Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb mstyraur

Verhalen / Verslag van

Vrijwilligers van Natuur, je beste buur aan het klussen

Wat een dag, wat een prachtige dag....begon thuis al fantastisch met een ijsvogel op de steiger, toen onderweg naar het beheergebouw een ijsvogel in het Meerpark die daar een visje uit het water opdook en toen ook nog eens een enorme hoeveelheid vrijwilligers die er maar geen genoeg van kunnen krijgen om op zaterdag vroeg hun bed uit te komen om de mooiste sportparken nog mooier te maken!

We gingen vandaag vogelnestkastjes schoonmaken, het nummeren gaan we een andere keer doen maar dat ze ieder jaar schoongemaakt moeten worden bewijzen deze foto’s:

Voor het schoonmaken waren de vrijwilligers uitgerust met lichtgewicht trappen, plamuurmessen, handschoenen en afwaskwasten en de vogeltjes vonden het niet altijd leuk dat ze opeens in een schoon huisje zaten maar dit zijn duidelijk oude nestjes van vorig jaar.

Er was een ploeg die de wilgen achter Athena ging knotten, ze staan op een moeilijk bereikbare plaats dus het is handwerk en ook de takken moeten versjouwd worden met de hand: de mannen van het beheergebouw vinden het dus heel fijn dat wij dit doen!

De ijsvogel zat een aantal keer in het Meerpark als we voorbij fietsten, wist waarschijnlijk dat wij van plan waren wat achterstallig onderhoud aan de ijsvogelwand aan te pakken en dat is een prachtplek geworden: de vrijwilligers stonden in waadpak tot hun navel in de sloot maar wat een supermooi resultaat!

Even een kleine wandeling langs de idylle gemaakt en wat ijsbloemen gefotografeerd plus de eerste bloeiende dotterbloem!

Het was echt een heel mooie dag, er is enorm hard gewerkt en iedereen liep helemaal te stralen dat we weer zo’n leuke en gezellige ochtend met elkaar gehad hebben, op 12 maart is het NL DOET en dus gaan we dan weer heel hard aan de slag om het een feestje voor mensen en dieren te maken!

Ook was het weer heel fijn om met de weekeinddienst mannen van het beheergebouw te werken: de ladders worden bij mij opgehaald en thuisgebracht (stadsdeel heeft geen lichtgewicht ladders) en het is een veilig gevoel dat we altijd bij een EHBO koffer kunnen komen!

Een vriendelijke groet namens alle vrijwilligers van Natuur, je beste buur

Reageer als eerste

Middenmeer, Amsterdam