Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten

1. Plaats jouw kalender in de buurt

2. Waar vindt het plaats?

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt

2. Wat is de locatie?

1. Deel je foto of video

2. Wat is de locatie?

1. Vertel je verhaal

2. Wat is de locatie?

1. Deel je oproep met de buurt

2. Plaats het in de buurt

1. Deel je hulpvraag met de buurt

2. Plaats het in de buurt

1. Stuur een bericht aan je buren

2. Plaats het in de buurt

De Anonieme Sjaal

Dit is een Facebookgebruikers die 3 weken geleden werd opgericht, met het doel warmte en genegenheid te verspreiden. Hoe? Door het achterlaten van hand gebreide en gehaakte sjaals en mutsen, in beginsel dan. We laten die overal achter op voor publiek toegankelijke plaatsen. Supermarkten, bankjes, bussen enz. Dit vergezeld van een briefje voor de eerlijke vinder. Heb al veel setjes ed gedropt. Dus zie je iets liggen, veel plezier er van/mee!
Facebookgebruikers De Anonieme Sjaal.

De anonieme sjaal

Deel jouw verhaal

Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners

Delen

Uit aangrenzende buurten

Drechtje spreekt... van m'n sokkel - deel 2

Jeetje, wat was Drechtje ziek. Wat wil je ook? In weer en wind, dag en nacht op die sokkel, daar kan je het goed te pakken van krijgen! Wat er de afgelopen dagen allemaal op het plein is gebeurd, is haar totaal ontgaan.
Gelukkig is zij nu opgeknapt en heeft zij zich voorgenomen om aan haar tweede wandelroute door Duivendrecht te gaan beginnen. Dit keer staat de route vanaf de Kloosterstraat en de hele Rijksstraatweg tot aan het station op haar lijstje. Een heel stuk, maar ze heeft er zin in. Omdat het nu een stuk kouder is, doet ze haar groene bodywarmer aan en, net als de vorige keer, zet zij haar zware hoed af om dit gewicht niet mee te hoeven slepen.
Ze steekt de Telstarweg over naar het Michaëlplein, de plaats waar vroeger het klooster van de zusters der Clarissen stond. Dààr komt dus de naam van het ernaast gelegen 'Clarissenhof' vandaan.
Weliswaar staat Drechtje pas vanaf 2006 in Duivendrecht op het plein, maar ze heeft zich toen wel gelijk in de hele historie van Duivendrecht verdiept. Dat vond ze niet alleen leuk en heel interessant maar ook noodzakelijk. Ze mag dan wel de hele dag op het plein staan, maar dan in ieder geval niet als een sukkel op een sokkel!
Daarom weet ze dat het Michaëlplein is genoemd naar de Aartsengel Michaël, het beeld aan de gevel van het toenmalige klooster. Toen dit klooster in de jaren 1967/68 werd afgebroken vanwege de aanleg van de A10, redde ene heer Wisse uit de Kloosterstraat het beeld van de slopershamer en bewaarde Aartsengel Michaël in zijn tuin.
Intussen is ze aangekomen in de bocht Michaëlplein/Kloosterstaat waar het oorspronkelijke beeld van Aartsengel Michaël nu staat. In 2004 schonk de heer Wisse dit beeld aan de gemeente Ouder-Amstel en in 2005 werd het als monument onthuld door burgemeester R.A. Nawijn en de ‘engelbewaarder’ heer S.G. Wisse. De zuil met stenen waaraan het beeld hangt, symboliseren de stenen van het afgebroken klooster. Je moet het allemaal maar weten… Drechtje in ieder geval wel!
Drechtje sokkelt (ach nee: sukkelt) de Kloosterstraat door en komt uit op de hoek bij Café Brugzicht het begin van de lange Rijksstraatweg. Dit was vroeger de belangrijkste weg van het dorp, waaraan veel boerderijen stonden. Later kwamen er winkels langs de Rijks-straatweg. Drechtje hoorde o.a. van slagerij Kolk, Sparkruidenier Verkaick, vindt Drechtje het elektriciteitszaak Vuurmans en melkboer Van der Vaart. Tja, melkboer Klaas van der Vaart: zijn dochter Marretje was getrouwd met Appie Baantjer (van de detective boeken) en zij hebben lange tijd in Duivendrecht gewoond. Baantjer was gek op modeltreintjes en had een heel emplacement in zijn tuin aan de Clarissenhof gebouwd. Zó jammer dat Drechtje dit nooit heeft gezien.
Drechtje loopt verder en komt langs de brandweerkazerne en het politiebureau dat nagenoeg niet meer in gebruik is. Als ze op het plein staat, hoort ze de hele dag loeiende sirenes van politiewagens over de A10, maar op straat in het dorp komt Drechtje geen agent meer tegen. Nee, een inbraak, vernieling, een gestolen fiets, overlast van hondenpoep of zwerfvuil -om maar iets te noemen- is nu geen werk voor de politie meer. Hoofdschuddend loopt ze door.
Een eindje verderop, tegenover de Kleine Kerk en d’Oude school staat een raar klein gebouwtje. Het is geen elektriciteitshuisje maar een oud ‘cachot’ dat nu dienst doet als schuurtje. Vroeger werden dronkenlappen nog door een agent van de straat geplukt om hierin hun roes uit te slapen. Ja, ja, aan de sterke arm der wet werd toen nog op geheel andere wijze uitvoering gegeven! Onvoorstelbaar vind Drechtje het, dat dit gebouwtje in de loop der jaren nog altijd aan de slopershamer ontsnapt is.

