Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb toon 20hermsen

Verhalen / Sommige mensen halen de vereniging en stichting nogal eens door elkaar. van

Het verschil tussen een vereniging en stichting

Door Toon Hermsen - In een artikelenreeks in de Neije krant over de plaatselijke Sportvereniging Hart in Actie bezigde men geregeld de domeinnaam ( www.hartinactie.nl ) van de onlangs door mij overgedragen nationaal werkende Stichting Hart in Actie aan De Hart&Vaatgroep. Deze domeinnaam is al sinds de beginjaren negentig mijn persoonlijke eigendom.

Hoewel beide organisaties door mij zijn opgericht, is het verschil tussen een vereniging (de sportvereniging Hart in Actie) en een stichting (de Stichting Hart in Actie) substantieel en levensgroot!

Bij een vereniging zijn de leden de baas. De algemene vergadering is het hoogste orgaan. De leden stellen een verenigingsbestuur aan. Voor sport en andere verenigingen is dat de gangbare manier. De leden stellen dan ook de contributie vast en het beleid. Een stichting heeft wel een bestuur, maar kent geen leden en is daardoor slagvaardiger. Een stichting is een rechtspersoon die bedoeld is om een bepaald sociaal, ideëel, of maatschappelijk doel te realiseren. Voor stichtingen geldt een verbod op uitkeringen aan bestuursleden en oprichters.

Het doel van Recreatie Sportvereniging Hart in Actie
De plaatselijke Sportvereniging Hart in Actie ( www.hartinactie.eu ) is in 1995 door mij opgericht met als doel om mensen met een hartkwaal en diabeten uit de regio gelegenheid te bieden tot spel, sport en onderling verkeer, met het oogmerk om hun conditie gunstig te beïnvloeden. Zij levert onder begeleiding van een aantal sportinstructeurs en tegen betaling van een laagdrempelige contributie sportlessen in de Wester Mill en in de Wis Langenboom. Aan dit geesteskindje verleen ik als erevoorzitter op verzoek nog steeds mijn diensten, denk bijvoorbeeld aan het project Wandelvoetbal.

Het doel van de Stichting Hart in Actie
De landelijk opererende Stichting Hart in Actie ( www.hartinactie.nl ) heb ik in oktober jl. overgedragen aan De Hart&Vaatgroep in Den Haag. Ons doel is om mensen met een chronische beperking op basis van hun eigen behoeften en mogelijkheden te stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen. Dit doet zij samen met landelijke partners in de sport, zorg, onderwijs, revalidatie en overheid. De Hart&Vaatgroep gaat met de Stichting Hart in Actie een nieuwe stimulans geven aan De Beweegzoeker, waar ongeveer 250 sportorganisatie bij aangesloten zijn.

Hier kunt u het bericht op de website van De Hart&Vaatgroep lezen: http://bit.ly/2yujvXy

Reageer als eerste

Mill-Centrum, Mill