Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Prima prestaties DOS heren op 1e plaatsingswedstrijd.

HOOGEVEEN – Zaterdag 17 januari was de eerste plaatsingswedstrijd voor de DOS-heren. Deze wedstrijd zou plaatsvinden in de provincie Groningen maar omdat hier geen zaal beschikbaar was, werd de wedstrijd verplaatst naar Drenthe.

In wedstrijd twee turnden drie heren van jeugd niveau 10. Deze heren zijn dit seizoen twee niveaus omhoog gegaan; hierdoor beheersen de heren alle stof nog niet helemaal. Toch kijken de heren terug op een goede wedstrijd. Evan van der Weide werd 8e, Jarno Pama 7e en Danny de Groot behaalde zelfs de 4e plaats. Laurens Pama (niveau 9) turnde boven verwachting; hij werd 2e op de toestellen vloer, ringen, sprong en brug. Ook in de einduitslag behaalde Laurens de 2e plaats.

In wedstrijd vier turnden drie heren van DOS. Dennis Boschma turnde niveau 8 en behaalde op ringen de 1e plaats. Over 6 toestellen kwam hij net tekort om in de prijzen te vallen, hij werd 7e. Bjorn de Jong, niveau 7, behaalde op sprong en rek de 1e plaats en op vloer en voltige de 2e plaats. In de einduitslag was uiteindelijk de 3e plaats voor Bjorn. Ruben Deinum turnt op niveau 6, het hoogste niveau van het district. Ondanks zijn blaar, die hij de laatste training opliep, turnde Ruben sterk en behaalde hij de 3e plaats.

De heren trainen nu verder voor de tweede plaatsingswedstrijd op zaterdag 14 februari.

Verslag

Bekijk alle

Heren van DOS springen zich 2x naar een derde plaats.

KOLLUM – Zaterdag 22 november waren de Friese Kampioenschappen groepsspringen op D niveau. Tijdens de plaatsingwedstrijd te Nieuwehorne hadden de heren junioren van DOS Lemmer zich geplaatst op 2 onderdelen. Dit herenteam, bestaande uit Jelmer Albada, Jorrit Drent, Danny de Groot, Remco Heeres, Jens van der Heide, Jarno Pama, Fynn van der Wal en Arend van der Zaag, kwam uit op de onderdelen minitrampoline-valmat en minitrampoline-pegasus.

Hoewel de DOS heren gemiddeld de jongste waren, deden ze goed mee in de wedstrijd. Op beide onderdelen werd een nette derde plaats behaald, en in vergelijking met de plaatsingswedstrijd hebben de heren een grote sprong vooruit gemaakt. Zo was het verschil bij het onderdeel minitrampoline-pegasus maar 0,095 punten met nummer 2. Op het onderdeel minitrampoline-valmat was er even een leermoment; overconcentratie komt niet altijd ten goede van de prestatie. Toch kunnen trainers Marrit Sikkenga en Arjenne Dijkstra en coach Niels Deinum terugkijken op een goede wedstrijd van de junioren.

De volgende springwedstrijd staat gepland voor komende zaterdag: het FK groepsspringen op A, B en C niveau in Sneek. DOS zal meedoen met een damesteam op C niveau en het herenteam op B niveau.

Verslag

Bekijk alle

DOS springers plaatsen zich voor NK.

Vorig seizoen had DOS nog een damesteam én een gemengd team op landelijk B niveau, maar door blessures en blijde verwachtingen kon voor dit seizoen geen dames- of gemengd team op B niveau samengesteld worden. Wél heeft DOS voor het eerst in jaren weer een herenteam op B niveau, bestaande uit Laurens Pama, Dennis Boschma, Juryan Overbeek, Bjorn de Jong en de gebroeders Ruben en Niels Deinum.

Het leuke was dat de noordelijke plaatsingswedstrijd A en B niveau in Lemmer werd gehouden. Een thuiswedstrijd voor het DOS team. DOS Lemmer deed de organisatie in samenwerking met de Landelijke productgroep groepsspringen van de KNGU.

Het was een lange wedstrijddag. Vanaf 9.00 uur werd er op hoog niveau gesprongen door maar liefst 220 teams. De verenigingen kwamen van Dronrijp tot Vriezenveen en van Coevorden tot Langedijk (NH). Er waren zelfs springers vanuit Sittard naar Lemmer afgereisd om te komen springen. Door de strakke leiding van Hans Zijp verliep de wedstrijd voorspoedig en kon er per dagdeel zelfs tijdwinst geboekt worden, waardoor de wedstrijd eerder klaar was dan gepland.

De DOS heren hadden zich ingeschreven op 2 onderdelen, minitrampoline-valmat en minitrampoline-pegasus. Op beide onderdelen moesten er 10 verschillende sprongseries gesprongen worden. Trainers Marrit Sikkenga en Arjenne Dijkstra hadden voor deze wedstrijd bewust gekozen voor een niet te hoge moeilijkheid in de sprongen, zodat de sprongen goed en safe konden worden uitgevoerd.

In de categorie heren B niveau was er 1 tegenstander. Maar de "echte" tegenstander was de score die behaald moest worden. Om naar het NK te mogen moet je niet alleen bij de eerste 3 eindigen, maar ook een score van minimaal 20 punten behalen. Bij het onderdeel minitrampoline-valmat sprongen de heren geconcentreerd hun 10 salto-vormen en pakten ze maar liefst 24.15 punten, wat goed was voor de 1e plaats en een directe plaatsing voor het NK groepsspringen. Bij het onderdeel minitramp-pegasus behaalden de DOS heren een score van 14.35 punten. Op deze baan werd er streng gejureerd op de uitvoering.

