Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Het sportseizoen bij S.V. Atalanta Maasbracht gaat weer van

Vanaf maandag 31 augustus beginnen alle lessen bij S.V. Atalanta weer. De lessen vinden plaats in de kleine gymzaal in Maasbracht.
Het afgelopen sportseizoen heeft de wedstrijdgroep mooie prestaties neergezet op de verschillende turnwedstrijden. In totaal deden er 22 turnsters mee aan de individuele regionale en landelijke wedstrijden en wisten zij gedurende het hele seizoen 26 mooie medailles bij elkaar te turnen! Vier van onze turnsters hebben afgelopen seizoen op de Nederlandse Kampioenschappen geturnd en mooie prestaties neergezet. In dit nieuwe seizoen gaan de turnsters van de wedstrijdgroep weer hard aan de slag om wederom mooie prestaties neer te kunnen zetten.

Naast deze prestaties op hoger niveau hebben afgelopen seizoen zes peuters het Nijntje Beweegdiploma in ontvangst mogen nemen. Ook dit seizoen willen we de peutergroep aan het Nijntje Beweegdiploma deel te laten nemen.
S.V. Atalanta biedt naast het wedstrijd turnen en de peutergym de volgende lessen aan; kleutergym, turnen recreatief voor meisjes, turnen recreatief voor jongens, airtumbling, special gym, rope skipping, aerobics/bodyfit en de oud turnsters groep. Bij de reguliere lessen kan vrijblijvend tweemaal deelgenomen worden, dus loop gerust de kleine gymzaal in Maasbracht eens binnen. De tijden waarop de lessen gegeven worden zijn te vinden op www.svatalanta.nl.

Om onze vereniging draaiende te blijven houden, activiteiten voor onze leden te organiseren en nieuwe ideeën te ontwikkelen, zijn wij nog op zoek naar enthousiastelingen die ons huidig bestuur wil komen versterken. Voor meer informatie of interesse kunt u mailen naar info@svatalanta.nl.

De train(st)ers en het bestuur van S.V. Atalanta hebben zin in het nieuwe seizoen en willen iedereen veel sportplezier wensen!

Bestuur S.V. Atalanta Maasbracht

Verslag

Bekijk alle

Peuters halen Nijntje Beweegdiploma bij SV Atalanta

Op zaterdag 9 mei hebben 6 kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar examen gedaan voor het Nijntje Beweegdiploma deel 1. Ze hebben stuk voor stuk laten zien ruim te voldoen aan de gestelde eisen. Tijdens het examen hebben ze op 20 verschillende onderdelen hun prestaties laten zien. Dit waren onder andere: rollen vanaf een schuin vlak, draaien op een schommel, kruipen en lopen over een bank, springen op 2 voeten vooruit, diepspringen van een kast, tippen van een ballon om hoog te houden, vangen van een ballon en klauteren in een klimrek.
Onder het toeziend oog van een jurylid en begeleid door een ouder zetten alle kinderen hun beste beentje voor. Onder het genot van een kopje koffie keken vanuit de kantine de andere ouders en enkele grootouders vol bewondering toe. Na afloop kregen ze van hun juf Mariëlle Levels allemaal het welverdiende diploma overhandigd.

SV Atalanta is officieel aanbieder van het KNGU Nijntje Beweegdiploma. Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend, maar o zo belangrijk voor de motorische, de sociale en cognitieve ontwikkeling van het jonge kind. De KNGU gaat er voor zorgen dat kinderen op jonge leeftijd niet alleen een zwemdiploma maar ook een beweegdiploma kunnen halen.

Waarom een beweegdiploma voor kinderen van 2-6 jaar
In de leeftijdsperiode van 2 – 6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. De snelheid in geleiding van prikkels van spieren naar hersenen en omgekeerd, neemt toe. Er ontwikkelt zich een verfijnde samenwerking tussen het gezichtszintuig, evenwichtszintuig en de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen.
Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk.

