Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Architecten en architectenbureaus

HOEK architecture & preservation AIA

Welkom bij HOEK architectuur & restauratie BNA.

Of het nu gaat om toevoeging van nieuwe architectuur, een verbouw, vakkundige toprestauratie van uw monument of duurzame aanpassing aan het monument. Zorgvuldigheid staat altijd centraal.

Er wordt gewerkt met teams waarvan de samenstelling wisselt met het soort of de grootte van het werk. Korte communicatielijnen zijn uitgangspunt. Sterk punt van het bureau is dat alle werkzaamheden binnen het bureau zelf worden uitgevoerd, onderzoek, ontwerp, tekenwerk, begrotingen, werkomschrijvingen en toezicht. Dat is inmiddels vrij uniek!
Ook een belangrijk punt is een heldere communicatie en het hebben van een duidelijk aanspreekpunt.
Met daarbij uiterste discretie en zorgvuldigheid ten opzichte van de opdracht en een gedegen tijdloze architectuur met een duidelijke eigen signatuur die het oorspronkelijke respecteert en iets duurzaams toevoegt.
Bij de grotere of meer specifieke projecten, zoals een ingewikkelde restauratie of een groter utilitair project, is er een scala aan externe deskundigen in te schakelen. Allemaal mensen die eenzelfde kwaliteitsbesef hebben en elkaar hebben weten te vinden. Begeleiding tijdens de bouw, op de werkvloer, hoort erbij en kan niet worden losgezien van het ontwerpen. Sterk punt van het bureau is hierbij de ambachtelijke benadering en aanwezige technische kennis.

De omgeving waarin de opgave zich moet voegen is altijd uitgangspunt. Het ensemble en de waarde van de omringende omgeving is belangrijk. Bij gebouwen in een groene omgeving zelfs essentieel. Hiertoe is als specialisme professionele kennis aanwezig van tuinhistorie en de restauratie van tuin en park.
Een gebouw met lange ontwikkelingsgeschiedenis vraagt om een bouwhistorische analyse voordat ingrepen worden gedaan die deze gelaagdheid zouden kunnen verstoren. Hiertoe is onderzoek nuttig en raadzaam. Onderzoek voorafgaand aan de planvorming is de basis voor een verantwoord ontwerp en/of een zorgvuldige restauratie.

Goede architectuur kan zelfs al gaan om het detailleren van een kozijn. De schaal van een opdracht is daarbij dus niet relevant. Kwaliteit is wel een belangrijk uitgangspunt en dat verdient zich op termijn uiteindelijk terug.

Maximaal resultaat binnen het gestelde budget in goede samenspraak met de opdrachtgever is vanzelfsprekend het belangrijkste uitgangspunt.
Website
website
Adres
Oudegracht 320, 3511PL - Utrecht
Telefoon
030-2369976