Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Fysiotherapeuten

Fysiotherapie Praktijk Swart en Pruijssers

Fysiotherapie praktijk Swart & Pruijssers, uw adres voor fysiotherapie, manuele therapie en acupunctuur in Oud Beijerland (Poortwijk, 0186-627548) en Rotterdam (IJsselmonde, 010-4827757).

Fysiotherapie is een behandelwijze, bedoeld om spierklachten en problemen met gewrichten op te lossen, en zo het bewegingsstelsel te verbeteren. Verder kan het worden gebruikt voor revalidatie. Dit alles gebeurt vooral door middel van massage en oefeningen.

Wij hebben een certificaat directe toegankelijkheid fysiotherapie, wat inhoudt dat u zonder tussenkomst van de huisarts bij ons terecht kunt voor een screening. Als daaruit blijkt dat u fysiotherapie nodig heeft, kunt u meteen een afspraak voor behandeling maken.

Tijdens de eerste behandeling wordt bekeken wat de waarschijnlijke oorzaak van de klachten is. Aan de hand van de resultaten van dat onderzoek wordt een behandelplan gemaakt, in overleg met de patiënt. We werken zoveel mogelijk volgens de richtlijnen van het KNGF (Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie).

Manuele therapie wordt door sommige mensen wel kraken genoemd. Die naam is niet helemaal terecht; hoewel er bij manuele therapie wel gekraakt kan worden, bestaat bij onze praktijk het grootste deel van een behandeling uit rustig en gecontroleerd bewegen. Het beeld van een ruwe man die met grof geweld de rug van de patiënt in het gareel probeert te krijgen is een fabeltje.

Bij praktijk Swart en Pruijssers te Rotterdam-IJsselmonde is een manueel therapeut aanwezig die gespecialiseerd is in de behandeling van kinderen met KISS. Dit is een nekaandoening die soms de oorzaak is dat een baby onophoudelijk huilt. De manueel therapeut kan met de huisarts overleggen, als dat nodig is, welke behandeling het kind het beste zal helpen. Soms zijn beide behandelwijzen noodzakelijk.
Massage, maar dan anders.
Manuele lymfe drainage is verwant aan fysiotherapie, vooral aan het masseren. Het doel is echter niet om invloed uit te oefenen op het spierstelsel, maar op het lymfatisch stelsel.
Lymfevloeistof ontstaat doordat bloedplasma weglekt uit piepkleine bloedvaatjes, waarna het als lymfevloeistof door het lymfatisch stelsel wordt afgevoerd. Een gezond lymfatisch stelsel zorgt op die manier onder andere voor het afvoeren van overtollig vocht uit allerlei weefsel in het menselijk lichaam.

Als de balans tussen ontstaan en afvoeren van lymfevloeistof verstoord is kan het lymfatisch stelsel slechter gaan functioneren en kan er oedeem ontstaan.

Openingstijden

ma di wo do vr za zo
08:00
18:00
08:00
19:00
08:00
17:00
08:00
21:00
08:00
17:00
Gesloten Gesloten
Website
website
Adres
Mirretuin 9, 3078KH - Rotterdam
E-mailadres
fysio.praktijk@gmail.com
Telefoon
010-4827757