Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

14 Verhalen

het verhaal van Atalanta

Twee medailles op halve finale NK turnen voor S.V. Atalanta

Op zaterdag 11 april 2015 vond het eerste halve-finaleweekend plaats voor de Nederlandse Kampioenschappen turnen. Uitkomend voor Atalanta hadden drie turnsters zich geplaatst voor deze halve finale in Duiven. Roos Aendenroomer mocht het spits afbijten die in de eerste wedstrijd turnde. Roos had wat gezonde spanning, maar vooral veel zin in de wedstrijd. Ze opende op balk waar ze direct een goede oefening neer wist te zetten. Op vloer viel Roos helaas terug met haar boogje, de rest van haar oefening was erg netjes en strak. Ook op de andere twee toestellen wist Roos stabiel te turnen. Roos wist als 15e te eindigen deze wedstrijd, de beste 9 gingen door dus het was helaas niet genoeg voor een finale plekje. Het was het eerste wedstrijd jaar voor Roos dus een super prestatie dat Roos het gelijk tot de halve finale wist te schoppen!
De wedstrijd erna mocht Myrthe in actie komen. Ook Myrthe startte op balk wat haar minste toestel is. Haar oefening was wat wiebelig, maar ze bleef op de balk staan. Ze scoorde een 10,267 wat het vijfde punt van de wedstrijd bleek te zijn! Daarna ging Myrthe naar vloer waar ze een knaloefening neer wist te zetten. Helaas zette ze na de loop-sluitoverslag een pasje naar voren wat haar een toestelfinale plekje kosten. Als derde toestel mocht Myrthe springen. Hier gaf ze alles wat ze had en dit was goed genoeg voor het hoogste punt deze wedstrijd en daarbij dus een toestelfinale op het NK! Myrthe sloot de wedstrijd af in de bandjes en het was erg spannend. Ze turnde een goede oefening en wist derde te worden in meerkamp! Een super prestatie en dus een finale plek voor het NK.
Als laatst sloot Noë Pols de wedstrijd af. Ook zij moest openen op balk, voor haar een mindere start als de andere twee dames. Met inturnen zette Noë haar hand naast de balk met de flikflak, ze wist zich meteen te herpakken. Tijdens haar wedstrijd oefening turnde ze ruim en strak op de balk, helaas wist ze na de flikflak haar balans niet te houden. Ondanks haar val hield Noë nog een hoog punt over! Op vloer turnde Noë een super oefening en haalde een 12,300! Dit punt was het beste punt van de wedstrijd en dus een toestelfinale vloer! Op sprong en brug turnde Noë stabiel en wist ze ook bij de hoogste 5 punten te zitten. Het was een hele spannende wedstrijd en ondanks haar val werd Noë derde tijdens deze halve finale! Ook Noë plaatst zich hiermee voor de Nederlandse Kampioenschappen die 30 en 31 mei plaatsvinden in Leek. Meiden gefeliciteerd met jullie mooie prestaties!

Verslag

0 Tweedehands

nog geen vraag & aanbod

Turnsters Atalanta naar halve finale NK!

Op zaterdag 1 februari vond de tweede plaatsingswedstrijd plaats van de 3e divisie turnen in Roermond. Ook Sportvereniging Atalanta uit Maasbracht nam deel.
In de ochtend turnde Noë Pols (jeugd 1). Van te voren wisten we dat deze wedstrijd niet zo spannend ging worden, aangezien Noë de woensdag ervoor pas uit het gips gekomen is vanwege een gebroken middenvoetsbeentje! Noë turnde wat ze kon om zich hopelijk zo toch te plaatsen voor de halve finale van de Nederlandse Kampioenschappen. Brug kon ze goed meedoen zonder afsprong, de rest van de toestellen kon ze minimaal turnen. Helaas ging er toch echt maar één turnster door naar de halve finale van de Nederlandse Kampioenschappen, maar Noë mag wel meedoen aan de Limburgse Kampioenschappen.
De tweede wedstrijd was het de beurt aan Evi van Goor (junior) en Femke Cnoops (pupil 2). Evi mocht starten op brug, hier turnde ze een goeie oefening. Daarna volgden balk en vloer waar ze niet zo haar dag had. Helaas viel ze met de losse rol van de balk en op vloer vergat Evi haar sprongserie. Wel wist ze haar wedstrijd nog goed af te sluiten door het 5e punt op sprong neer te zetten. Gelukkig had Evi de eerste wedstrijd voldoende marge opgebouwd om zich toch te plaatsen voor de Limburgse Kampioenschappen. Aan de andere kant turnde Femke een zeer goede wedstrijd. Helaas kon Tessa Tobben vanwege een gebroken teen niet deelnemen aan deze wedstrijd, maar heeft gelukkig dispensatie gekregen om toch deel te nemen aan de halve finale van de Nederlandse Kampioenschappen. Femke wist een hele stabiele wedstrijd te turnen met zeer hoge punten op vloer en sprong. Na deze goede prestaties mocht Femke de bronzen medaille in ontvangst nemen en wist ze zich te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen turnen!

Anders...

0 lokale fondsen

Deze gemeente heeft nog geen lokaal fonds

Huishoudens
Loading...