Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

dode ganzen

Nu vind ik het toch een beetje verdacht worden. Wat is er aan de hand? Maandag een dode gans gezien bij Tussenwater (een van de zes die daar bij de flats zit) en vandaag een stuk verderop een dode nijlgans aangetroffen. Mensenwerk? Ziekte? Wie het weet mag het zeggen. En we houden het in de gaten. U ook? Ik ga er tevens melding van maken bij de gemeente!

Verslag

Bekijk alle

Citotoets? Telefoon uit, goed slapen en eten

Nog twee weken te gaan en dan is het weer reuze spannend voor 150.000 scholieren uit groep 8 in Nederland: vanaf 21 april begint de Citotoets weer. Alhoewel de eindtoets geen examen is, zijn heel veel kinderen vaak heel zenuwachtig voorafgaande aan de toets. Dynamic Activities geeft de kinderen daarom graag een aantal tips om ervoor te zorgen dat zij goed uitgerust en vol zelfvertrouwen de eindtoets van de basisschool maken. Zoals: zet 90 minuten voor bedtijd je telefoon, computer of TV uit, ontbijt goed en je eerste ingeving is bijna altijd de juiste. Uiteraard kunnen deze praktische tips ook voor andere toetsen tijdens het schooljaar worden gebruikt. De lancering van de poster en lesbrief met tips vond plaats op vrijdag 10 april op basisschool de Notenkraker te Rotterdam-Hoogvliet.

150.000 kinderen maken Citotoets
Ieder jaar maken 150.000 leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs de Cito Eindtoets Basisonderwijs, afgekort de Citotoets. Voorheen vormde de uitkomst van de toets samen met het advies van de basisschool, de wens van de leerling en de ouders een basis voor de keuze voor het voortgezet onderwijs. Vanaf 2015 is het toetsmoment echter verschoven van de maand februari naar de maand april en wordt de toets eindtoets genoemd. Naast het bepalen van het kennisniveau van de leerling kan de einduitslag ook meegenomen worden in het advies voor de middelbare school. 2015 is ook het eerste jaar dat de eindtoets voor alle scholen verplicht is.

Tips
• Schakel 90 minuten voor bedtijd de TV, (spel)computer, en telefoon uit.
• Leg, voordat je naar bed gaat, alvast je kleding klaar en pak je rugzak in.
• Ga op tijd naar bed.
• Ontbijt goed, want met een gevulde maag kan je je beter concentreren.
• Ga op tijd naar school.
• Lees de vraag eerst helemaal goed door.
• Blijf niet hangen bij een opgave. Maak eerst de opgaven die je weet en ga daarna terug naar de opgaven die je nog niet hebt gemaakt.
• Heb vertrouwen in jezelf, blijf rustig ademen: je kunt het!

Om de tips onder de aandacht te brengen zijn een poster en een lesbrief ontwikkeld: www.dynamicactivities.nl/cito-toets-tips