Meer informatie over het Nijntje Beweegdiploma: www.kngu.nl
Informatie over sporten bij SV Atalanta: www.svatalanta.nl

Verslag

Bekijk alle

13 medailles tijdens toestelfinales turnen SV. Atalanta

In het weekend van 9 en 10 mei vonden de jaarlijkse toestelfinales plaats in Panningen. Uitkomend voor Atalanta wisten de meiden maar liefst 38 toestelfinales binnen te slepen! Zaterdag was het wedstrijd 1 de beurt aan Anne Rooyen (junior div.6) & Patty Lenders (jeugd div.5). Anne had zich voor alle toestellen geplaatst. Ze wist een mooie 2e plek te behalen op de vloer, 4e op sprong en 7e op brug en balk. Patty had zich voor 3 toestellen geplaatst en werd 5e op sprong & balk en werd 8e op brug. Tijdens de middag wedstrijd was het de beurt aan een hele reeks turnsters om een medaille te bemachtigen. Myrna Hoekstra (senior div. 5) had zich geplaatst op vloer en greep daar met 0,05 punt net naast het podium. Madelon Koopmans (senior div. 5) wist op dit onderdeel een zilveren medaille te behalen, ook op het onderdeel sprong wist Madelon 2e te worden! Noë Pols had zich voor alle 4 de toestellen geplaatst maar had niet zo haar dag. Ze werd 7e op brug en balk, 4e op sprong en wist op vloer nog een medaille te halen en werd daar 3e! Jessica Richard (pupil2 D1) had zich voor vloer en sprong geplaatst en turnde op beide toestellen een mooie oefening. Jessica greep bij beide toestellen net naast het podium en werd heel knap 2x 4e! Naomi Frosch (senior div. 4) had zich geplaatst voor balk en vloer en werd 8e op balk en 3e op de vloer. Julia Gootzen (junior div.5 ) werd 6e op de balk na een val en mag zich Limburgs Kampioen noemen op het onderdeel sprong! Chaline Toebosch (senior div. 4) turnde dezelfde toestellen en greep op sprong net naast het podium, op vloer mag Chaline zich ook Limburg Kampioen noemen!
Op zondag mocht Tessa Tobben (jeugd N2) als eerste in actie komen. Tessa had zich voor alle toestellen geplaatst en mocht openen op het toestel balk. Tessa turnde een mooie oefening op dit onderdeel maar overstrekte haar knie tijdens de landing van haar afsprong. Tessa wist heel knap Limburgs Kampioen te worden op dit onderdeel! Helaas kon Tessa haar wedstrijd niet vervolgen door haar blessure. De 2e wedstrijd kwamen de meisjes in actie die in het verplichte werk meeturnen. Romy Hendrikx (instap N2) had zich voor de balk geplaatst maar viel helaas met de opsprong van de balk, ze wist zich goed te herpakken en turnde een mooie oefening! Ze werd hiermee 8e van Limburg. Roos Aendenroomer (instap N2) had zich geplaatst voor sprong en wist dit ook heel netjes te turnen! Roos greep net naast het podium en werd 4e. Eline van Seeters (instap N2) had zich voor 3 toestellen geplaatst, op sprong ging de overslag een beetje mis en Eline werd hier 7e, op de balk turnde ze een goeie oefening maar helaas net te kort voor het podium en werd 6e. Op het onderdeel bandjes maakte Eline voor het eerst in de wedstrijd de kip! Ze werd hiermee beloond en wist een 3e plek te behalen! Danee Grubben (pupil2 N3) had zich ook voor 3 toestellen geplaatst. Danee turnde de onderdelen goed. Op balk greep Danee met 0,10 net naast het podium, op brug werd ze 6e en op sprong 8e. Myrthe van Kessel (pupil1 N3) had zich voor alle onderdelen weten te plaatste. Myrthe turnde een sterke wedstrijd met als hoogtepunt een super balk oefening! Myrthe wist 2e te worden op de vloer, bandjes en balk en mag zich Limburgs Kampioen noemen op het onderdeel sprong!
Meiden goed gedaan en proficiat met jullie mooie resultaten!

Verslag

Bekijk alle

Algemene ledenvergadering sportvereniging Atalanta

Op woensdag 3 juni 2015 vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering van S.V. Atalanta plaats. De algemene ledenvergadering wordt gehouden om 19.30 uur in de kantine van de kleine gymzaal in Maasbracht.

