Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Zorgcentra

Careaz Hof van Flierbeek

Wanneer het thuis niet meer gaat, kunnen mensen met dementie of complexe lichamelijke problemen bij Careaz Hof van Flierbeek komen wonen.

Dementie
In kleine groepen van maximaal acht personen wonen ze in een warme en vertrouwde omgeving. Door deze kleinschalige opzet wordt zo veel mogelijk de persoonlijke leefstijl voortgezet. De groepswoning is het huis, de bewoners vormen als het ware het gezin. Iedereen draagt op zijn of haar manier een steentje bij aan de dagelijkse taken van het huishouden. Bijvoorbeeld bij het wassen of koken van de dagelijkse verse maaltijd. Per groep is er een gezamenlijke en gezellige huiskamer. Daarnaast heeft iedereen een eigen zit/slaapkamer en badkamer. Careaz zorgt voor een bed, nachtkastje en kledingkast. De badkamer heeft een badkamerkast. Alle kamers zijn voorzien van wandbekleding, gordijnen en vloerbedekking. U neemt zelf uw persoonlijke spullen mee en richt hiermee de kamer naar eigen smaak in, net als thuis.

Lichamelijke beperkingen
U woont in een eigen appartement met een aparte slaap-, woon- en badkamer. Alle kamers zijn voorzien van wandbekleding, gordijnen en vloerbedekking. U neemt zelf uw persoonlijke spullen mee en richt hiermee de kamer naar eigen smaak in. Naast uw eigen appartement is er een gezamenlijke en gezellige woonkamer om andere bewoners te ontmoeten.

Aan Careaz is een multidisciplinair team verbonden. Dat betekent dat een specialist ouderengeneeskunde, een psycholoog, een fysiotherapeut, een ergotherapeut en een maatschappelijk werker samenwerken om u de beste zorg te verlenen. Zorg op maat noemen we dat bij Careaz. Maar ook het welzijn van mensen vinden we belangrijk. Mensen willen af en toe een arm om zich heen, een luisterend oor, samen een wandeling maken of een spelletje doen. Ook dat hoort bij goed voor iemand zorgen. De medewerkers van Careaz kunnen de persoonlijke en unieke aandacht van familie of vrienden niet vervangen. Wel kunnen we sámen met hen die aandacht geven, zodat u zich thuisvoelt bij Careaz.

Voor de dagelijkse begeleiding kunt u rekenen op een klein, vast team van professionals en vrijwilligers. Zij zorgen samen met u en uw familie voor een goede daginvulling. Wel zo vertrouwd!

Het kan zijn dat er een wachtlijst is. Dat betekent dat u mogelijk niet direct kunt verhuizen. Informatie hierover kunt op opvragen bij de consulenten van Careaz. Zij zijn tijdens kantooruren bereikbaar via het centrale telefoonnummer:
0544 - 39 70 10.
Website
website
Adres
Hof van Flierbeek 51, 7132DJ - Lichtenvoorde
E-mailadres
info@careaz.nl
Telefoon
0544-745111