Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

6 Verhalen

het verhaal van DOS

Grote Gymfeest Lemmer groot succes!

LEMMER - Gymverenigingen DOS en KEV organiseerden afgelopen zaterdag 18 oktober Het Grote Gymfeest. Meer dan 150 kinderen uit Lemmer en omgeving konden vrijblijvend kennismaken met de gymsport in een feestelijke atmosfeer.

De ochtend werd geopend door de turntalenten Maeve en Lucas. Daarna kon iedereen, van peuter tot puber, zich de nieuwe Epke of Céline wanen op de vele toestellen die klaar stonden in sporthal De Hege Fonnen.

"Naast kennismaking met de gymsport voor buitenstaanders is dit evenement voor de verenigingen een goede manier om leden te werven. Wij zijn dan ook erg blij met de hoge opkomst" aldus Annerens Heiner-Halma en Annemieke Dijkstra namens de organisatie.

Het Grote Gymfeest is een initiatief van de gymbond KNGU. Landelijk organiseren meerdere verenigingen hun eigen gymfeest. In Lemmer staat er veel te gebeuren op gymgebied. DOS en KEV hebben onlangs besloten om op termijn te gaan fuseren. Eén van de eerste gezamenlijke acties was de organisatie van Het Grote Gymfeest.

Verslag

0 Tweedehands

nog geen vraag & aanbod

Fundag in de Hege Fonnen.

LEMMER – In de sporthal van Lemmer was zaterdag 13 april de jaarlijkse fundag voor de recreatieleden van de gymverenigingen uit het rayon Zuid-West van de KNGU. De drie gymverenigingen DOS en KEV uit Lemmer en WATS uit Echten deden hier ook aan mee.

De fundag voor jongens en meisjes bestond uit een uitleef-moment: klimmen en klauteren in een speciaal circuit, lekker springen op de tumblingbaan van DOS en een dans aanleren die voor de prijsuitreiking aan de ouders werd getoond. Naast dit fun-gedeelte was er een wedstrijd over drie toestellen. Voor de jongens: rek, sprong en vloer en voor de meisjes: brug, sprong en vloer.

Dit jaar was er bij de vloeroefening een hele nieuwe manier van jureren. Speciaal voor deze 'pilot' kwamen Herre Zonderland en Marchien Klappe (beide van de KNGU) jureren. Normaliter worden er tijdens het jureren punten afgetrokken voor alle onderdelen die niet correct worden uitgevoerd in een oefening. Maar deze keer werden de zaken omgedraaid, want een fundag moet vooral leuk zijn! Er werd dan ook gestart met een minimale uitgangswaarde en voor ieder onderdeel dat correct werd uitgevoerd, werden er punten bijgeteld. Na afloop van iedere vloeroefening werd door de jury een bordje omhoog gehouden met daarop het behaalde cijfer. Dit werd door alle toeschouwers zeer gewaardeerd en werd dan ook regelmatig met applaus vanaf de tribune beloond!

De deelnemers van de drie gymverenigingen DOS, WATS en KEV kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag en gingen ook nog met veel prijzen naar huis.
De uitslagen kunt u vinden op www.rayonzw.nl

Anders...

0 lokale fondsen

Deze gemeente heeft nog geen lokaal fonds

Huishoudens
Loading...