Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

Verhalen / Informatie voor bewoners van

Windmolens komen te dichtbij

Wist u dat de geplande windmolens in Zwijndrecht vlakbij uw woning komen te staan? Ze komen op het stuk tussen de Lindtsedijk en de rivier. Niet een voor de hand liggende locatie. Ziet u de loods van Heerema? Dan zult u ook de 150 meter hoge windmolen zien die daar pal achter komt. De andere twee staan er vlak naast, één links en één rechts. Dat is vragen om geluidsoverlast, hinder van slagschaduw, etc. Er is inmiddels een petitie gestart om de gemeente er toe te bewegen een betere optie te zoeken: https://petities.nl/petitie/geen-windmolens-op-groote-lindt-zwijndrecht.

Reacties

Thumb 1486902

Bert reageert

Ondanks dat de gemeente Zwijndrecht via een goed onderbouwd rapport heeft aangetoond dat de windmolens
geen extra belasting geven voor de geluidsnorm blijven sommige bewoners tegen het bouwen van deze molens. Een facebooksite die zij hebben is er alleen voor mensen die het met hun eens zijn, mensen die de molens willen worden geweerd. Het is puur eigenbelang wat hier speelt, de angst voor waardevermindering van het woonhuis speelt hier de grootste rol terwijl men donders goed weet dat doorgaan op de manier zoals het nu gaat de verkeerde manier is. Of het nu wind of zon is we moeten ons daar meer op richten en minder gebruik gaan maken van fossiele brandstoffen, het CO2 gehalte in de atmosfeer is dreigender dan ooit.

Thumb 1486902

Bert reageert

Alle partijen in de gemeente Zwijndrecht zijn blijkbaar zeer onder de indruk gekomen van het betoog van Francis van oorschot de initiatief neemster van de club die tegen het plaatsen is van windmolens op de Groote Lindt. Zij beweert in haar betoog voortrekker te zijn van een groot deel van burgers die zich verzetten tegen de komst van windmolens op de Groote Lindt. Het mag gezegd worden dat deze mevrouw, die sinds een jaar in Zwijndrecht is komen wonen, in eerste instantie bevreesd is dat haar pas verworven koopwoning aan de Develweg in waarde zal gaan dalen. Deze mevrouw heeft in korte tijd mensen om zich heen gekregen vanuit heel Zwijndrecht die door negatieve verhalen werden overgehaald te tekenen tegen windmolens, veel van deze ondertekenaars wonen zo ver van de locatie Groote Lindt dat e.e.a. te denken geeft waarom mensen werden overgehaald te tekenen. Elke partij in Zwijndrecht was dusdanig van haar betoog onder de indruk tijden de carrouselvergadering jongstleden dinsdagavond 24 November er vanuit gaande dat zij het grootste deel van burgers in Zwijndrecht vertegenwoordigde. Deze mevrouw handeld vanuit haar eigen gewin en het is aan alle partijen en de gemeenteraad om zich eens beter te orienteren wie nu eigenlijk de tegenstand geeft in Zwijndrecht. Zijn dat de directe omwonenden van de Groote Lindt of is het een bij elkaar geschraapte lijst van burgers die nagenoeg geen hinder zullen kunnen ondervinden van de windmolens op de Groote Lindt. Gemeente raad laat u niet in het bootje nemen maar vergewis u zich eens of er wel zo'n sterke afkeer is in Zwijndrecht van de burgers voor windenergie.

Thumb 1486902

Bert reageert

Tegenstanders van windmolens komen er al snel achter dat alle negatieve verhalen in de praktijk bangmakerij is van mensen die bang zijn dat de waarde van hun woning naar beneden gaat. Ook in Zwijndrecht is er een heel koppel die alleen maar kijkt naar hun eigen belang en daarin door sprookjes te vertellen anderen meeslepen. Waar je windmolens ook plaatst er zal steeds weer door angsthazen tegen worden geprotesteerd angsthazen die het belang van stoppen met fossiele brandstoffen blijkbaar naar de achtergrond schuiven...windenergie ok maar dan wel naar de achtertuin van een ander. Weer doet LindtWind of ze het grootste deel van de burgers in Zwijndrecht vertegenwoordigen. Dat er veel tegenstemmers hun steun hebben gegeven die of niet in Zwijndrecht wonen of in het geheel niet in de wijk wonen dicht tegen Groote Lindt daar wordt geen woord meer over gerept. Ook de afstand van de windmolens binnen de 400 meter volgens LindtWind is in werkelijkheid meer dan 800 meter. Het wachten nu is op de volgende AntiWind groep die de mogelijke nieuwe locatie van windmolens binnen Zwijndrecht gaat aanvechten.