Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 631497

Verhalen / 70.000 gratis vuurwerkbrillen van

70.000 gratis vuurwerkbrillen

Pearle Opticiens: bescherm je ogen en zet een vuurwerkbril op tijdens de jaarwisseling

Afgelopen Oud & Nieuw hebben 210 mensen oogletsel door vuurwerk opgelopen. Acht mensen zijn blind aan één oog geworden. Eén persoon is zelfs volledig blind geworden. Het is dan ook van groot belang om je ogen goed te beschermen tijdens de vuurwerkperiode. Vanaf vandaag deelt Pearle Opticiens daarom 70.000 gratis vuurwerkbrillen uit. 1800 leerlingen van Het Keizer Karel College in Amstelveen mochten als eerste dit jaar de vuurwerkbrillen opzetten. Tjeerd de Faber, oogarts bij Het Oogziekenhuis Rotterdam en vuurwerkwoordvoerder van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap, Mirjam van ’t Veld, burgemeester van Amstelveen, en Herron van der Sluis, verkoopdirecteur van Pearle Opticiens deelden de vuurwerkbrillen persoonlijk uit. Een team van leerlingen van het Keizer Karel College pitchte in samenwerking met Space Expo en Stichting Technasium een vuurwerkalternatief voor de aanwezigen: een gekleurde raket die met behulp van luchtdruk de ruimte in werd geschoten. Uiteraard veilig en mét vuurwerkbril op.

Is er een veilig vuurwerkalternatief?
Ieder jaar vieren we met zijn allen Oud & Nieuw. Een groot feest. Maar ieder jaar lopen helaas ook heel veel mensen verwondingen op aan hun ogen en andere ledematen door vuurwerk. Wellicht kunnen we de komende jaren met elkaar een alternatief bedenken dat net zo spannend, uitdagend en mooi is om naar te kijken?
Blind door vuurwerk
Ondanks de halvering van de gedoogtijd om vuurwerk te mogen afsteken, is er afgelopen jaarwisseling slechts sprake geweest van een daling van 14% van het totale aantal slachtoffers met oogletsel (van 245 tijdens de jaarwisseling van 2013/2014 naar 210 afgelopen jaarwisseling). 50% van alle slachtoffers is 21 jaar of jonger en 53% van de slachtoffers is geraakt door vuurwerk dat door iemand anders is afgestoken. Het hoge aantal oogletsels door vuurwerk geeft het belang aan van het beschermen van je ogen met een vuurwerkbril. Pearle Opticiens draagt met het uitdelen van 70.000 vuurwerkbrillen ook dit jaar graag bij aan de campagne van oogarts De Faber, die al jaren strijdt voor een drastische vermindering van het aantal oogletsels door vuurwerk.

Vuurwerk: laat het niet het laatste zijn dat je ziet
Oogarts Tjeerd de Faber: “Tijdens Oud & Nieuw raken ieder jaar weer teveel mensen gewond aan hun ogen door vuurwerk. Vuurwerk is supermooi om naar te kijken, maar laat het niet het laatste zijn dat je ziet. Ik raad dan ook iedereen aan om een vuurwerkbril op te zetten: niet alleen als je zelf vuurwerk afsteekt, maar ook als je naar buiten gaat. Meer dan de helft van de slachtoffers wordt namelijk geraakt door het vuurwerk van een ander. Je hebt maar één paar ogen, zorg daar dan ook goed voor.”

Bewustwording en bescherming
“Pearle Opticiens staat voor deskundige en betaalbare oogzorg. Het voorkomen van oogproblemen door vuurwerk sluit daar natuurlijk goed bij aan. Als beste winkelketen in de optiek hebben wij hierin ook een voorbeeldfunctie. 50% van alle slachtoffers met oogletsel door vuurwerk is jonger dan 21 jaar. Wij roepen dan ook dit jaar specifiek deze doelgroep op om tijdens Oud & Nieuw de ogen goed te beschermen met een vuurwerkbril. Het zijn tenslotte wel je ogen,” aldus Van der Sluis.

Gratis vuurwerkbril tot en met 31 december
De gratis vuurwerkbrillen zijn tot en met 31 december gratis af te halen bij alle 300 winkels van Pearle Opticiens (zolang de voorraad strekt). Kijk op www.pearle.nl voor meer informatie over deze actie.

Reageer als eerste

Keizer Karelpark-West, Amstelveen