Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

Verhalen / leuk verhaal van

Hendrik en Hillegie ''Reisje''

Hallo, ik schrijf elke maand een aardig verhaaltje over een Meppel echtpaar. ''Hendrik en Hillegie''
wens jullie veel leesgenoegen.
1
De avonturen van Hillegie
Een serie avonturen van Hillegie, geschreven door Willem Oechies.

‘’Reisje’’

Hillegie was al weken in haar hoofd bezig met het damesreisje van de buurtvereniging .Als ze nou maar de goeie kleren aan zou doen, en wat, als het die dag slecht weer zou worden? Gattegat, wat toch ook altijd een gedoe met dat reisje.
Haar man werd er helemaal gek van! Mens mens, doe toch eens normaal.Het liekt wel ,of dat als ie op vekansie mutten.Waor maak ie oe toch zo drök over? Het is ja maar iene dag?
Ach die kerel van haar, die begreep er helemaal niets van. Als hij maar zijn natje en droogje kreeg…pfff..hij kon ja nog geen water koken..
Waar zouden ze dit jaar heengaan? Zou ze een boodschappentas meenemen?..Tja, vorige keer waren er dames die nogal wat hadden gekocht op de markt in het plaatsje waar ze waren. Toen had ze niets mee…Ja enkel haar handtas…pfff….gattegat ….nou ja , ze zou wel zien.
De dag van het reisje was aangebroken, en Hillegie stond te wachten op de Jan Tooroplaan…want dáár kwam de bus toch altijd?....Ze vond het wel vreemd, dat er nog niemand was….maar…dat kwam natuurlijk doordat zij altijd een van de eersten was.
Ze keek eens op haar horloge…hé, hoe kan dat nou? het was al half negen….Haar hart bonkte in haar keel, Zou dat rotklokkie dat ze had gekregen van haar schoonzoon een kermis-ding zijn?...pfff…nou maar eens vragen aan een voorbijganger. ‘’Hey’’ riep ze, ‘’meneer weet u ook hoe laat het is?.....de meneer stapte van zn fiets..keek naar Hillegie, en zei toen: ‘’ uhu nou,dat weet ik niet helemaal zeker, want mien klokkie düt het niet zo goed….Hillegie’s hart begon nu helemaal hard te kloppen….O gottegot nog an toe….dan maar een ander vragen….Er kwam een moedertje met een kinderwagen aan…..’’Mag ik je wat vragen vroeg Hillegie? ‘’tuurlijk zei het moedertje…’’hoe laat is het? Nou…het is negen uur….Jullie begrijpen beste lezers, dat Hillegie helemaal niet goed werd. Ze stamelde: ‘’ maar dat kan niet”…waor is die rotbusse dan? Zul die busse argens anders staon?
2
Hillegie pakte haar mobieltje en drukte het nummer van een vriendin…prrr prrr…tot wel tien keer…En toen, was dat rotdink ook nog leeg…Haar dochter had nog zo gezegd: ‘ma je moet je Mobil wel opladen hoor’!...Ach al dat moderne gedoe ook.

Hillegie begreep er helemaal niets van…hoe kan dat nou toch….de bus moest er toch al lang zijn? Pff wat mût ik nou? ze ging maar eens even naar haar vriendin…die ook meeging. Ze belde aan, en de vriendin deed open…’’Ha Hillegie hoe ist?...kom je koffie drinken?...Koffie…stamelde Hillegie koffie…nee hoor…Waarom ben jij niet met het reisje mee, en weet jij ook wat er met de bus aan de hand is?...De vriendin keek haar aan…’’Wát zeg je? De bus, reisje?...Maar Hillegie ,dat is toch volgende week!

Het zweet gutste Hillegie langs haar lichaam…..tjonge jonge…..dat ze zich toch zo vergist kon hebben. Kom er maar gauw in, zei de vriendin. Hillegie liep als een mak schaap achter de vriendin naar binnen. Meid meid, wat zie je eruit…het is alsof je een spook hebt gezien….Nou…begon Hillegie…ik stond op de busse te wachten voor het reisje……
De vriendin begreep het direct….hier meid, een fijne kop koffie, drink maar eens lekker op.

Beste lezers, tot de volgende keer….dan giet Hillegie op reis.

*

Reageer als eerste

Koedijkslanden, Meppel