van m'n sokkel - deel 2
Drechtje spreekt... Zorgen moet je doen, niet maken!

Zo luidt de reactie van een veertiger, iemand die de computer heeft zien evolueren van Commodore 64 tot iPad. Hij heeft een intelligente blik.
Het groepje jong-senioren dat stond te discussiëren over de sluiting van zorgcomplex ’t Reijgersbosch stopt het gesprek en vraagt deze heer wat hij precies bedoelt.

‘Wij maken ons wel degelijk zorgen’ neemt een van de ouderen het woord ‘Is er straks nog wel een plek voor ons is in een verzorgingshuis? Vooral als wij immobiel worden en intensieve zorg behoeven. Er zijn immers ouderen die geen partner meer hebben en/of geen beroep kunnen doen op kinderen’. Een ander vult aan: ‘Mijn buren werken overdag en zijn zelf ook druk als mantelzorgers’. Rustig gaan ze samen op het bankje bij de koningslinde zitten, dat met die heideplantjes een lust voor het oog geworden is.

‘U gaat niet achter de geraniums, dat is volstrekt duidelijk! Ik raad u op de eerste plaats aan om zelf te zorgen voor een gezellig ouderenhonk in het dorp, een door u zelf geëxploiteerde ruimte bestemd voor het leggen van contacten, om nieuwe mensen te leren kennen en om weer in contact te komen met oude kennissen. In uw - ook voor minder- invalide geschikt gemaakt - ouderencafé kunt u gewoon binnenwippen, een praatje maken, kopje koffie/thee drinken, krantje lezen, naar een muziekje luisteren. Wifi uiteraard aanwezig. En gezellig bespreken wat u eventueel samen kunt ondernemen in de eigen ruimte of daarbuiten. Ook kunt u informatie uitwisselen over dat wat u bezig houdt: van diepvriesmaaltijden, huishoudelijke hulp tot een nieuwe film, een mooie expositie’. Een mooi voorbeeld, hoe het óók kan is Stadsdorp Zuid (www.stadsdorpzuid.nl)'.

De senioren onderbreken zijn betoog en zeggen dat zij al een stapel handtekeningen hebben liggen om het gebouw van d’Oude School te behouden. Dat trefpunt in het centrum van het dorp is al jaren in gebruik voor activiteiten voor ouderen. En, heel belangrijk, een hechte club vrijwilligers is actief én er zijn toezeggingen van mensen die na hun pensioen ook willen komen assisteren. Voorlichting over dementie, voeding, samen koken, wijnproeverij, IPad cursus… alles is nu nog mogelijk. Alleen niet lang meer, de gemeente gaat d’Oude School sluiten.

Drechtje denkt terug aan de eerste troonrede van de koning uit 2013. Hij introduceerde het woord participatiemaatschappij en de terugtredende overheid. De oudste van het stel merkt op dat je voor een fatsoenlijke oude dag afhankelijk bent van centen of familie, die dan ‘participanten’ moeten gaan heten.

