Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

BIT Wateringse Veld

Wat is het BIT ?

Het Buurt Interventie Team (BIT) is een initiatief van bewoners van het Wateringse Veld om hun wijk veilig en leefbaar te houden. Wij zijn bewoners uit de wijk die zich als vrijwilliger hiervoor inzetten.

Het BIT is een onafhankelijke organisatie. Wij zijn in staat ons werk te doen door subsidie van de gemeente. Zowel de vorige burgemeester (Deetman, die ook onze beschermheer is),de huidige burgemeester dhr. Jozias van Aartsen en de wethouders (College van B&W) hechten veel waarde aan een veilig en leefbaar Den Haag.

Wij zijn de 'ogen en oren' van de wijk en werken nauw samen met politie, stadsbeheer, woningcorporaties, dienst openbare verlichting, winkeliersverenigingen, Bewonersplatform Wateringse Veld en het Jongeren Preventie Team (JPT).

Wat doet het BIT voor U ?

U kunt naast het bekende 14070 nummer, het digitale loket van de gemeente en de MeldingenApp op Smarttelefoons, bij ons terecht voor onder andere meldingen over kapotte bestrating, verkeersborden, straatverlichting en speeltoestellen, rondslingerende winkelwagentjes, gevaarlijk en of brandbaar materiaal op straat, straatvervuiling, overlast door jongeren, gevaarlijke verkeerssituaties, openstaande toegangsdeuren en melding van mogelijke criminaliteit.

Wekelijks loopt het BIT door de wijk van het Wateringse Veld waarbij wij altijd ondersteund worden door de politie. Voor en na de loop is er altijd overleg met de wijkagent.
Het meeste werk bestaat uit het signaleren van zaken die stuk of beschadigd zijn of ontbreken zoals bestrating, lantaarnpalen, afvalbakken, kinderspeelplaatsen en verkeerslichten. In de folder “BIT Praktijkvoorbeelden” hebben wij een aantal praktijkvoorbeelden met foto’s omschreven voor een beter inzicht.
Maar ook andere zaken hebben onze aandacht zoals afval, onveilige (verkeers)situaties, groenvoorziening en overlastgevende jongeren.

Al deze zaken geven wij wekelijks door aan de gemeente, politie en anderen. In het eerste kwartaal van dit jaar heeft het BIT bijna 300 meldingen gedaan! Al deze meldingen worden wel aangepakt maar duren soms even. U kunt begrijpen dat men bijv. voor één defecte lantaarnpaal niet meteen er op af gaat.

Wat kunt U voor het BIT doen?

Het Wateringse Veld is groot dus wij zien niet alles. Als U iets ziet horen wij dat graag van u. U kunt dat mailen aan onderstaand emailadres.

Wij zoeken nog vrijwilligers voor het BIT-team. Wij kunnen uw hulp goed gebruiken. Hebt u interesse en bent u ten minste 2 avonden per maand beschikbaar, mail dan naar onderstaand emailadres.

In verband met onze rapportages en eventuele verdere acties zoeken wij contact met verenigingen van eigenaren en bewonerscommissies. U kunt dan contact opnemen met onderstaand emailadres.
bit.wv@hotmail.com

Bekijk alle
Naam organisatie
BIT Wateringse Veld
Beschrijving

Het Buurt Interventie Team waakt mee over onze buurt. Kom en versterk ons team, meld je aan of vraag informatie bij bit.wv@hotmail.com

Postadres
Laan van Wateringse Veld 387 - 2548CG Den haag
Bezoekadres
E-mailadres
bit.wv@hotmail.com
Telefoonnummer
070-3668872