Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb img 3790

Verhalen / Verslag van

Sport/Buiten fitnes Oude Maas Hoogvliet

Sport/Buiten fitnes Oude Maas Hoogvliet
In 2017 heeft een groep liefhebbers zich verenigd. Hoogvlietse bewoners zoals Joop van Gils en Imelda Boogaard zijn als liefhebbers van buitensporten regelmatig aanwezig bij bootcamps en komen andere volgers tegen. In 2017 zijn er gesprekken geweest met gebiedsnetwerker Ronald Bijnaar, gemeente Rotterdam Sport beleid. en Sportschool Marleen over een plaatselijke Sportplaza.. Steeds meer bleek dat veel mensen het leuk vinden als er een buitensport fitnes in Hoogvliet zal komen. Joop en Imelda hebben een aantal bewoners uit Hoogvliet gepolst, en vanuit de passie voor het buitensporten en de wens voor een buitensportveld Hoogvliet is zo een comité ontstaan dat graag de schouders wil zetten onder een hele mooie, sportveld in Hoogvliet. Joop en Imelda vinden dan ook dat het een meerwaarde heeft op sociaaleconomisch vlak.
De initiatiefnemers zijn niet alleen enthousiast over de organisatie Sport/Buiten fitnes van Hoogvliet, ze steken ook zelf de handen uit de mouwen. Het zal en moet een Hoogvliets evenement worden. Het is de wens dat het niet alleen voor sport beoefenaars een uniek Hoogvliets evenement moet worden, ook voor familieleden en sporters buiten Hoogvliet.
De Sport/Buiten fitnes voor iedereen in en rondom Hoogvliet.
Sport/Buiten fitnes in Hoogvliet wordt georganiseerd om zoveel mogelijk mensen een sportieve, gezellige, leuke sport te laten beleven. Door mee te doen of door te genieten van de sfeer en alle activiteiten. Er wordt een fitness parcours opgebouwd waarop diverse fitnes-toestellen gebruikt kunnen worden. Op en naast het parcours is van vroeg tot laat voor jong en oud van alles te doen.
Het organisatiecomité wil een evenement organiseren voor alle lagen van de bewoners . Door veel partijen uit Hoogvliet bij het evenement te betrekken, krijgt de Buitenfitness bekendheid en draagvlak. Daarom is gekozen voor een brede programmering waarin veel organisaties ruimte krijgen te participeren. Hieronder worden de activiteiten beschreven.
De Oude Maas aan de Groene Gordel als locatie.
Buitenfitness Hoogvliet wordt georganiseerd in het gebied de Groene Gordel rondom De Oude Maas . Deze locatie heeft alle faciliteiten die een sportplek van dit formaat nodig heeft.
De Oude Maas is gevestigd in de Groene Gordel van Hoogvliet. De Groene Gordel in Hoogvliet is een geweldig gebied om te recreëren, sporten, spelen, fietsen, de hond uit te laten en nog veel meer. Het natuurgebied bestaat uit verschillende parken met ieder een eigen sfeer. Van het Bonairepark en de Heerlijkheid via een ruig groengebied met Schotse Hooglanders, een visserijgriend tot een prachtig weids uitzicht over de Maas. Verschillende ingrepen van de deelgemeente hebben het gebied weer opener en aantrekkelijker gemaakt. De Fitnessplaza Hoogvliet zal bekendheid geven aan de pracht van de Groene Gordel.

Doelgroepen Sport/Buiten fitness Hoogvliet
Hiermee kunt u lezen dat het comité een leuk sportief publieksevenement wil organiseren en tegelijk uit sociale betrokkenheid voor Hoogvliet iets wil betekenen. Dat uit zich in het brede programma-aanbod van het evenement en in de manier waarop het evenement in nauwe samenwerking met organisaties uit Hoogvliet wordt georganiseerd.
Deze opzet brengt met zich mee dat er veel doelgroepen kunnen worden benoemd.
• Alle Hoogvlieters en bewoners regio Rijnmond Zuid/
• Jeugd;
• Jongeren;
• Volwassenen;
• Senioren;
• Mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking;
• Bezoekers Groene Gordel Hoogvliet:

Wij hopen van harte dat u na het lezen van dit plan net zo enthousiast bent en ook u een bijdrage wil leveren aan Sport/Buiten fitnes Oude Maas Hoogvliet.

Reageer als eerste