Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb 1210519

Verhalen / Verslag van

DOS springers plaatsen zich voor NK.

Vorig seizoen had DOS nog een damesteam én een gemengd team op landelijk B niveau, maar door blessures en blijde verwachtingen kon voor dit seizoen geen dames- of gemengd team op B niveau samengesteld worden. Wél heeft DOS voor het eerst in jaren weer een herenteam op B niveau, bestaande uit Laurens Pama, Dennis Boschma, Juryan Overbeek, Bjorn de Jong en de gebroeders Ruben en Niels Deinum.

Het leuke was dat de noordelijke plaatsingswedstrijd A en B niveau in Lemmer werd gehouden. Een thuiswedstrijd voor het DOS team. DOS Lemmer deed de organisatie in samenwerking met de Landelijke productgroep groepsspringen van de KNGU.

Het was een lange wedstrijddag. Vanaf 9.00 uur werd er op hoog niveau gesprongen door maar liefst 220 teams. De verenigingen kwamen van Dronrijp tot Vriezenveen en van Coevorden tot Langedijk (NH). Er waren zelfs springers vanuit Sittard naar Lemmer afgereisd om te komen springen. Door de strakke leiding van Hans Zijp verliep de wedstrijd voorspoedig en kon er per dagdeel zelfs tijdwinst geboekt worden, waardoor de wedstrijd eerder klaar was dan gepland.

De DOS heren hadden zich ingeschreven op 2 onderdelen, minitrampoline-valmat en minitrampoline-pegasus. Op beide onderdelen moesten er 10 verschillende sprongseries gesprongen worden. Trainers Marrit Sikkenga en Arjenne Dijkstra hadden voor deze wedstrijd bewust gekozen voor een niet te hoge moeilijkheid in de sprongen, zodat de sprongen goed en safe konden worden uitgevoerd.

In de categorie heren B niveau was er 1 tegenstander. Maar de "echte" tegenstander was de score die behaald moest worden. Om naar het NK te mogen moet je niet alleen bij de eerste 3 eindigen, maar ook een score van minimaal 20 punten behalen. Bij het onderdeel minitrampoline-valmat sprongen de heren geconcentreerd hun 10 salto-vormen en pakten ze maar liefst 24.15 punten, wat goed was voor de 1e plaats en een directe plaatsing voor het NK groepsspringen. Bij het onderdeel minitramp-pegasus behaalden de DOS heren een score van 14.35 punten. Op deze baan werd er streng gejureerd op de uitvoering.

De score van de DOS heren was op beide onderdelen hoger dan de heren van turnschool Rijssen, de andere medestander. Ook de heren van Rijssen wisten zich te plaatsen voor het NK. Vanuit de zuidelijke plaatsingswedstrijd heeft SVO Schinnen zich geplaatst voor het NK, dus deze 3 verenigingen gaan op 7 februari in Vriezenveen uitmaken wie zich Nederlands kampioen groepsspringen heren B niveau mag noemen.

Voor DOS Lemmer was het een drukke dag met de organisatie van de wedstrijd. Veel materiaal (aangeleverd door BOSAN) moest worden klaargezet en weer worden opgeruimd. Maar dankzij de vele vrijwilligers verliep de gehele dag gladjes.

Voor DOS Lemmer gaan de springwedstrijden nog even door in november. Zo zijn er op 22 november het FK groepsspringen op D niveau voor de junior heren te Kollum en op 29 november het FK op A, B en C niveau in Sneek, waaraan een dames- én een herenteam van DOS meedoen.

Reageer als eerste