Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 10245480 820783394617151 5358019572595898481 n

Verhalen / Locaties van

TEN METERS OF LEARNING

Paul Hughes van Ten Meters of Thinking is een internationaal gerenommeerde spreker. Hij visualiseert – met dank aan zijn art & designachtergrond - het gesproken woord met tekeningen en tekst op tien meter papier. Hij vliegt voor zijn lezingen de hele wereld over om medewerkers van bedrijven als Coca Cola, De Efteling, Ogilvy, Vodafone e.d. te inspireren over bijvoorbeeld toekomstvisie en veranderprocessen. Vandaag strijkt de Ierse Amsterdammer neer bij zijn buurtgenoot De Onderwijskamer om daar om niet de op maat gemaakte lezing Ten Meters of Learning te geven.

VAN SCHELP NAAR 10 METER
De Onderwijskamer opende in januari 2014 aan de Lijnbaansgracht de deuren voor huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining etc. Als logo heeft de stichting een nautilusschelp. Deze schelp is het symbool van verbinding met jezelf, je verleden en je omgeving. Vandaag komt de verbinding met de omgeving letterlijk tot stand voor
leerlingen, ouders, huiswerkbegeleiders en andere betrokkenen van de stichting. Buurtgenoot Paul geeft interactief zijn visie op leren (te) leren en schroomt niet om persoonlijke ervaringen over ADHD, dyslexie, docenten e.d. in zijn lezing te verwerken. Een lezing van Paul is incompleet als er geen behangrol van 10 meter is; het papier, een stift en zijn verhaal zijn dé ingrediënten voor zijn lezing. Hij is iemand die het verschil kan maken, die ogen kan openen en wiens verhaal je je nog lang herinnert.

VAN LEZING NAAR GROEI
Terug naar de nautiluschelp uit het logo van De Onderwijskamer. Als je de schelp opent zie je een spiraal. Het diertje begint namelijk heel klein en vormt van kalk een schelp om zich heen. Na precies 28 dagen van groei, hij volgt daarmee de maanstand, kruipt hij eruit en maakt een nieuw kamertje. En zo verder. De constante groei van de schelp symboliseert de constante leercurve die De Onderwijskamer haar leerlingen wil meegeven. De lezing Ten Meters of Learning is een handvat dat bijdraagt aan die constante leercurve. Pauls sympathie voor missie en visie van de stichting en zijn levensinstelling om naast zijn commerciële business iets maatschappelijks te doen, hebben hem doen besluiten om een lezing cadeau te doen aan De Onderwijskamer. Het beloofd een bijzondere en inspirerende avond te worden!

Reageer als eerste