Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

3 Verhalen

het verhaal van Jan

Behoud Hertenkamp Mijdrecht wijk Proostdijland

Onderbouwing vanuit de samenleving om het financieel beëindigen van het beheren van het Hertenkamp per 2017 niet door te laten gaan. Zie daarvoor de bijdragen in de laatste 2 edities van De Nieuwe Meerbode

Locaties

0 Tweedehands

nog geen vraag & aanbod

Tympaan-De Baat ontvangt € 15.000,- van Oranje Fonds en Skanfonds

Zowel het Oranje Fonds als het Skanfonds hebben Tympaan-De Baat een bedrag toegekend voor het opstarten van het project ‘Break Out’. Een project bestemd voor inwoners in de gemeente De Ronde Venen die om welke reden dan ook een gemis aan sociale contacten ervaren, hun netwerk willen uitbreiden en daar ondersteuning bij wensen. Vrijwillige netwerkcoaches van Tympaan-De Baat helpen daarbij.

Een sterk netwerk betekent betrokkenheid, emotionele ondersteuning, hulp, warmte, gezelligheid, activiteiten en maatschappelijke participatie. Mensen kunnen door omstandigheden of ontwikkelingen in de persoonlijke levenssfeer, zoals het overlijden of ziekte van de partner, een verhuizing of een scheiding uit hun evenwicht raken. Oude, vertrouwde netwerken vallen weg of blijken niet voldoende te zijn. Het kan soms moeilijk zijn de draad weer op te pakken. Daardoor kan het gebeuren dat iemand vast komt te zitten in een situatie van weinig sociale contacten en uiteindelijk eenzaamheid.

In de gemeente De Ronde Venen is behoefte aan een project waarbij mensen die in een situatie als boven beschreven terecht zijn gekomen of dreigen te komen, ondersteuning kunnen krijgen in de vorm van een netwerkcoach, teneinde op die manier weer sociaal actief te worden en het gevoel van eigenwaarde en de zelfredzaamheid te vergroten. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Het Oranje Fonds bevordert betrokkenheid in de samenleving. Door onze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. We verwachten dat onze bijdrage dit bijzondere project een goede stimulans geeft en zo onze doelstelling helpt bereiken.”

Een netwerkcoach is neutraal, oordeelt niet en respecteert het tempo en de keuzes van de ander. Netwerkcoaches krijgen een training aangeboden van Tympaan-De Baat bestaande uit 5 dagdelen. De netwerkcoach is geen hulpverlener of maatje, maar denkt mee; de persoon doet het uiteindelijk zelf!

Wilt u graag meer contacten? Of wilt u uw oude contacten van vroeger weer oppakken? Ziet u beren op de weg en kunt u hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan contact op met Susan Pelsmaeker, s.pelsmaeker@stdb.nl of met Esther Smit, e.smit@stdb.nl of bel naar Tympaan-De Baat, 0297 – 230280.

Lijkt het u wat om (vrijwillige) netwerkcoach te worden? Zie voor een uitgebreide omschrijving www.steunpuntvrijwilligerswerk.info , vacaturenummer 9784 of neem contact op met bovengenoemde personen.

Anders...