Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Meubelmakers

Meubelmaker en Ontwerper Jan van Tiggelen

Ontwerpen en maken van meubelen, kantoorinrichtingen, keukens en relatiegeschenken in hout, houtachtige en andere materialen uitgaande van uitgangspunten van duurzaamheid. Ontwerp heeft als doel te passen in ruimte en in "leven en beleven" van gebruiker en komt zo in voortdurend overleg met gebruiker tot stand. Gebruiksplezier en -gemak staan centraal.
In panelen van deuren, tafelbladen worden de patronen in het hout "gespiegeld" of lopen door over regels, stijlen en poten. Elk meubel wordt gemaakt van hout uit één stam zodat er geen storende kleurverschillen of lijnen ontstaan. Basismateriaal is daarom een ongekantrechte, gezaagde en vakkundig gedroogde stam.
Naast ontwerp in opdracht ook vrij werk in vorm van stoelen, tafels, vazen. De kistjes en doosjes op basis van Vorm tegen Vorm principe worden in het algemeen gemaakt van resthout, de kleine stukken die over zijn van grotere objecten. Kenmerk daarvan is het sluitprincipe, twee identieke vormen schuiven in elkaar en vormen zo kist of doosje.
Creativiteit, vakkunde en meer dan 30 jaar ervaring in de praktijk in ontwerpen en maken leiden elke keer weer tot een "eigen" meubel, inrichting of object met een modern, ambachtelijk en persoonlijk karakter. Naast de vakbekwame uitvoering, alles is zo geconstrueerd dat het gerepareerd kan worden, is het "eigen" karakter in ontwerp en uitvoering een goede basis voor duurzaam gebruik. Uitgangspunt is dat het meubel minstens zo lang met plezier gebruikt kan worden als de tijd die nodig is om het gebruikte hout op natuurlijke en ecologisch verantwoorde wijze weer te laten aangroeien. Door gebruik van kleine reststukken in gebruiksvoorwerpen gaat vrijwel geen bruikbaar hout verloren. Delen met schors, spint en noesten worden gebruikt voor verwarming, het "zaagsel en schaafsel" wordt gebruikt "in de stal" van biologische boerderij met Limousin runderen.
Zo ontwerpen en maken, vraagt veel aandacht, tijd en vakkunde en dus tijd en kosten. Berekend over het aantal gebruiksjaren komt het voordeliger uit, zowel qua kosten als qua gebruik van grondstoffen en energie. Maken en een goed ontwerp en vakkundig uitvoeren, of door andere vakmensen laten uitvoeren ingeval van materialen anders dan hout, vraagt veel arbeid en gespecialiseerde kennis. Maken van ontwerp is daarom een substantieel onderdeel van uiteindelijke kosten. In de werkwijzer op de website wordt dit nader toegelicht.

Openingstijden

ma di wo do vr za zo
09:00
17:30
09:00
17:30
09:00
17:30
09:00
17:30
09:00
17:30
Gesloten Gesloten
Website
website
Adres
Otto Doornenbalweg 12, 3738CW - Maartensdijk
E-mailadres
info@janvantiggelen.nl
Telefoon
0346-213400