Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

De Anonieme Sjaal

Dit is een Facebookgebruikers die 3 weken geleden werd opgericht, met het doel warmte en genegenheid te verspreiden. Hoe? Door het achterlaten van hand gebreide en gehaakte sjaals en mutsen, in beginsel dan. We laten die overal achter op voor publiek toegankelijke plaatsen. Supermarkten, bankjes, bussen enz. Dit vergezeld van een briefje voor de eerlijke vinder. Heb al veel setjes ed gedropt. Dus zie je iets liggen, veel plezier er van/mee!
Facebookgebruikers De Anonieme Sjaal.

De Anonieme Sjaal

Bekijk alle

postcodekanjer

postcodekanjer op 1107!!!!

Verslag

Bekijk alle

Deel jouw verhaal

Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners

Delen

Uit aangrenzende buurten

euro knaller

baby, kinder en volwassen dames kleding te koop voor heel weinig.. oude en nieuwe kleren in verschillende maten, Bij interesse gelieve een afspraak maken

goedkope kleding

Bekijk alle

Slim Wonen Gaasperdam

Samen DOEN & LEREN!

‘Wat werkt wel en niet in het positief besmetten van je buren met verduurzaming?’ Dat is de centrale vraag van Slim Wonen Gaasperdam en Besmettelijke Buurtkracht 2.0, twee initiatieven waarin wijkbewoners samen met overheid en aanbieders willen leren door te doen.

Doe ook mee!

In de komende maanden gaan actieve en enthousiaste Gaasperdammers met hun buren in gesprek in huiskamer sessies over slimme duurzame toepassing voor in huis of de buurt. Sommige actieve bewoners besmetten niet alleen graag hun directe buren met slimme duurzame ideeën maar bieden alle Gaasperdammers die hierin interesse hebben de gelegenheid om mee te doen. Benieuwd op welke dagen je kunt deelnemen aan deze ‘buurtkamer’ sessies? Lees hier verder.
http://www.slimwonengaasperdam.nl/

hoe kunnen partners als de gemeente, Waternet, Alliander, Liander, AEB, Amsterdam Smart City en Reggefiber bijdragen aan een duurzaam Gaasperdam?

Bekijk alle

Afronding groot onderhoud Wethouderbuurt

De laatste loodjes wegen het zwaarst..
In het afgelopen jaar is onze hele buurt 'op de schop 'gegaan.
De speelplaatsjes nog en dan..?
Maar voorafgaande aan de speelplaatsjes op het Tabaksplein en de hoek van den Hertog en Driessen blijven de opnieuw geplaatste paaltjes met name in de verschillende straatjes de gemoederen bezig houden.
"Bewonersoverleg niet nodig, want er komt géén herinrichting "was de uitspraak van het Dagelijks Bestuur van het Stadsdeel Zuidoost eind 2013.
Intussentijd werden tóch de afgesloten straatjes zonder overleg veranderd.
Niet meer aan weerskanten, maar het het midden, zodat de kindvriendelijke straatjes ineens veranderden doordat er op- en neer gerij kwam van auto's die boodschappen gingen lossen voor de deur..zelfs auto's gingen wassen..
Vanaf de zomer zijn een paar actieve bewoners in de weer geweest om de palen aan weerskanten terug te krijgen met als enige verandering dat één paal een klappaaltje zou worden, zodat de hulp- en nooddiensten er gemakkelijker dan in het verleden bij de woningen zouden kunnen komen.
Dat voorstel werd bij de uitvoerende dienst ingebracht. Die had er wel oren naar, maar tóch werd de uiteindelijke uitvoering anders: palen m i d d e n in het straatje..
Daarna zijn we nog naar de |Bestuurscommissie geweest en we rekenden er op dat ons voorstel alsnog zou worden overgenomen. Niet dus.
Het enige wat nu gebeurt is een enquete , waarbij drie mogelijkheden worden naar voren gebracht:
Optie 1: palen aan weerskanten met aan de kant van de rijweg een klappaaltje voor de hulp- en nooddiensten.
2. Paaltjes in het midden ( zoals nu uitgevoerd in de Tabak- en den Hertogstraat)
3. Alle palen in de hele buurt weg.

Nu blijken er enquete formulieren verkeerd te zijn bezorgd: wel bijvoorbeeld in de Tabakstraat 40-58 aan de rijweg kant, maar NIET bij de oneven nummers 27-49 in de woningen die uitgerekend aan zo'n straatje wonen.
Er is nu alsnog een mogelijkheid een e-mail te sturen aan de Beheercoordinator mevrouw Brand tav. : j.brand.zondag@amsterdam.nl waarbij bewoners op naam ( verplicht ) ÉN ADRES MET HUISNUMMER ( VERPLICHT ) HUN VOORKEUR VOOR DEZE OPTIES kunnen aangeven.
Aangezien de enquete in héél Gein 4 verspreid is , mogen dus alle bewoners uit deze buurt reageren naar mevrouw Brand voor zaterdag 28 februari.
'Zwaan-kleef-aan "..hoor..hoor..geef het door..kies voor de meest kindvriendelijke optie, waarbij de kinderen hun straat als de meest veilige speelstraat mogen blijven beleven..
STEM METEEN..VOOR OPTIE EEN !!
De straat aan weerskanten afgesloten..met aan één kant een af te sluiten rood/wit klappaaltje

Verslag

Bekijk alle