Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb profiel

Verhalen / Verslag van

Wat komt er te voorschijn achter de bouwzeilen Landpoortstr?

Welke Willemstadter is er nu niet benieuwd wat er over een poosje te voorschijn komt van achter de bouwsteigers en de afdekzeilen bij het voormalig pand Lap?
Waarschijnlijk is iedereen het er wel over eens dat de grondige renovatie van het pand an sich al een hele verbetering is op het visitekaartje dat Willemstad heet. De bouwval was velen een doorn in het oog. Ondernemers Arjan van der Burgh en Pieter van der Weele hopen begin april hun culinair restaurant, een grand café met salon en hotel te kunnen openen in het volledige gerenoveerde pand. De gedachte was eenvoudig; gasten moeten zich op hun gemak voelen en de juiste sfeer beleven maar daar komt heel erg veel bij kijken.

De naam van het bedrijf wordt Mauritz. Een sierlijke- stoere naam. Een beetje koninklijk ook. De naam is een verwijzing naar Prins Maurits die natuurlijk een historische betekenis in Willemstad heeft. Hij had onder andere een vinger in de pap bij de bouw van een aantal historische panden. Maar het wordt Mauritz met een Z; een subtiele verwijzing naar het luxe vijfsterren hotel Ritz aan de Place Vendôme in Parijs.

Maar wordt het dan een chique restaurant? Arjan van der Burgh: ‘ Iedereen gaat zich welkom voelen bij Mauritz. Mensen die op zondag een wandeling maken en verkleumd van de kou alleen een warme chocolademelk willen komen drinken zijn meer dan welkom. Of mensen die doordeweeks een krantje willen lezen met een goede kop koffie. Dat kan allemaal. Mensen die een ontbijtje willen nuttigen zijn welkom vanaf 07.00 uur, op alle dagen van de week. Ook is er een toegankelijke brasseriekaart voor mensen die snel een makkelijke hap willen nuttigen. Maar er is natuurlijk meer, waaronder het culinair restaurant en een private dining waar je met een klein gezelschap afgezonderd van het restaurant gedeelte ongestoord kunt dineren met zicht op de tuin die achter het pand wordt aangelegd’. Erbij vermelden dat het een sfeervolle stadstuin wordt waarin gegeten en gedronken kan worden. Vanwege de beschutte ligging zal dit van vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar kunnen.

Arjan en Pieter zijn nu nog eigenaars van Restaurant Frascati en van Salon Frascati. De Salon aan de Landpoortstraat blijft onder hun hoede maar het restaurant in de Voorstraat is volledig overgenomen door De Rosmolen.
Van der Burgh: ‘We beginnen in Mauritz helemaal opnieuw, alles wordt nieuw, letterlijk tot aan de theelepeltjes. De inventaris van Frascati blijft daar. Wij nemen alleen het personeel mee naar Mauritz. Salon Frascati aan de Landpoortstraat gaat ook onder de nieuwe naam Mauritz vallen. De nieuwe website, www.mauritzwillemstad.nl, is al online en ook hebben we een nieuw telefoonnummer, 0168 – 472177. Dat is ook al in gebruik. De salon blijft dus bestaan met daarbij vier hotelkamers. In het nieuwe Mauritz komen daar nog eens elf kamers bij.

De verbouwing heeft enige vertraging op gelopen. Zo waren er bij aanvang wat problemen met de fundering. Maar er is een grote inhaalslag gemaakt. Het dak ligt er op en bij het verschijnen van deze editie van De Ster zal een gedeelte van de dakpannen er op liggen. ‘Daarna gaat het hard’, vertelt van der Burg enthousiast verder. ‘De kozijnen worden geplaatst en daarmee is het pand gedicht en kunnen de warmte kanonnen hun werk doen om alles droog te blazen. Dan gaat het zichtbare werk beginnen en krijgt ook de Willemstadter die voorbij loopt een idee van hoe het er uit komt te zien. ‘We hopen een iedere te ontmoeten bij Mauritz. We hebben straks ruime openingstijden en voor elk wat wils. Het interieur krijgt meerdere stijlen dus het moet heel raar lopen wil er niet een ruimte zijn waar je jezelf niet op je gemak voelt. Wij gaan er in elk geval voor. Mauritz wordt voor iedereen een leuke (eet)gelegenheid, daar maken wij ons sterk voor!’

Reageer als eerste