‘Mag ik ook nog even iets kwijt’, roept een dorpsgenote met haar rechterarm in het gips. ‘Pas op als je fietst over De Slinger in de bocht van de Tamarindestraat bij het speeltuintje. Ik ben afgelopen zondag lelijk gevallen omdat de tegels heel erg wijken. Gevolg: gebroken pols. Ik heb het ongeval gemeld bij de werkgroep RBOVV en bij de gemeente’ Iedereen praat nu opeens door elkaar heen: ‘O, o, die eeuwige tramrails overal in het dorp’, ‘Je kunt melden wat je wilt’. ‘Er worden kleine stukjes gerepareerd, dat levert niets op’, ‘Fietsen gezond, laat me niet lachen’. De pechvogel krijgt de beste wensen mee.

Drechtje meldt tot slot twee zeer belangrijke tijdstippen: 1. woensdag 29 oktober v.a. 19:30 uur, inrichting Dorpsplein en omgeving. Drechtje heeft de plannen al gezien en is benieuwd naar de reacties uit haar dorp. 2. Zaterdag 1 november om 12 uur onthulling dundoeken om bouwhekken Dorpshuis.

Voor de nieuwsbrief versie, klik op de link:
http://www.webklik.nl/user_files/2010_05/135288/Drechtje/141025_Drechtje_spreekt_zorgen_moet_je_doen_niet_maken.pdf

Ervaringen
Drechtje spreekt ... uit de doeken!

… tot het Dorpshuis klaar is aanstaande zomer en het plein gerestyled is.
Zaterdag, 1 november was het, eigenlijk te bizar voor woorden, een unieke lentedag in de herfst. Vanwege de vrolijke onthulling van de bouwhekdoeken kwamen de burgemeester en wethouder Rineke Korrel naar Duivendrecht en ook wethouder Jacqueline de Maa uit Duivendrecht voegde zich bij het gezelschap van belangstellenden. Omlijst door koffie en erwtensoep werden kleine toespraakjes gehouden door Jacqueline en de burgemeester waarna de doeken opgehangen werden met toegeschoten behulpzame aanwezigen. Het was een mooi moment op dat zonovergoten plein. Er was veel te bewonderen daar aan de rand van de bouwput. Op initiatief van de gemeente zijn deze veelkleurige fotodoeken gemaakt naar ontwerpen van diverse wel heel creatieve Duivendrechters. Ze laten zien wat inwoners van ons dorp bezig houdt en wat ze mooi vinden. Het is zo gaaf, schitterend om naar te kijken en het verbergt op attractieve manier alle bouwactiviteiten. Drechtje koesterde zich niet alleen in het zonnetje maar was overweldigd door het feit dat haar Duivendrecht hoe langer hoe meer in het centrum van de belangstelling is komen te staan. Eerst op woensdagavond de uitzending MAN BIJT HOND. Zomaar op nationale televisie het hele Dorpsplein in vogelvlucht. Niet alleen de verwaarlozing kwam in beeld maar ook het positief-gezellige van veel rondwandelende Duivendrechters en hun spelende kinderen. Het bankje rond de koningslinde met ‘t gezellige minituintje is vaak bezet. Dankzij onze onvolprezen Theo is het plein spic en span. Theo liet op de tv zien hoe belangrijk het is om het plein wat dit betreft bij te houden. Dat werkt zo goed want mensen bedenken zich wel even voordat ze rommel op straat te gooien. Een extra prullenbak hier en daar kan ook nog helpen, hoorde Drechtje laatst nog iemand zeggen. Ans liep rond met MBH-microfoon en interviewde de mevrouw op de hoek van de winkel voor shoarma en pizza. Er was wel meer dan 4 uur lang gefilmd waar 2 minuten van over bleven.

