Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Young Talents Orchestra in Pro Rege

Vorig jaar was er "muziek met een verhaal" in Pro Rege rond de kerst. Het was zo geslaagd, dat we twee concerten met een verhaal hebben: zaterdag 9 december met Anna Karpenko en de Japanse fluitiste Reiko Trsiki. En zaterdag 16 december met de drie orkesten van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut. Beide concerten beginnen om 15:00 uur. Lotte Klein vertelt het verhaal. Kinderen tot en met 15 jaar gratis!

Ervaringen

Bekijk alle

Herdenkingsconcert slachtoffers vlucht MH17 op 10 november a

Stichting Muzikc heeft als doelstelling het culturele leven in onze stad te verrijken. We werden onlangs benaderd door musici, afkomstig uit Oekraine en Rusland om hen te helpen een benefietconcert te organiseren. Dat concert vindt nu plaats op 10 november, officieel de herdenkingsdag voor de slachtoffers van MH17. Medewerking wordt verleend door Evelina Vorontsova, winnares Liszt pianoconcours, Igor Gruppman (concertmeester Rotterdams Philharmonisch Orkest, Vesna Gruppman, Katja Dirven-Didychenko, Anna Karpanko en Boudewijn Zwart, beiaardier van de Westerkerk in Amsterdam/ Toegang gratis. een vrije gift wordt gevraagd voor artsen zonder grenzen. In Centrum Pro Rege, Oudedijk 113. Aanvang: 20:00

Herdenkings MH17

Bekijk alle

Deel jouw verhaal

Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners

Delen

Uit aangrenzende buurten

Goldbergvariaties in Pro Rege: slaapverwekkend?

Bach schreef zijn beroemde Goldbergvariaties op verzoek van een Russische graaf, die slaapproblemen had. Het idee was, dat een leerling van de jonge Bach, de 14-jarige Goldberg, de variaties zou uitvoeren op een clavecimbel met twee manualen in een vertrek naast het slaapvertrek van de graaf. Bach verdiende met deze opdracht een enorm bedrag! Nog steeds zijn de Golbergvariaties in trek. Op vrijdag 19 januari is er een uitvoering in eeb transcriptie van Sitkovetsky voor strijktrio. Het werk wordt uitgevoerd door 3 docenten van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut: Marina Meerson-viool, Mikhail Zemtsov-altviool en Katja Dirven-cello. In Pro Rege!

Locaties

Bekijk alle

Klezmer muziek in Centrum Pro Rege

op vrijdag 26 mei a.s. is er een concert in Cultureel Centrum Pro Rege met het Trio "C tot de derde", bestaande uit Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet). Het trio laat zich inspireren door klezmer, balkan- en zigeunermuziek. Al improviserend geven ze traditionele melodieën vaak bijzondere en onverwachte wendingen en creëren ze een uniek geluid, virtuoos en lyrisch. Kaarten zijn te reserveren via kaarten@muzikc.nl en te koop bij Boekhandel Amesz, Voorschoterlaan 145, La Mer/Berlioz, Kortekade 14 en Van der Heijde Bladmuziek, Coolsingel 119 (Donner). Toegang vvk: E. 12.50; studenten E. 5.-; kinderen t/m 15 jaar: gratis. Met een strippenkaart kost het concert slechts E. 7.50! Ze zijn voorafgaande aan het concert te koop en zijn 2 jaar geldig. U kunt pinnen.

aankondiging

Bekijk alle

"Toetsen en fluiten"

Ruim een jaar geleden kwam ik in de stad mijn vriend Joop tegen. Hij vroeg me of ik tijd had koffie met hem te drinken. Hij deed nogal geheimzinnig en even later zaten we in : Het Gesprek". Joop was een zeer reglmatige concertbezoeker in Pro Rege, maar ook ging hij vaak naar andere concerten. "Ik heb laatst toch een organiste gehoord in de Laurenskerk, dat was niet te geloven. Wat kan die spelen!". Ik vroeg hem hoe ze heette. "Anna Karpenko; ze is een Russische die in Rusland prijzen heeft gewonnen en nu in Rotterdam studeert". Ik kon Joop vertellen, dat Anna inmiddels de vaste organiste was geworden van Pro Rege. Sindsdien hebben we al een aantal concerten met Anna georganiseerd. Op vrijdag 29 januari geeft ze een concert met de Russische Katja Pitelina op traverso en dwarsfluit. Anna speelt op het orgel en de vleugel. Het concert begint om 20:00 uur. .

Levensverhaal

Bekijk alle

Het Codarts Virtuoso Pianotrio treedt opnieuw op in Pro Rege

Op 31 october j.l. was er in cultureel en kerkelijk centrum Pro Rege aan de Oudedijk een concert van het Codarts Virtuoso pianotrio. De leden van dit kwartet, Justyna Jarzab (piano), Eva Otero Picado (cello) en Hayato Ishibashi (viool) behoren tot de grootste talenten van Codarts en krijgen gedurende twee jaar extra begeleiding om hen klaar te stomen voor een internationale carriere. Op zaterdag 14 november a.s. treden zij opnieuw op. Dit keer met muziek van Bach, Liszt en Faure. Er zijn nog kaarten! Het concert begint om 15:00 uur. Kinderen mogen gratis mee.