Persbericht

Bekijk alle

Deel jouw verhaal

Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners

Delen

Uit aangrenzende buurten

Sport/Buiten fitnes Oude Maas Hoogvliet

Sport/Buiten fitnes Oude Maas Hoogvliet
In 2017 heeft een groep liefhebbers zich verenigd. Hoogvlietse bewoners zoals Joop van Gils en Imelda Boogaard zijn als liefhebbers van buitensporten regelmatig aanwezig bij bootcamps en komen andere volgers tegen. In 2017 zijn er gesprekken geweest met gebiedsnetwerker Ronald Bijnaar, gemeente Rotterdam Sport beleid. en Sportschool Marleen over een plaatselijke Sportplaza.. Steeds meer bleek dat veel mensen het leuk vinden als er een buitensport fitnes in Hoogvliet zal komen. Joop en Imelda hebben een aantal bewoners uit Hoogvliet gepolst, en vanuit de passie voor het buitensporten en de wens voor een buitensportveld Hoogvliet is zo een comité ontstaan dat graag de schouders wil zetten onder een hele mooie, sportveld in Hoogvliet. Joop en Imelda vinden dan ook dat het een meerwaarde heeft op sociaaleconomisch vlak.
De initiatiefnemers zijn niet alleen enthousiast over de organisatie Sport/Buiten fitnes van Hoogvliet, ze steken ook zelf de handen uit de mouwen. Het zal en moet een Hoogvliets evenement worden. Het is de wens dat het niet alleen voor sport beoefenaars een uniek Hoogvliets evenement moet worden, ook voor familieleden en sporters buiten Hoogvliet.
De Sport/Buiten fitnes voor iedereen in en rondom Hoogvliet.
Sport/Buiten fitnes in Hoogvliet wordt georganiseerd om zoveel mogelijk mensen een sportieve, gezellige, leuke sport te laten beleven. Door mee te doen of door te genieten van de sfeer en alle activiteiten. Er wordt een fitness parcours opgebouwd waarop diverse fitnes-toestellen gebruikt kunnen worden. Op en naast het parcours is van vroeg tot laat voor jong en oud van alles te doen.
Het organisatiecomité wil een evenement organiseren voor alle lagen van de bewoners . Door veel partijen uit Hoogvliet bij het evenement te betrekken, krijgt de Buitenfitness bekendheid en draagvlak. Daarom is gekozen voor een brede programmering waarin veel organisaties ruimte krijgen te participeren. Hieronder worden de activiteiten beschreven.
De Oude Maas aan de Groene Gordel als locatie.
Buitenfitness Hoogvliet wordt georganiseerd in het gebied de Groene Gordel rondom De Oude Maas . Deze locatie heeft alle faciliteiten die een sportplek van dit formaat nodig heeft.
De Oude Maas is gevestigd in de Groene Gordel van Hoogvliet. De Groene Gordel in Hoogvliet is een geweldig gebied om te recreëren, sporten, spelen, fietsen, de hond uit te laten en nog veel meer. Het natuurgebied bestaat uit verschillende parken met ieder een eigen sfeer. Van het Bonairepark en de Heerlijkheid via een ruig groengebied met Schotse Hooglanders, een visserijgriend tot een prachtig weids uitzicht over de Maas. Verschillende ingrepen van de deelgemeente hebben het gebied weer opener en aantrekkelijker gemaakt. De Fitnessplaza Hoogvliet zal bekendheid geven aan de pracht van de Groene Gordel.

Doelgroepen Sport/Buiten fitness Hoogvliet
Hiermee kunt u lezen dat het comité een leuk sportief publieksevenement wil organiseren en tegelijk uit sociale betrokkenheid voor Hoogvliet iets wil betekenen. Dat uit zich in het brede programma-aanbod van het evenement en in de manier waarop het evenement in nauwe samenwerking met organisaties uit Hoogvliet wordt georganiseerd.
Deze opzet brengt met zich mee dat er veel doelgroepen kunnen worden benoemd.
• Alle Hoogvlieters en bewoners regio Rijnmond Zuid/
• Jeugd;
• Jongeren;
• Volwassenen;
• Senioren;
• Mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking;
• Bezoekers Groene Gordel Hoogvliet:

Wij hopen van harte dat u na het lezen van dit plan net zo enthousiast bent en ook u een bijdrage wil leveren aan Sport/Buiten fitnes Oude Maas Hoogvliet.

Verslag

Bekijk alle

Uw fietsspecialist Tweewieler de Gadering Hoogvliet.

Tweewieler De Gadering uw vakspecialist, gelegen op bedrijventerrein de Gadering in Hoogvliet.

Tweewieler de Gadering is dealer van Puch, Pointer, Aldo, Merida en TDG fietsen. Ook voor diverse onderdelen en accessoires kunt u bij TDG terecht. Tevens kunt u terecht voor o.a. garantie- afhandeling, snelle servicebeurten, ook uw verzekeringswerk en/of schadeherstel wordt snel en correct afgehandeld.
Ook kunt u gebruik maken van onze haal en breng service binnen de regio Hoogvliet, deze dienst is gratis en op afspraak te plannen.

Eigen werkplaats, vakbekwame medewerkers, goede en snelle service!

Voor meer info:

Tweewieler de Gadering
Klompenmakerstraat 69
3194 DD Hoogvliet
010-2950751/ 06-53973834
fietsenwerkplaats@asvz.nl

Open van maandag t/m vrijdag van 09.00- 16.00 uur

Bijzondere Fietsenwinkel in Hoogvliet

Bekijk alle

Pestende en vervelende buren hebben geen respect voor ander

Vervelende buren die klem ( diktator) er steeds af halen die er op hoort te zitten park Vossendijk sneeuwvos Hoogvliet 2017-11-12 http://www.dictator.nl/
Pestende en stalkende en vervelende buren hebben geen respect voor andere
De buren op 1 hoog hebben last van de hart klappende deuren dus doet de huismeester
zijn best om alle deuren zo goed mogelijk en zacht mogelijk dicht te laten gaan
Er zijn meerdere deuren die met een simpele druk op een rode knop open kunnen
maar de keuze kunnen ze schijnbaar niet maken en willen dat niet dus word de dictatorklem er af gehaald waar door bij haarde wind op de deur hij open blijft staan
wat niet veilig is vreemde kunnen zo naar binnen ben benieuwd wie hier een oplossing voor weet ?