Neem snel een kijkje op de link: Duivendrechters luchten hun hart bij Drechtje.
http://manbijthond.ncrv.nl/seizoenen/2014/afleveringen/29-10-2014/fragmenten/duivendrechters-luchten-hun-hart-bij-drechtje/
Een ander tof initiatief om de Duivendrechters op de hoogte te stellen van de inrichtingsplannen op het plein was er na deze uitzending van MBH. Duivendrechters kregen de kans om zich te laten informeren en hun zegje te zeggen over het nieuw in te richten Dorpsplein. Het voorwerk was verricht door een uitstekende ontwerper, ene Van Dijk dacht Drechtje als naam gehoord te hebben, samen met ambtenaren, vertegenwoordigers van Duivendrechtse belangenorganisaties en inwoners.
In grote getale kwamen de geïnteresseerden naar het Reijgersbosch. Wat Drechtje daarover hoort aan de voet van haar sokkel, is heel positief. Men is zo blij dat er wat gebeurt en op een paar puntjes na kan iedereen zich vinden in het ontwerp. Nu de gevels en de winkels nog. Louis Keizer van de Schildersgroep was er ook en vertelde aan één van Drechtje’s Dreamteam-dames dat hij met offertes bezig is, zodat Drechtje eindelijk de steigers kan verwachten op het plein om het achterstallige onderhoud aan te pakken. Jawel, de schildersgroep moet doen wat in hun naam zit: schilderen!
Gelukkig is er een nieuwe leuke winkel recht tegenover Drechtje gekomen: De Drankenplaats. Een gezellige verkoper mengt zich graag in het groepje rond Drechtje. Nick, onze winkelier in de tabaks- en bladenbranche heeft gelukkig zoveel ondernemingslust dat hij een nieuw soort groenteshop gaat opzetten met hippe smoothies en kant en klare lekkernijen plus nog andere delicatessen. De naam Jessie staat al op de gevel. Aan Drechtje’s linkerhand gaat het nu steeds beter wat betreft de winkelgezelligheid. Nu nog de andere kant naast de snackbar en de bakker.
Iedereen die bij Drechtje komt, weet precies welke winkel leuk is om erbij te hebben. Als de boel opgeknapt is, zullen er vast gegadigden komen. Een jong stel dat net in ons dorp is komen wonen vertelt bij Drechtje hoe blij ze zijn met hun huis. Er komen steeds meer jonge mensen die het verborgen dorp ontdekken. De huizenprijzen stijgen al hierdoor. De uitstekende mogelijkheden om per trein en bus je naar elders te laten vervoeren past bij hun lifestyle. Ook de rust, het groen, helemaal top. Dit alles is hoopvol, na 15 duistere jaren op weg naar beter!
De nieuwsbrief versie lezen inclusief foto's van de doekendag? klik op: http://www.webklik.nl/user_files/2010_05/135288/Drechtje/141101_Drechtje_spreekt_Uit_de_doeken.pdf

Ervaringen
Drechtje spreekt ... Geen vuiltje aan de lucht !?

