Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

De Behulpzame Buurman

De Behulpzame Buurman. Een helpende hand in Amsterdam

Als je als oudere langer zelfstandig blijft wonen, betekent dat wel dat je regelmatig een beroep wilt doen op iemand die je helpt met wat klusjes. Maar lang niet iedereen heeft de beschikking over hulp in de direkte omgeving. Als je al kinderen hebt, zijn die zelf druk, of wonen ver weg. Daar biedt De Behulpzame Buurman uitkomst.

De Behulpzame Buurman is Amsterdammer Maarten Velds. Nadat hij jarenlang in de reisbranche had gewerkt, was het tijd voor iets anders. Maarten: "Ik geniet van het contact met mensen. Ik vind het belangrijk dat iemand zo lang mogelijk op zichzelf kan blijven wonen. En ik ben handig. Als Behulpzame Buurman kan ik dus echt iets betekenen voor mensen."

Geen bureaucratie
Maarten Velds is zelf de Behulpzame Buurman. Je weet dus wie je over de vloer krijgt. Er zijn geen tussenpersonen, er komt niet elke keer iemand anders. Maarten: "Ook dat vind ik belangrijk: zo bouw je een band met elkaar op. We zijn in deze maatschappij toch al veel te vaak niet meer dan een nummer. "

De Behulpzame Buurman is nog maar net van start gegaan, en nu al blijkt er een grote vraag te zijn. Maarten: "Ik doe momenteel heel uiteenlopende klussen. Ik wandel eens per week met een meneer die vanwege zijn handicap niet meer zelfstandig naar buiten kan. Ik houd tuinen bij, ik haal boodschappen. En je kunt me ook inhuren om mee te gaan naar de dokter of het ziekenhuis. Vaak merk ik trouwens dat mensen het misschien nog wel belangrijker vinden om samen even een bakkie te doen. Een thuishulp heeft daar geen tijd voor. Ik maak daar tijd voor."

Niet alleen ouderen
Het zijn niet alleen ouderen die een beroep kunnen doen op De Behulpzame Buurman. Maarten Velds: "Iedereen heeft het druk tegenwoordig. Als je de hele week hard hebt gewerkt, heb je geen zin meer om in het weekeind vervelende klussen te moeten doen. Ook dan kun je mij inhuren. Dan kom ik langs om je Ikea-kast in elkaar te zetten, of eindelijk eens die lamp op te hangen."
Daarnaast begeleid ik vanuit het pgb 2 a 3 x per week een jongen van 10 jaar die wat extra zorg nodig heeft.

Bekijk alle
Naam organisatie
De Behulpzame Buurman
Beschrijving

Voor al uw extra hulp en klussen!

Heeft u ook moeite met het sjouwen van uw boodschappen? Vind u e-mailen of whatsappen ingewikkeld, wilt u hulp bij uw doktersbezoek of dat die klusjes in huis nu eindelijk eens gedaan worden?

‘De Behulpzame Buurman’ is er nu om u te helpen en te ondersteunen.

Soms is het lastig om steeds uw kinderen te moeten bellen voor hulp of bij uw buurman aan te bellen voor een klusje. Dat hoeft nu niet meer, u belt mij en ik verzorg uw klusjes zodat u meer tijd kunt besteden met uw kinderen/kleinkinderen en/of niet meer afhankelijk bent van uw buren.

Bent u kind of kleinkind en bemerkt u dat uw ouders/grootouders wel een extra handje kunnen gebruiken? Dan ben ik er voor u zodat de tijd die u doorbrengt met uw ouder/grootouder niet op gaat aan het doen van klusjes.

Op deze manier geef ik een sprankeling aan het leven van ouderen en stel ze in staat langer zelfstandig in hun eigen woonomgeving te wonen.

De Behulpzame Buurman is daadwerkelijk een buurman omdat ik om de hoek woon, dichtbij ben en bekend ben bij de buurtgenoten.

Zie ook:
www.debehulpzamebuurman.nl

Postadres
Jan den Haenstraat 29 II - 1055WC Amsterdam
Bezoekadres
E-mailadres
info@debehulpzamebuurman.nl
Telefoonnummer
0646550712
KvK nummer
62606484