewoner met veel succes een 5-daags danskamp georganiseerd in Op Eigen Houtje. Helaas konden kinderen niet mee allemaal meedoen omdat de kosten voor deelname door hun ouders/verzorgers niet op te brengen waren. Mede door een bijdrage uit de burgerbegroting zouden zou dit wel mogelijk moeten worden.
Voor dit plan wordt een bijdrage van € 6.500 gevraagd uit de Burgerbegroting.

Reageer als eerste

Emmerhout, Emmen