Alle leden en ouders/verzorgers van de leden zijn van harte uitgenodigd voor deze algemene ledenvergadering.
Het jaarverslag en het activiteitenplan zijn op aanvraag verkrijgbaar bij het secretariaat.

Bij vragen kunt u mailen naar info@svatalanta.nl.

We zien u graag op 3 juni.

Met vriendelijke groeten, bestuur S.V. Atalanta Maasbracht

Aankondiging

Bekijk alle

Twee medailles op halve finale NK turnen voor S.V. Atalanta

Op zaterdag 11 april 2015 vond het eerste halve-finaleweekend plaats voor de Nederlandse Kampioenschappen turnen. Uitkomend voor Atalanta hadden drie turnsters zich geplaatst voor deze halve finale in Duiven. Roos Aendenroomer mocht het spits afbijten die in de eerste wedstrijd turnde. Roos had wat gezonde spanning, maar vooral veel zin in de wedstrijd. Ze opende op balk waar ze direct een goede oefening neer wist te zetten. Op vloer viel Roos helaas terug met haar boogje, de rest van haar oefening was erg netjes en strak. Ook op de andere twee toestellen wist Roos stabiel te turnen. Roos wist als 15e te eindigen deze wedstrijd, de beste 9 gingen door dus het was helaas niet genoeg voor een finale plekje. Het was het eerste wedstrijd jaar voor Roos dus een super prestatie dat Roos het gelijk tot de halve finale wist te schoppen!
De wedstrijd erna mocht Myrthe in actie komen. Ook Myrthe startte op balk wat haar minste toestel is. Haar oefening was wat wiebelig, maar ze bleef op de balk staan. Ze scoorde een 10,267 wat het vijfde punt van de wedstrijd bleek te zijn! Daarna ging Myrthe naar vloer waar ze een knaloefening neer wist te zetten. Helaas zette ze na de loop-sluitoverslag een pasje naar voren wat haar een toestelfinale plekje kosten. Als derde toestel mocht Myrthe springen. Hier gaf ze alles wat ze had en dit was goed genoeg voor het hoogste punt deze wedstrijd en daarbij dus een toestelfinale op het NK! Myrthe sloot de wedstrijd af in de bandjes en het was erg spannend. Ze turnde een goede oefening en wist derde te worden in meerkamp! Een super prestatie en dus een finale plek voor het NK.
Als laatst sloot Noë Pols de wedstrijd af. Ook zij moest openen op balk, voor haar een mindere start als de andere twee dames. Met inturnen zette Noë haar hand naast de balk met de flikflak, ze wist zich meteen te herpakken. Tijdens haar wedstrijd oefening turnde ze ruim en strak op de balk, helaas wist ze na de flikflak haar balans niet te houden. Ondanks haar val hield Noë nog een hoog punt over! Op vloer turnde Noë een super oefening en haalde een 12,300! Dit punt was het beste punt van de wedstrijd en dus een toestelfinale vloer! Op sprong en brug turnde Noë stabiel en wist ze ook bij de hoogste 5 punten te zitten. Het was een hele spannende wedstrijd en ondanks haar val werd Noë derde tijdens deze halve finale! Ook Noë plaatst zich hiermee voor de Nederlandse Kampioenschappen die 30 en 31 mei plaatsvinden in Leek. Meiden gefeliciteerd met jullie mooie prestaties!