De score van de DOS heren was op beide onderdelen hoger dan de heren van turnschool Rijssen, de andere medestander. Ook de heren van Rijssen wisten zich te plaatsen voor het NK. Vanuit de zuidelijke plaatsingswedstrijd heeft SVO Schinnen zich geplaatst voor het NK, dus deze 3 verenigingen gaan op 7 februari in Vriezenveen uitmaken wie zich Nederlands kampioen groepsspringen heren B niveau mag noemen.

Voor DOS Lemmer was het een drukke dag met de organisatie van de wedstrijd. Veel materiaal (aangeleverd door BOSAN) moest worden klaargezet en weer worden opgeruimd. Maar dankzij de vele vrijwilligers verliep de gehele dag gladjes.

Voor DOS Lemmer gaan de springwedstrijden nog even door in november. Zo zijn er op 22 november het FK groepsspringen op D niveau voor de junior heren te Kollum en op 29 november het FK op A, B en C niveau in Sneek, waaraan een dames- én een herenteam van DOS meedoen.

Verslag

Bekijk alle

Acro-workshop groot succes!

De afgelopen 5 weken kon Lemmer kennismaken met acrogym (een combinatie tussen acrobatiek en gymnastiek). De workshop werd gezamenlijk georganiseerd door gymnastiekverenigingen DOS en KEV en was met ruim 30 deelnemers een groot succes!

Na de grondbeginselen in de 1e les zochten de deelnemers het iedere week hogerop. Een hele belevenis! De workshop werd op 30 oktober afgesloten met een demonstratie voor alle trotse ouders en overige belangstellenden.

Verslag

Bekijk alle

DOS in de prijzen tijdens 1e wedstrijd.

NIEUWEHORNE – Op zaterdag 25 oktober begon het wedstrijdseizoen voor DOS Lemmer. Traditiegetrouw begon het seizoen met de groepsspringwedstrijden. De eerste wedstrijd was voor de niveaus D en E; de plaatsingswedstrijd voor het Fries kampioenschap. Verenigingen uit de Rayons ZW en ZO deden mee aan deze wedstrijd.

DOS kwam met 2 teams uit, een heren junior en een dames junior team, beiden op D niveau. Voor de meeste springers uit deze teams was het hun eerste springwedstrijd.

Het dames juniorteam, bestaande uit Eline van der Bijl, Meike Boorsma, Evelien Fijn van Draat, Irene Wagenaar, Beau Witteveen, Lianne Pama en Jady Overes, deed mee op het onderdeel minitrampoline-valmat. Met 13,14 punten behaalden ze de 11e plaats.

Het junioren herenteam bestond uit Jelmer Albada, Jorrit Drent, Danny de Groot, Remco Heeres, Jens van der Heide, Jarno Pama, Fynn van der Wal en Arend van der Zaag. Deze heren kwamen op 2 onderdelen uit, minitrampoline-valmat en minitrampoline-pegasus. Hoewel de DOS heren qua leeftijd gemiddeld de jongsten waren, deden ze goed mee in de wedstrijd. Met op beide onderdelen een 3e plaats, werd ook de doorstroming voor het Fries kampioenschap veiliggesteld. Dit FK is op 22 november te Kollum.

De trainers Marrit Sikkenga en Arjenne Dijkstra kijken tevreden terug op deze wedstrijd. Hun volgende uitdaging is de plaatsingswedstrijd voor A en B niveaus op 8 november. Deze wedstrijd wordt gehouden in Lemmer en georganiseerd door DOS Lemmer. Tevens neemt een herenteam van DOS deel aan deze wedstrijd. Er komen in totaal 222 teams springen, voornamelijk uit Noord Nederland, maar er zijn ook deelnemers uit bijv. Sittard.

Al met al is het seizoen nu goed van start gegaan voor DOS Lemmer.

Verslag

Bekijk alle

Grote Gymfeest Lemmer groot succes!

LEMMER - Gymverenigingen DOS en KEV organiseerden afgelopen zaterdag 18 oktober Het Grote Gymfeest. Meer dan 150 kinderen uit Lemmer en omgeving konden vrijblijvend kennismaken met de gymsport in een feestelijke atmosfeer.

De ochtend werd geopend door de turntalenten Maeve en Lucas. Daarna kon iedereen, van peuter tot puber, zich de nieuwe Epke of Céline wanen op de vele toestellen die klaar stonden in sporthal De Hege Fonnen.

"Naast kennismaking met de gymsport voor buitenstaanders is dit evenement voor de verenigingen een goede manier om leden te werven. Wij zijn dan ook erg blij met de hoge opkomst" aldus Annerens Heiner-Halma en Annemieke Dijkstra namens de organisatie.

Het Grote Gymfeest is een initiatief van de gymbond KNGU. Landelijk organiseren meerdere verenigingen hun eigen gymfeest. In Lemmer staat er veel te gebeuren op gymgebied. DOS en KEV hebben onlangs besloten om op termijn te gaan fuseren. Eén van de eerste gezamenlijke acties was de organisatie van Het Grote Gymfeest.

Verslag

Bekijk alle

Deel jouw verhaal

Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners

Delen