Moment

Bekijk alle

Meestrijden tegen stigmatisering? Stap in de bus!

De StigmaTour gaat van start en Stichting JIJ toert ook mee. De StigmaTour is een landelijke tour en in het leven geroepen door Samen Sterk zonder Stigma om de strijd tegen stigma’s op psychische aandoeningen aan te gaan. Stichting JIJ is 1 van de 10 aanhaak-organisaties en zal in het bijzonder eetstoornissen bespreekbaar maken en de vooroordelen hieromtrent wegnemen in Zuid-Holland. Dit doet zij door de JIJ-tegen- Stigmatour te organiseren, waarbij het komende halfjaar diverse gemeentes in de provincie bezocht (PitStops) worden. Stichting JIJ start haar tour met een opvallende kick-off (BusStop) op 21 maart op het Prins Alexanderplein in Rotterdam.

Stichting JIJ weet als geen ander hoe belangrijk het is om kennis op het gebied van eetstoornissen te delen en alle taboes rondom dit problematiek te doorbreken.
Dit sluit naadloos aan bij het doel van Samen Sterk zonder Stigma. Tijdens de StigmaTour wordt het leven met psychiatrische aandoeningen bespreekbaar gemaakt en bestrijden we bewuste en onbewuste stigma’s op een interactieve manier. Door middel van theater, spel, foto’s, filmpjes, social media en interactieve ontmoetingen tussen hulpverleners, studenten, docenten, wijkbewoners en andere belangstellenden.

BusStop 21 maart op het Prins Alexanderplein en de PitStops door Zuid-Holland
Een opvallende Amerikaanse schoolbus, ingericht als info-bus zal op 21 maart te bezoeken zijn in Rotterdam, op het Prins Alexanderplein (winkelcentrum Alexandrium). Op deze kick-off zullen de eerdergenoemde elementen ingezet worden. We nemen het onderwerp zeker serieus, maar door op ludieke wijze het stigmatiseren aan de orde te brengen, hopen we dat iedereen zich welkom voelt en open staat voor informatie.
Met z'n allen staan we Samen Sterk zonder Stigma!

Na de BusStop zal Stichting JIJ nog PitStops maken in diverse gemeentes in Zuid-Holland. Deze PitStops zullen bereikt worden met diverse vervoersmiddelen, iedereen heeft tenslotte zijn/haar eigen manier en tempo om een doel te bereiken.
Alvast een voorpoefje?
Op 5 maart zullen we ’s avonds aanwezig zijn in de Boekenberg in Spijkenisse.
Op 6 februari waren we te gast bij het theaterstuk Stillen in Delft (info en fotomateriaal beschikbaar).

Stichting JIJ wil personen met een eetprobleem of eetstoornis laagdrempelige en anonieme hulp, advies, steun en persoonlijke ondersteuning bieden, waarbij ervaringsdeskundigheid wordt ingezet. Voor hun omgeving (ouders en andere naastbetrokkenen, professionals, enz.) is er ook een uitgebreid aanbod.

Praktische informatie
Locatie: Prins Alexanderplein, Rotterdam (winkelcentrum Alexandrium)
Datum en tijd: zaterdag 21 maart, vanaf 11:00 uur.
Stichting JIJ: Informatie-en adviescentrum, Oudedijk 221b te Rotterdam-Kralingen
Telefoon: 010-7370794
Website: www.stichting-jij.nl www.stigmatour.nl

Persbericht

Bekijk alle

Stichting JIJ organiseert een voorlichtingsbijeenkomst

Stichting JIJ organiseert een voorlichtingsbijeenkomst voor naasten!

Dinsdag 17 februari 2015 is er van 19:30 - 21:00 uur een voorlichtingsbijeenkomst voor naasten van personen met een eetprobleem. Doel van deze bijeenkomst is om naasten te informeren over de verschillende eetproblemen, maar ook over de oorzaken en gevolgen. Want de effecten van een eetprobleem zijn vaak even ingrijpend voor de omgeving als voor de persoon zelf.

Ken jij iemand in je directe omgeving met een eetprobleem? Wellicht een zus, broer, je partner of kind? Wat doe jij als je merkt dat jouw dierbare worstelt met zijn of haar zelfvertrouwen en uiterlijk en te veel of te weinig gaat eten? Hoe kun je hiermee omgaan? Mogelijk kunnen de ervaringsdeskundigen van Stichting JIJ antwoord geven op je vragen. Ook geven zij tips en advies, en is er uitwisseling mogelijk van eigen ervaringen.

Stichting JIJ is een Rotterdamse zelfhulporganisatie. Zij biedt laagdrempelig en anoniem steun en begeleiding aan mensen met een eetprobleem en/of naastbetrokkenen.

Praktische informatie
Aanmelden: info@stichting-jij.nl
Waar: Informatiecentrum Stichting JIJ, Oudedijk 221b te Rotterdam-Kralingen
Wanneer: Dinsdag 17 februari 2015
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Kosten: Geen
Website: www.stichting-jij.nl

Aankondiging

Bekijk alle