Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

Verhalen / Verslag van

Afronding groot onderhoud Wethouderbuurt

De laatste loodjes wegen het zwaarst..
In het afgelopen jaar is onze hele buurt 'op de schop 'gegaan.
De speelplaatsjes nog en dan..?
Maar voorafgaande aan de speelplaatsjes op het Tabaksplein en de hoek van den Hertog en Driessen blijven de opnieuw geplaatste paaltjes met name in de verschillende straatjes de gemoederen bezig houden.
"Bewonersoverleg niet nodig, want er komt géén herinrichting "was de uitspraak van het Dagelijks Bestuur van het Stadsdeel Zuidoost eind 2013.
Intussentijd werden tóch de afgesloten straatjes zonder overleg veranderd.
Niet meer aan weerskanten, maar het het midden, zodat de kindvriendelijke straatjes ineens veranderden doordat er op- en neer gerij kwam van auto's die boodschappen gingen lossen voor de deur..zelfs auto's gingen wassen..
Vanaf de zomer zijn een paar actieve bewoners in de weer geweest om de palen aan weerskanten terug te krijgen met als enige verandering dat één paal een klappaaltje zou worden, zodat de hulp- en nooddiensten er gemakkelijker dan in het verleden bij de woningen zouden kunnen komen.
Dat voorstel werd bij de uitvoerende dienst ingebracht. Die had er wel oren naar, maar tóch werd de uiteindelijke uitvoering anders: palen m i d d e n in het straatje..
Daarna zijn we nog naar de |Bestuurscommissie geweest en we rekenden er op dat ons voorstel alsnog zou worden overgenomen. Niet dus.
Het enige wat nu gebeurt is een enquete , waarbij drie mogelijkheden worden naar voren gebracht:
Optie 1: palen aan weerskanten met aan de kant van de rijweg een klappaaltje voor de hulp- en nooddiensten.
2. Paaltjes in het midden ( zoals nu uitgevoerd in de Tabak- en den Hertogstraat)
3. Alle palen in de hele buurt weg.

Nu blijken er enquete formulieren verkeerd te zijn bezorgd: wel bijvoorbeeld in de Tabakstraat 40-58 aan de rijweg kant, maar NIET bij de oneven nummers 27-49 in de woningen die uitgerekend aan zo'n straatje wonen.
Er is nu alsnog een mogelijkheid een e-mail te sturen aan de Beheercoordinator mevrouw Brand tav. : j.brand.zondag@amsterdam.nl waarbij bewoners op naam ( verplicht ) ÉN ADRES MET HUISNUMMER ( VERPLICHT ) HUN VOORKEUR VOOR DEZE OPTIES kunnen aangeven.
Aangezien de enquete in héél Gein 4 verspreid is , mogen dus alle bewoners uit deze buurt reageren naar mevrouw Brand voor zaterdag 28 februari.
'Zwaan-kleef-aan "..hoor..hoor..geef het door..kies voor de meest kindvriendelijke optie, waarbij de kinderen hun straat als de meest veilige speelstraat mogen blijven beleven..
STEM METEEN..VOOR OPTIE EEN !!
De straat aan weerskanten afgesloten..met aan één kant een af te sluiten rood/wit klappaaltje

Reacties

Lees alle eerdere reacties
Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

toon reageert

Zwaan-kleef-aan..
Bewoners uit de Wethouderbuurt (Gein 4) in Gaasperdam kunnen nog tot 28 februari
aangeven aan welke optie zij de voorkeur geven..
Optie 1 : paaltjes aan weerskanten van een rijtje (meestal zes aan elke kant) woningen:de straatjes als speelstraatjes meest kindvriendelijke variant
Optie 2 : de meest variant waardoor je met de auto voor de deur kan komen

Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

toon reageert

Ook in de wethouder Insingerstraat 2-21 blijken de bewoners géén enquete formulier van de Gemeente Amsterdam ontvangen te hebben, terwijl volgens de officiële informatie die vanuit het Stadsdeel is gegeven deze woningen óók een enquete formulier gehad zouden moeten hebben.
Bij het aanspreken van bewoners in betreffende straat ( haaks N/Z op de achterste/laatste nummers van de Wethouder Driessenstraat) is hún straatje erg kinderrijk - wellicht mede omdat daar ook een gastouder kinderopvang plaats vindt - . Een paar weken geleden is het van álle kanten met die dikke grijzen Aristonapalen afgesloten. "Het zou goed zijn als aan de kant van de rijweg die parallel loopt met de Schoonhovendreef - een rood/wit klappaaltje komt, zodat hulp- en nooddiensten bij de woningen kunnen komen. 'Vroeger 'kon dat nog via het graslandje dat ligt tussen het fietspad ( officieel het Wisseloordpad genoemd, dat loopt vanaf de Stoutenburgergracht (noordkant) naar het zuiden met aan de rechterkant de achtertuinen van de Streefkerkstraat en de linkerkant de Regenboogschool..het viaduct - Schoonhovendreef - onder ..links de Weth. Serrurier en rechts Weth. Driessen dat uitkomt op het fietspad vanaf Reigersbos 4 naar riviertje Gein ) maar daar is langs het fietspad nu een haag met struikjes geplant. ""Beter deze optie 1 dan wat genoemd wordt optie 2, waar die betonpalen dan in het midden van de straat gaan komen "

Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

toon reageert

Onderweg een bewoner van het 2e oneven straatje in de Tabak, die al gekozen heeft voor optie 2 zoals het nu al is uitgevoerd. "Ik heb altijd veel zware spullen van mijn werk. Moest ik vroeger altijd mee sjouwen. Nu die betonpalen in het middens taan, kan ik vlak voor de deur. mijn auto neerzetten . Laat die palen maar daar staan. Mijn mening heb ik al aan de gemeente doorgegeven "

Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

toon reageert

Bewoners uit het 1e straatje van de Tabak (oneven nummers 21-47) staan officieel wél op het lijstje woningen die wél de enquete gekregen zouden moeten hebben, maar géén van hen heeft deze in de brievenbus gehad. Gek eigenlijk, omdat juist vanuit dit straatje bewoners heel sterk zijn opgekomen voor de afsluiting aan wéérskanten, met reeds in juni 2014 het voorstel aan één kant een afsluitbaar klappaaltje voor de hulp- en nooddiensten. Ook één van de insprekers van de Bestuurscommissie die zich hard heeft gemaakt om de kindvriendelijke variant terg te laten komen, heeft na dat inspreken niets meer gehoord. Totdat hij ineens een mailtje over de enquete kreeg. Hij is over de gang van zaken in die afgelopen maanden zó gefrustreerd geraakt dat hij finaal is afgehaakt.."Eerst zegt de medewerker van KWS dat hij het voorstel van die klappaal zal doorgeven aan het Stadsdeel. Daarna komen zonder dat we iets horen die palen tóch in het midden te staan. Vervolgens wordt er een schouw gehouden waarbij de nood- en hulpdiensten alléén maar de situatie met palen in het midden te zien krijgen - en daarmee natuurlijk accoord gaan. Dan wordt er in october gezegd dat de Bestuurscommissie een besluit gaat nemen waarin óf álle palen weggaan óf in héél Gein 4 d e z e l f d e afsluiting gaat komen - en tot nog toe na drie kwart van de uitvoering in de buurt staan er rood/witte paaltjes , dus dat kan ook h i e r . En nu ineens die enquete waar een duidelijke voorkeur voor auto's in de straatjes wordt uitgesproken zodat optie 2 gaat winnen ten koste van het kindvriendelijke straatje zoals het jarenlang was "

Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

toon reageert

Nog één dag de tijd om de enquete in te vullen en op te sturen naar het Stadsdeel of per mail aan j.brand.zondag@amsterdam.nl mvv. enquete Gein .
kwam nog een 'buurvrouw 'tegen die 'de enquete nog op tafel had liggen, maar goed dat je hetz egt, want anders was ik het misschien vergeten'.
En een ander uit de Serrurier/parallel aan de Wageningendreef : "heb hem al opgestuurd met de voorkeur voor de tweede optie: palen in het midden ". 'Puur uit eigen belang, want tot voor kort scheurden auto's vanaf de rijweg dwars door het groen langs de palen heen. Nu is hete helemaal afgezet met palen, óók in het groen. Maar ik weetz eker dat binnenkort er weer een paal uit is. Voordeel van palen in het midden is dat mensen dan wél voor hun deur mogen komen om boodschappen te lossen, klussen te doen enz., maar dan n i e t meer kunnnen doorrijden naar de andere kant. Maw. auto's kunnen dan niet meer scheuren over trottoirs . "Na uitleg mijnerzijds dat het dan toch wel jammer is dat de straatjes minder kindvriendelijk gaan worden, moest zij zelf toegeven dat zij daar niet aan had gedacht. "tja, zo heeft iedereen haar belang "voegde zij eraan toe.

Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

toon reageert

Bene benieuwd naar de uiteindelijke uitslag van deze enquete. Indien optie 2 als meerderheid eruit gaat komen, zal dit niet alleen een grote teleurstelling worden voor de bewoners die in het afgelopen half jaar zich actief hebben ingezet voor de meest kindvriendelijke variant 1, maar ook voor die bewoners die nú al járen in zo'n situatie van variant 1 wonen: aan de ene kant van de straat de betonnen aristonapalen en aan de andere kant een rood wit klappaaltje.
Als zij nu ineens mogelijkerwijze te horen krijgen dat optie 2 de winnnaar is en dat dan ook hún straatje daaraan wordt aangepast, zonder verdere achtergronden van deze besluitvorming te horen, zullen zij ongetwijfeld alsnog in verzet komen. En wel omdat zij optie 2 als een aantasting van hún leefklimaat zullen ervaren.
Immers volgens verhalen die ik gehoord heb, hebben de nodige bewoners gedacht dat de enquete 'verkeerd bezorgd 'was omdat er op de tekening wethouder Driessenstraat stond en zij niet beseft hebben dat het om hún woonomgeving ging.
Maw..er zal nog heel wat storm komen, is mijn inschatting.
Jammer dat een en ander niet verantwoorder is opgezet. Er geen Begeleidingscommisie van allerlei betrokkenen is geweest waarin allerlei zaken voorbereid en besproken hebben kunnen worden..Wordt wellicht - zeker weten - vervolgd

Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

toon reageert

Op zaterdag 30 mei om 15.00 uur wordt het vernieuwde speelplaatsje achter de wethouder Tabakstraat 50-54 voor buurtbewoners , ouders en hun kinderen geopend !!
Op vrijdag 28 mei is het geplaatst. Het betonw aarin het is gestort moet nog een paar dagen drogen, zodat het vanaf zaterdagmiddag gebruikt kan gaan worden./
KOM IETS EERDER ER NAAR TOEN..Neem uw versiereingen, slingers, lekkers enz. enz. mee om dit met uw buurtgenoten te delen.
Dit speelplaatsje is speciaal voor de allerkleinste kinderen in dit buurtje tot ongeveer rond de 6 jaar.
Het speelplaatsje tussen de Wethouder den Hertog en Driessen wordt speciaal voor de oudere kinderen tussen de 6/7 en 11/12 jaar gemaakt. Met

Thumb cimg9130 bwkt

onze reageert

hoera, het gaat nu toch echt gebeuren! Geef het door en kom zaterdag naar weth tabakstraat ter hoogte van nr50- 54

Gein, Amsterdam