Verslag

Bekijk alle

Vier finaleplaatsen NK turnen voor S.V. Atalanta

In het weekend van 18 en 19 april 2015 vond het tweede halve-finaleweekend plaats voor de Nederlands Kampioenschappen turnen in Waalwijk. Voor Atalanta kwamen in dit weekend twee turnsters uit. Tessa Tobben (Jeugd N2) mocht zaterdag het spits afbijten. Na een blessure aan haar enkel was de voorbereiding voor deze wedstrijd niet optimaal. Toch wist Tessa een knop om te zetten en was de volle concentratie aanwezig. Ze opende op brug waar ze een stabiele oefening draaide, na brug was balk het tweede toestel. Het inturnen verliep niet geheel vlekkeloos, maar tijdens de oefening was hier niks van te zien! Tessa liet haar strakke houding zien en turnde een super balk oefening, ze werd beloond met het tweede punt en dus een toestelfinale balk! Op vloer was een aanpassing nodig om de oefening te turnen, de oefening was netjes en strak. Dit leverde haar een mooie 13,900 op. Na een spannende wedstrijd wist Tessa zich heel erg knap als vijfde te plaatsen in dit sterke deelnemersveld en in het eerste jaar in de eerste divisie.
Romy Hendrikx (instap N2) mocht zondag starten. Romy had gezonde spanning en had er veel zin in. Ze had hard getraind en was er klaar voor. Romy opende op het spannende toestel balk, zowel het inturnen als de oefening verliepen goed! Ze opende de wedstrijd met een 12,850. Daarna was het de beurt om op vloer te knallen en dit deed ze zeker. Na een nette en strakke oefening werd Romy beloond met een 13,700 en is hiermee reserve voor de toestelfinale. Ook op sprong wist ze dit vast te houden en wist hier zelfs het hoogste punt van de wedstrijd neer te zetten en dus een toestelfinale sprong! Ook op het laatste toestel wist Romy de wedstrijd goed af te sluiten en werd met 0,10 verschil vierde! Naast Myrthe en Noë die zich een weekend eerder al wisten te plaatsen voor het NK in de 3e divisie komen hier Romy (2e divisie) en Tessa (1e divisie) bij! Super dames, gefeliciteerd met deze mooie prestatie.

Verslag

Bekijk alle

Paashaas bezoekt sportvereniging Atalanta

De Paashaas was zaterdag 4 april op bezoek bij sportvereniging Atalanta uit Maasbracht. In totaal 17 leden van de Special Gym, Kleutergym en Peutergym lieten de Paashaas zien hoe goed ze zijn in het verzamelen van eieren. Het was een gezellige ochtend.

Meer weten over Special gym, Kleutergym of Peutergym? Kijk dan op www.svatalanta.nl.

Verslag

Bekijk alle

Mooie resultaten S.V. Atalanta tijdens LK turnen

In het weekend van 28 en 29 maart vonden de Limburgse Kampioenschappen turnen plaats in Panningen. Voor Atalanta kwamen tien meisjes in actie dit weekend. Op zaterdag turnden Patty Lenders en Inge Jochems de eerste wedstrijd. Patty turnde vorig jaar vanwege een blessure geen wedstrijden en behaalde dit jaar gelijk het LK! Al een knappe prestatie. Patty turnde geen foutloze wedstrijd en het was te merken dat Patty nog niet echt in het wedstrijdritme zit. Ondanks de foutjes wist Patty een mooie achtste plek te behalen. Voor Inge was het dit jaar haar eerste jaar dat ze mee deed aan wedstrijden, en met haar één uurtje trainen in de week direct een finale plek! Inge turnde een goede wedstrijd en werd zevende. De middagwedstrijd was voor Jessica Richard en Julia Gootzen, voor beiden een spannende wedstrijd aangezien ze goede kansen hadden. Jessica wist een hele goede wedstrijd te draaien met voor het eerst de salto af op de brug en een zeer goede balk oefening. Julia turnde een heel stabiele wedstrijd zonder fouten. Jessica wist een hele mooie vierde plek te behalen en Julia mocht het podium betreden en werd derde! De laatste wedstrijd kwamen Chaline Toebosch en Noë Pols in actie. Chaline wist zichzelf op brug te verbazen door hier het derde punt neer te zetten! Ook sprong en vloer gingen hier erg goed. Helaas had Chaline niet haar dag op balk en viel hier twee keer vanaf. Chaline wist een negende plek te behalen. Noë turnde een goede wedstrijd! Helaas viel het punt op vloer een beetje tegen, ondanks dit punt wist Noë dit achter haar te laten en de wedstrijd goed af te turnen! Na deze goeie wedstrijd wist Noë vijfde van Limburg te worden!