Heel tevreden kijkt Drechtje over haar plein wat er om haar heen gebeurt. De afgelopen week was dat heel wat. Naast elkaar zijn er maar liefst twee nieuwe winkels geopend! De groente-delicatessezaak ‘Jessie’ en slijterij de ‘Drankenzaak’. Vanaf haar sokkel kijkt ze er recht tegen aan. Nick van de delicatessenzaak staat trots achter de toonbank. De spullen die hij nu gaat verkopen zijn toch wel een stuk gezonder als tabak vindt Drechtje (maar dat is natuurlijk hààr mening) Vanmiddag om 15:00 uur wordt de slijterij feestelijk geopend. De ballonnen worden alvast opgeblazen. Drechtje maakt kennis met de beide eigenaren en stelt zich voor. Maar dat is niet nodig, zij kennen haar al van de opnames van het programma ‘Man bijt Hond’. Ongelooflijk, Drechtje’s bekendheid snelt haar vooruit.
Vandaag wil Drechtje het hebben over de vuilcontainers die 8 maanden geleden overal in het dorp in gebruik genomen zijn.
Een dame uit flat Mercurius vertelt dat zij hier zéér tevreden over is. Geen gezeul meer vanaf 7-hoog naar beneden met een grote vuilniszak. Zij kan nu dagelijks een klein zakje afval in de bak gooien. Nadeel: er wordt vaak grofvuil naast gezet dat weliswaar door Gijs van de gemeentewerf keurig wordt opgehaald. Hulde daarom aan Gijs, want dat mag wel eens gezegd worden!
Een mevrouw van het Michaëlplein is ook enthousiast. Gelukkig niet van die grote lelijke containers als in Diemen. Het ziet er ook veel netter uit. Geen vuilniszakken meer op straat die door beesten worden opgemaakt. Nee…, bij haar geen rommel die ernaast gezet wordt.
Een dame die hier altijd komt winkelen en van de Wenckebachweg komt laat weten dat ondergrondse vuilcontainers een enorme vooruitgang zijn. Jammer alleen dat er bij haar geen glas- en papiercontainers naast staat. Daarentegen wordt bij haar wel wekelijks het grof vuil opgehaald.
Van een jong stel uit de Berkenstraat, waarvan zij duidelijk zwanger, hoort Drechtje dat zij hier heel tevreden over zijn. Geen gedoe met blauwe zakken die je moet kopen èn betalen!
Het is alleen een minpunt dat je nu het grof vuil zelf moet wegbrengen en dat de werf maar één uur per dag open is en op zaterdag van 09:30 – 12:30 uur. De man heeft laatst een middag vrij moeten nemen om zijn spullen weg te brengen.
Goh, kijk daar! Daar komt zelfs de wethouder op Drechtje af! Aan haar arm een grote boodschappentas, want ook wethouders doen af en toe boodschappen. Zij woont in de Molenwijk en is dus zelf een trotse Duivendrechtse. Drechtje vertelt haar wat het thema vandaag is en zij knikt goedkeurend. Komt dat even prima uit, wij (het college) hebben eerdaags een evaluatiegesprek over dit onderwerp! Ik ben heel benieuwd om van Drechtje de verschillende meningen uit het dorp te vernemen.
Een sportieve mevrouw met een rode paddenstoel als fietsbel heeft haast maar laat Drechtje weten dat de invoering van de vuilcontainers een goed besluit van de gemeente is geweest. Zij woont op de Rijksstraatweg en maakt zich over dit onderwerp dus niet druk. Wèl uit zij haar bezorgdheid over toekomst van de ouderen in het dorp en hoe dat volgend jaar allemaal gaan zal. Maar dat is een héél ander onderwerp waaraan Drechtje zeker ook aandacht zal besteden!
Een oudere dame uit de flat Neptunus neemt ook deel aan het gesprek. Niets dan lof over de vuilcontainers! Voor ouderen veel handiger om een klein zakje weg te gooien. Voorheen droeg een buurman haar grote vuilniszak naar beneden. Heel lief, maar ze kan het nu zelf! Maar grof vuil Drechtje, dat is toch wel een probleem… Ik ben alleen, heb geen auto en kinderen in de buurt die dat voor mij zouden kunnen wegbrengen. Om de gemeente te bellen heeft geen zin want die sjouwen het niet van boven naar beneden en trouwens € 36,90 per m3 kan ik niet betalen want ik heb alleen maar een AOW-tje.
Een oma uit de Azaleahof, haar dochter en kleindochter hebben ook een mening. Helemaal top, die vuilcontainers. Alleen het grof vuil hè. Daar zou de gemeente toch een andere oplossing voor moeten bedenken. Het gebeurt nl. dat mensen in de flat grote spullen naar beneden gooien zodat het vanzelf in stukken valt! Ja, het is de mentaliteit van sommige mensen en daar valt niets tegen te doen. Alleen maar hopen dat je het niet op je kop krijgt!
Maar weet u wat ik doe Drechtje? Ik bel de Kringloopwinkel, want die komen veel (nog goede) spullen gratis ophalen!
Een echtpaar uit de flat Jupiter wandelt langs. Hebben jullie het over de vuilcontainers?
Prima toch!? De vrouw, een kraakhelder typje, is blij dat voortaan de containers regelmatig worden schoongemaakt. Weet u, sommige mensen gooien er niet of niet goed verpakt, het meest stinkende afval in. Haar man is blij dat wij hier geen chip of pasje nodig hebben. (Lachend: een vriend van mij gooide zijn vuilniszak èn pasje in de container!) Raakt men zijn pasje kwijt, of wordt het vergeten mee te nemen, worden de zakken naast de container gezet. Ook hij ergert zich aan het grof vuil (alwèèr het grof vuil!) dat naast de containers wordt gezet! Het erge ervan is ook dat vuil, vuil aantrekt. Als er één ding staat, wordt dat in no-time een hele berg.
Het duizelt Drechtje. Wat een reacties op alleen maar vuilcontainers! Ze vat kort samen:
- Ondergrondse vuilcontainers: Top! Wat dit betreft is er geen vuiltje aan de lucht!
- Grof vuil: Verdient zeker verdere aandacht van de gemeente. Kan het misschien toch weer 1x in de 6 weken opgehaald worden? Please!!! Prijs € 36,90 per m2 bij ophalen is erg hoog.
Pfff… voor vandaag stopt Drechtje en maakt zij er verder geen woorden meer aan vuil.