Ervaringen

Bekijk alle

Kids Run in Hoogvliet

Op zaterdag 25 juni kunnen kinderen om 14.00 uur meedoen aan een hardloopwedstrijd. Deze gezellige Kids Run start en finisht op de parkeerplaats Bingerden (bij AH en Dirk).

Samen met vriendjes en vriendinnetjes kunnen jongens en meisjes tot en met twaalf jaar meedoen aan dit leuke evenement. Iedereen krijgt een medaille en natuurlijk krijgen de snelste deelnemers tijdens een echte huldiging ook nog echte prijzen!

Leeftijd en afstand
Deelnemers van de Kids Run lopen in een leeftijdscategorie. Per leeftijd zijn er prijzen en ook jongens en meisjes lopen apart voor de prijzen. De te lopen afstand hangt af van die categorie:
- tot en met 8 jaar: 550 meter
- 9 en 10 jaar: 1.100 meter
- 11 en 12 jaar: 1.700 meter.
Het parcours loopt vanaf de start op de parkeerplaats om de Piekfijn heen de dijk naar boven en via het fietspad Groene Kruisweg en Cloese terug naar de parkeerplaats.

Inschrijven
Handbalvereniging E.T.C. is de drijvende kracht achter de Kids Run. Kinderen in Hoogvliet krijgen op school een flyer waarmee ze zich kunnen inschrijven voor de Kids Run. De flyers kunnen ze op school met het inschrijfgeld van € 2,00 weer inleveren. Als je geen flyer hebt, kun je je voor 20 juni ook inschrijven via www.halvevanhoogvliet.nl. Op de dag zelf kun je je bij Fitland Hoogvliet ook nog inschrijven.

Hardloopevenement
De Kids Run maakt deel uit van de Halve van Hoogvliet. Bij dit hardloopevenement kan je vanaf 11.00 uur meedoen aan de halve marathon, 10 kilometer of 5 kilometer. De start- en finishlocatie van de Halve van Hoogvliet is anders dan vorig jaar, en is te vinden op de parkeerplaats Bingerden (AH en Dirk). Dit is bij het winkelcentrum De Binnenban, in het hart van Hoogvliet.

Leuke activiteit

Bekijk alle

Loslopende honden!

Ik ga er werk van maken. Het loopt uit de hand nu. Drie weken geleden weer een eend te grazen genomen door een hond. Ik ben er helemaal klaar mee! Dit moeten we niet tolereren!

Ervaringen

Bekijk alle

Danslessen opendag

Dansen bij Carin en Hans in de Brinkhoeve in Poortugaal.

Leer dansen of vergroot je dans repertoire.

Dansles voor gehuwden en stellen.

14 les avonden vanaf 16 September tot en met 16 December op de woensdag avond van 21.00uur tot 23.00uur.

Lessen in diverse dansen met diverse variaties van beginners tot en met gevorderden in Latin en Ballroom.

De danslessen worden in een ontspannen gezellige sfeer gegeven, de hoofdzaak is een gezellige avond.

Aan bod komen dansen zoals de Quickstep, Engelse wals, Chachacha, Rumba, Tango Jive en Samba, daarnaast komen oude dansen aan bod zoals de Veleta en de Bernhard wals, enkele line dansjes om met de vrije dans avond op elke Zondag perfect aan te kunnen sluiten en mee te doen.

Aanmelden op de website of aan de zaal op de Zondag avond, kom eens kijken en zie dat dansen echt plezier voor twee is.

Kennis making les op Woensdag 9 September, gratis toegang.

Voor meer info zie onze website en/of Facebook pagina:

https://www.facebook.com/Vrijdansen
http://vrijdansen.weebly.com

Locatie:
De Brinkhoeve Party en Cultureel centrum
Kerkstraat 12
3171 GG Poortugaal

Opendag

Bekijk alle