Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb image

Verhalen / Bericht van

Lauradorp uitgekozen voor IBA project!

In Theater Heerlen zijn op vrijdag 17 april de 39 projecten gepresenteerd waarmee de Internationale Bauausstellung (IBA) de komende vijf jaar intensief aan de slag gaat in de regio Parkstad. De IBA is streng geweest, maar 13% van het totaal aantal ingediende projecten is uitgekozen.

IBA Parkstad zorgt voor nieuwe inspiratie in onze regio en kan gezien worden als laboratorium en motor voor vernieuwende projecten.

291 ideeën:
In totaal dienden ondernemers, architecten, overheden en burgers op 15 december van het vorig jaar, 291 ideeën in. Daarvan staan er dus 39 goedgekeurd en staan er nog 88 in de wacht; de rest is afgevallen. IBA-curator Jo Coenen zegt aangenaam verrast te zijn door de belangstelling voor IBA.

Vandaag is tijdens deze IBA bijeenkomst bekend gemaakt dat Lauradorp een van de geselecteerde projecten is!

Samen met IBA gaat het consortium, dat het plan samen met Bewonersvereniging Lauradorp heeft ingediend voor Lauradorp, dit nu helemaal in detail uitwerken. Dit betekent dat er op 4 gebieden tegelijkertijd gewerkt wordt. Deze zijn juridisch, technisch, economisch en sociaal. Bijvoorbeeld wat is de invloed van een bepaalde keuze voor verwarming in huizen op de manier waarop een investering op een haalbare manier gefinancierd kan worden. Welke juridische mogelijkheden zijn er om te investeren in duurzame energie bij monumenten. De bewonersvereniging van Lauradorp is nauw bij dit proces betrokken en zal waken op de sociale aspecten.

Hoe de financiering van het plan voor Lauradorp er precies uit gaat zien horen we in 2016. Het plan moet hiervoor door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de IBA. Hierin zitten wethouders en burgemeesters van Parkstad Limburg en gedeputeerden van de Provincie Limburg.

Kijk voor meer informatie op de website van IBA: http://www.iba-parkstad.nl

Lauradorp:
Lauradorp is een fenomenaal stukje Landgraaf. Bewoners hebben diepe wortels in hun wijk die raken aan het DNA van Parkstad Limburg. Lauradorp is een wijk, die gebouwd is om mijnbouwwerkers te huisvesten. Tegenwoordig dragen de bewoners van Lauradorp de code van koempel (participatie in zijn zuiverste vorm) nog altijd in zich. Bewoners hebben een grote en beschutte trots voor hun wijk. De diepe verbondenheid van de bewoners met Lauradorp, maakt de beweging naar investeringen in de woningen en de wijk mogelijk via een integrale aanpak van de optimale combinatie tussen investeringen op woningniveau (verduurzaming en levensloopbestendigheid) en de openbare ruimte.

Reageer als eerste

Lauradorp, Landgraaf