Zondag 29 maart mocht Danee Grubben het spits afbijten. Danee had er zin in en begon vol goede moed aan de wedstrijd. Op brug wist Danee zichzelf te verbeteren door een hele goede oefening neer te zetten. Op balk zette ze ook een goede oefening neer, maar viel helaas met het boogje van de balk. Danee werd zevende van Limburg in haar niveau. De laatste wedstrijd kwamen Myrthe van Kessel, Romy Hendrikx en Eline van Seeters in actie. Myrthe knalde op vloer en haalde daar haar hoogste punt ooit, een 14,250! Helaas bracht de balk ook bij Myrthe geen geluk en viel ze hier twee keer vanaf. Ondanks de vallen werd Myrthe toch nog derde van Limburg! Romy en Eline turnden een goede wedstrijd, vooral de eerste twee toestellen wist Romy te pieken. Eline scoorde hoog op balk waar ze een hele mooie oefening turnde. De meisjes lieten zich van hun beste kant zien en Eline werd vierde en Romy behaalde een vijfde plek. Erg goed gedaan allemaal en proficiat met jullie resultaten!

Verslag

Bekijk alle

4e plek plaatsingswedstrijd 1ste divisie voor Tessa Tobben

Op zaterdag 7 februari turnde Tessa Tobben van S.V. Atalanta uit Maasbracht de achtste finale van de Nederlands Kampioenschappen turnen in Eindhoven. Tessa had hard getraind en was klaar om een relaxte wedstrijd te turnen. Tessa startte op balk waar ze een zeer stabiele oefening turnde. Ze viel wel met de flikflak. Ondanks haar val wist ze hier mooi het tweede punt te halen! Het tweede toestel was vloer waar Tessa zoals vanouds wist te knallen en te stralen. Ook hier sleepte Tessa het tweede punt binnen met een 13,90! Op het onderdeel sprong liet Tessa twee keer een mooie half in half uit zien. Na drie onderdelen stond Tessa zeer verrassend derde, dus het laatste onderdeel was erop of eronder! Helaas viel Tessa met haar spreidhandstand over, daarna herpakte ze zich sterk en wist een hele mooie oefening te draaien. Tessa werd uiteindelijk vierde en maar 0,10 punt verschil met nummer drie! Een hele mooie prestatie waar we allemaal erg trots op zijn! Goed gedaan Tessa en op naar de kwart finale!

Verslag

Bekijk alle

Halve finale plek LK turnen in 4e divisie voor Atalanta

Op zondag 8 februari turnden Isa Claessen, Floor Kessels en Jessica Richard namens Sportvereniging Atalanta uit Maasbracht hun eerste plaatsingswedstrijd van de Limburgse Kampioenschappen in Panningen. Voor Isa en Floor was dit hun allereerste echte wedstrijd, erg spannend dus! Ook moesten ze openen op het onderdeel balk, dat het allemaal nog extra spannend maakte. Isa turnde een mooie oefening, maar vergat een onderdeel op balk. Dat wordt streng beoordeeld. Floor was erg zenuwachtig op de balk en dit was helaas ook te zien. Na een mindere start wisten beide dames zich goed te herpakken op de andere toestellen en lieten ze mooie oefeningen zien. Helaas was het uiteindelijk niet voldoende voor een plekje in de halve finale, maar toch heel goed gedaan meisjes!
Jessica turnde later in de middag haar wedstrijd, waar ze erg zenuwachtig voor was. Ook Jessica moest starten op de balk. Ze turnde een mooie oefening. Helaas viel ze er wel twee keer vanaf, maar hield wel nog een mooi punt over. Op vloer wist ze met haar mooie uitstraling een mooie oefening neer te zetten. Helaas viel ze ook hier een keer. Op sprong, wat een minder toestel is van Jessica normaal, wist Jessica het erg goed te doen! Op brug maakte Jessica een klein foutje door wat zwaaien te veel te maken. Ondanks dat het geen perfecte wedstrijd was, wist Jessica zich toch heel knap te plaatsen voor de volgende ronde! Proficiat meid, goed gedaan en op naar revanche.

Verslag

Bekijk alle