Voor de nieuwsbrief versie klik op: http://www.webklik.nl/user_files/2010_05/135288/Drechtje/141108_Drechtje_spreekt_Geen_vuiltje_aan_de_lucht.pdf

Ervaringen
Drechtje spreekt... Vol verwachting klopt ons hart...

Op 1 januari 2015 aanstaande verandert er veel in de zorg. ‘Veel te veel’, roept een statige heer Drechtje toe en hij herhaalt ‘veel te veel in een keer!’.
‘Mijn moeder van 92 jaar weet nog steeds niet hoeveel uur huishoudelijke hulp zij in de week overhoudt, zij gaat misschien van drie uur naar anderhalf uur in de week’, zegt een dame vanonder haar paraluie.
‘Ik ben zelf over de 70 en heb net een nieuwe knie. Ik was al die tijd mantelzorger voor mijn oude lieve moedertje, maar mijn buren sjouwen nu voor mij de zware boodschappen de trap op. En ik heb geluk dat een vriendin mijn ramen kwam zemen en iemand van de bridgeclub mij naar de fysio brengt’
Drechtje hoort al maanden bezorgde reacties. Het naarste van alles is, dat het aanvragen van hulp zo onduidelijk is. Drechtje hoort er dagelijks over praten. Bij wie of wat moet je zijn als je een ( soms vertrouwelijk) probleem opgelost wilt hebben of hulpbehoevend bent. De een heeft het over WMO-loket, de ander zegt dat WMO verdwijnt en er binnenkort een cliëntenraad komt, met gekozen leden. Weer een ander zegt dat je het gemeentehuis moet bellen en dat ze heus wel iemand terug laten bellen. Er komt een kernteam en die gaan dan voor elke persoon aan de slag weet weer een ander . ‘Hoe kom je daar nu bij’, reageert een jonge man ‘ je moet gewoon je huisarts inschakelen en die regelt dan verder hulp, die specifiek voor jou nodig is. Daar is een team van gekwalificeerde hulpverleners!’
‘En wie betaalt dat dan…..de gemeente…de ziektekostenverzekeraar…of betaal je alles zelf’ vraagt een ongerust kijkende dame op leeftijd. ‘Mijn beurs is niet zo goed gevuld en ik heb geen kinderen, die kunnen bijspringen Moeten mijn buren mij dan gaan douchen en voor mij een potje koken? Worden zij dan mijn ‘mantelzorgers’. Daar hoor ik veel over op de televisie’.
‘Mantelzorgers raken zelf vaak overbelast. Zorg voor hun (groot-) ouders, de zieke buren en in nood verkerende vrienden. Dat naast een fulltime baan en opgroeiende kinderen, valt niet mee, hoor!’ merkt een vader met een stel kinderen op. Hij blijft dit keer niet te lang bij Drechtje staan vanwege de aanhoudende regen en omdat zijn kids naar de aankomst van Sinterklaas en Zwarte Piet willen kijken om 12 uur op tv.
Een Zonnehofbewoonster vertelde dat zij vorige week bij Lotgenoten was, naar een politiek café. En daar hoorde zij in dit kader spreken over een Zorgatelier. Een interessante mogelijkheid vindt zij zelf. Zeker het onderzoeken waard: zorg dichtbij de mensen is immers DE nieuwe taak voor het gemeentebestuur.
Vol verwachting kloppen de harten.
Vanwege het sombere weer duiken de pleinbezoekers snel de kersverse nieuwe winkels in: voor een lekkere neut naar de Drankenplaats en voor delicatessen naar Jessie. Stomerij Smit heropent vandaag feestelijk de deuren en komt Drechtje droge doeken brengen. Drechtje ziet bij de stomerij heerlijk ouderwets de was aan de lijn hangen en weet niet zeker of wij ook volgende week nog zoveel van Oranje houden!
Drechtje constateert: binnen een jaar vestiging van een Paramedisch Centrum, uitbreiding PLUS, Bakker Bloemen, Delicatessenzaak en Drankenplaats en de Hein Schildergroep op zoek naar de juiste kleur!
En de mare die de ronde deed/ doet dat Drechtje’s kop moet rollen bij de herinrichting van het Dorpsplein, daarover halen echte Duivendrechters collectief de schouders op. Drechtje Forever!

Voor de nieuwsbrief versie klik op: http://www.webklik.nl/user_files/2010_05/135288/Drechtje/141115_Drechtje_spreekt_Vol_verwachting_klopt_ons_hart.pdf

Ervaringen