Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

TechniekTalent.nu

Basisschool de Tweern wint aanmoedigingsprijs Techniektrofee 2014

Speciale basisschool de Tweern uit Goes heeft de aanmoedigingsprijs Techniektrofee 2014 gewonnen. De jury was onder de indruk van de innovatieve en creatieve technieklessen. “Leerlingen hebben veel plezier in de lessen, zijn erg betrokken, leren veel en ervaren dat techniek leuk kan zijn”, aldus het juryrapport. Op 7 juli wordt de prijs uitgereikt aan de school.

De prijs, een initiatief van het Ir. W. Maas Geesteranus fonds en TechniekTalent.nu, onderstreept welke basisschool uitblinkt in aandacht voor techniek en techniekonderwijs het beste verankerd heeft in het programma. Daarnaast moedigt het andere scholen aan om met techniek aan de slag te gaan. Van de 35 scholen die meedongen naar de prijs, kwam de Amsterdamse Daltonschool Neptunus dit jaar als beste uit de bus. De aanmoedigingsprijs gaat naar de Zeeuwse school.

Ook voor andere scholen
“Op de Tweern zijn we voortvarend te werk gegaan bij het duurzaam verankeren van techniek in het onderwijs voor de bovenbouw. Wij vonden de gebruikte methode te beperkt en te weinig uitdagend. We hebben zelf drie innovatieve en creatieve lessenseries ontwikkeld, die zonder extra hulp van een onderwijsassistent of hulpouders door leerkrachten uitgevoerd kan worden. Door goede technieklessen aan te bieden, leren de kinderen zonder dat ze het zelf in de gaten hebben. Ook speelt op deze school mee dat de kinderen op speciaal onderwijs zitten. Het mooie is dat de lessenserie ook door andere basisscholen gebruikt kan worden. En momenteel ontwikkelen we ook voor de onderbouw eigen, aangepaste technieklessen”, aldus Robert van Oosten, leerkracht en techniekcoördinator.

Techniek is leuk
De jury kende de aanmoedigingsprijs toe aan de Tweern vooral vanwege de toepasbaarheid van de lessenserie door andere scholen. “De Tweern zet plezier, betrokkenheid, en het leervermogen van de leerlingen voorop. Techniek is leuk, en dat weten ze daar. Wij vinden het ook belangrijk dat ze hun creatieve technieklessen delen met andere scholen”, licht Jan Daams, voorzitter van het Ir. W. Maas Geesteranus fonds toe.

André van der Leest, bestuursvoorzitter van TechniekTalent.nu, benadrukt het belang van techniek op basisonderwijs: “Techniek leert kinderen oplossingsgericht en creatief denken. Bovendien blijkt de kans dat kinderen op latere leeftijd voor een technische richting kiezen groter, als hun interesse voor techniek al op de basisschool wordt gewekt. Met de prijs zetten Techniektalent.nu en het ‘Maas Geesteranus Fonds’ basisscholen die in de luwte allerlei mooie techniekinitiatieven ontplooien, graag in het zonnetje”, aldus de bestuursvoorzitter.

Verrassing
De leerkrachten hebben voor de prijsuitreiking op maandag 7 juli een event voorbereid, waarbij m.b.v. een prachtig technisch principe de kinderen verrast zullen worden. Want hoe is het mogelijk dat een leerling van nog maar 5 jaar een volwassen leerkracht kan optillen?

Bekijk alle
Naam organisatie
TechniekTalent.nu
Postadres
Haarlemmerstraat 124A - 1013EX Amsterdam
Bezoekadres
E-mailadres
i.achtoun@doorvriendschapsterker.nl
Telefoonnummer
0203059444