Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

PKN Roermond

De boeiende relatie tussen Geloof en Kunst is een terugkerend thema in het programma van de CVT. Op 31 maart van 2015 zal pastoor Marcus Vankan uit Heythuysen dan ook opnieuw een avond over dit thema verzorgen. Pastoor Vankan staat bekend om zijn uitgebreide kennis van de kunstgeschiedenis en is een enthousiast verteller. Zo heeft hij de afgelopen jaren, tijdens goed bezochte CVT avonden, de schilders Rembrandt en Caravaggio besproken en heeft hij samen met Gerard Rinsma een avond verzorgd over de laatste dagen van Jezus in de moderne kunst. Het thema voor de lezing in maart is de afbeelding van Jezus Christus in de kunst. In het nieuwe testament wordt er bijna nergens gesproken over het uiterlijk van Jezus Christus. De eerste afbeeldingen verschijnen twee tot driehonderd jaar na zijn dood. In de vroeg christelijke kunst wordt hij vaak afgebeeld als ‘de goede herder’ als ‘vis’ of als wijnrank. Deze symbolen komen voor in de Bijbel. Later komt er een standaardisatie in de portrettering en wordt hij afgebeeld als een Europees uitziende man. De afbeelding heeft zich aangepast aan de tijdsgeest en hoe de mensheid naar hem keek. Pastoor Vankan zal ons meenemen door alle eeuwen heen en ons een beeld geven van de veranderende afbeelding van Jezus en de daarbij behorende symboliek. Het zal opnieuw een boeiende avond worden en ons mogelijk meer inzicht bieden in de kunstgeschiedenis van onze kerken.

Datum: 31 maart 2015
Tijd: 20.00- 21.30 uur
Locatie: Ontmoetingscentrum

Bekijk alle

Meer dan 10.000 toeschouwers hebben Geert Fierens aan het werk gezien als Petrus in de vertelevocatie Petrus de rots op weg. Zijn begeestering, enthousiasme en profesionalisme blijven velen bij.

In David tegendraads brengt hij nu een van de boeiendste en meest menselijk figuren uit het Oude Testament tot leven.

Wie kent er nu David niet?
Het was toch David die als kleine herder tegen de grote reus Goliath ging vechten? En won! En dan later koning werd in de stad Jeruzalem. Hij was het toch ook die de ark van het verbond eindelijk een volwaardige plaats in deze hoofdstad heeft gegeven.
En we kennen hem toch ook door de ‘ster’ die naar hem genoemd wordt. Niet zomaar een ster, maar een met twee door elkaar verweven driehoeken: hét symbool van Israël.
En elk jaar horen we met Kerstmis vertellen dat Jezus uit het huis van David afstamt. Ja toch?!
Dan is het heel duidelijk: iedereen kent David!
Of kennen we hem toch niet (helemaal) ?
Maar wist je ook dat deze uitverkorene méér dan zeven jaar heeft rondgetrokken als een zwerver en een vluchteling met in zijn zog een stelletje rovers en armoedzaaiers?
En dat hij verschillende vrouwen het hof heeft gemaakt en ze een voor een in zijn harem heeft ingepalmd?
En dan zwijgen we best over het feit dat hij volgens de Bijbelverhalen zeker negen zonen had (misschien zelfs twaalf) van … jawel evenveel vrouwen. En dat diezelfde zonen later het leven zuur hebben gemaakt voor elkaar, tot zelfs onderlinge doodslag toe!
Zo mooi was het blijkbaar ook niet allemaal ….
Wie was hij dan? Een ‘tegendraads’ iemand? Een ijdeltuit of een gezalfde Gods?
In de vier dikke Bijbelboeken die ons worden aangereikt , wordt op het eerste gezicht een succesrijk levensverhaal uitgebreid en gedetailleerd beschreven: van herder over militair tot koning. Volgens hedendaagse normen heeft David het dus in zijn leven ‘gemaakt’: hij kon terugkijken op een geslaagde carrière.
Maar dat is natuurlijk niet genoeg voor, laat staan het doel van, de bijbelschrijvers!
Als je zelf wil ontdekken hoe tegendraads David wel was ,
dan ben je van harte welkom
op 8 November 2014, om 20h
in de Ursulakapel, Voogdijstraat 24 te Roermond
Kaarten à 6 euro door storting op rekening NL25INGB0000185325 t.n.v. Th. Verschoor o.v.v. ' kaarten David'. De kaarten liggen bij binnenkomst van de kapel gereed.
Méér info op www.davidevocatie.be !

Bekijk alle

DO 17 APRIL Witte Donderdag houdt de Protestantse Gemeente Roermond om 19.30 uur een dienst met als voorganger ds. R.H. Knijff. Op Goede Vrijdag is er om 19.30 uur een dienst met als voorganger mw. Dr. G.P. Gosker uit Venlo. Ten slotte op zaterdag om 22.00 uur start van de Paaswake (Stille Zaterdag) met als voorganger ds. R.H. Knijff.
Info: www.protestantsegemeenteroermond.nl

Bekijk alle

Geloof in de Wereld(Midden Oosten)
De politieke en godsdienstige verhoudingen in het Midden-Oosten blijven een actueel thema. Ds. Henk van de Born uit Maasbracht heeft dit gebied diverse malen bezocht en zal daarom uit eigen ervaring kunnen vertellen over de verhoudingen en situatie in dit gebied. De nadruk zal liggen op het land Libanon. Libanon ligt tussen Syrië en Israël. Het is een klein maar dicht bevolkt land. In het noorden van Libanon wonen voornamelijk christenen, daartegen heeft het zuiden voornamelijk een moslim bevolking. Hoe zijn de verhoudingen tussen deze twee geloofsgroepen? Wat zijn de politieke spanningen ten opzichte van de buurlanden? Wat zijn de gevolgen voor Libanon, nu er in Syrië een burgeroorlog plaats vind. De heer van de Born was geestelijk verzorger in het Nederlandse leger en in deze functie nam hij deel aan een VN-missie naar Libanon. In het gebied waar ook de verzetsbeweging Hezbollah (in het Arabisch “partij van god”) actief is. In mei 2013 heeft hij het land nogmaals bezocht als begeleider van veteranen voor een terugkeerreis. Hij heeft veel persoonlijke gesprekken met de plaatselijke bevolking en partijen gevoerd. Het is voor de westerse cultuur soms moeilijk om de cultuur van het midden oosten te doorgronden. Door zijn ontmoetingen zal hij een beetje een beeld geven. Het zal een boeiende avond worden en hopelijk ons meer inzicht geven op de situatie in het Midden-Oosten. Na de pauze zal er gelegenheid zijn voor vragen en/of discussie.

Datum: 24 april 2014
Tijd: 20.00 uur
Plaats: Ontmoetingscentrum Minderbroedersingel 15F Roermond

Bekijk alle
Naam organisatie
PKN Roermond
Postadres
Ambachtsingel 57 - 6043RT Roermond
Bezoekadres
Minderbroederssingel 15F - 6041KG Roermond
E-mailadres
pkn-roermond@kpnmail.nl
Telefoonnummer
06-12358930