Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten

1. Plaats jouw kalender in de buurt

2. Waar vindt het plaats?

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt

2. Wat is de locatie?

1. Deel je foto of video

2. Wat is de locatie?

1. Vertel je verhaal

2. Wat is de locatie?

1. Deel je oproep met de buurt

2. Plaats het in de buurt

1. Deel je hulpvraag met de buurt

2. Plaats het in de buurt

1. Stuur een bericht aan je buren

2. Plaats het in de buurt

Deel jouw verhaal

Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners

Delen

Uit aangrenzende buurten

Sterrenburg start eigen Repair Café

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Weggooien? Mooi niet! Op zaterdag 14 februari organiseert Repair Café Sterrenburg de allereerste bijeenkomst aan de Noorderkroonstraat 160.

Repair Café Dordrecht wordt een gratis mogelijkheid die draait om spullen samen te repareren. In het Repair Café is gereedschap en
materiaal voor het repareren van kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed, enzovoort.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee en in het Repair Café zijn deskundige vrijwilligers die het voor je kunnen repareren of gaan
samen met je aan de slag. Zo valt er altijd iets te leren. Niets om te repareren? Dan neemt u een koffie of thee, of gaat helpen bij de reparatie
van iemand anders.

Ook zijn er mensen nodig die het leuk vinden om in het Repair Café anderen te helpen bij het maken van kapotte spullen. We zijn daarom op zoek naar mensen die handig zijn en die het leuk vinden deze kennis te delen met anderen.

Meer info?
Mail naar: repaircafe.sterrenburg@gmail.com

Oproep / aankondiging
2e prijs voor Romy uit de Dordtse Hout

2e plaats op podium voor Dordtse kunstrijdster Romy Kaptein

De ijsbaan op de Dordtse Sportboulevard was afgelopen zaterdag het toneel voor de 1e selectiewedstrijd KNSB cup C.

In de categorie Proms C met een deelnemersveld van 23 rijdsters reed de Dordtse Romy Kaptein een mooie kür en in deze categorie één van de weinigen met een dubbele sprong. Deze 16 jarige inwoonster van de Dordtse Hout verbeterde haar personal best met twee punten en met een puntentotaal van 21,41 was de 2e plaats op het podium zeer verdiend. Er valt in de volgende selectiewedstrijd nog wat winst te behalen maar Romy heeft zich al gekwalificeerd voor deelname aan de finale KNSB cup 2015.
De 2e selectiewedstrijd wordt verreden op 17 januari 2015 in Heerenveen waarna bekend is welke rijdsters gekwalificeerd zijn voor de finale KNSB cup 2015 op 14 en 15 maart 2015 in Zoetermeer.

Sportprestatie
Sterrenburge kunstrijdsters rijden NK

Zondag 11 januari werd in Geleen de 4e kwalificatiewedstrijd voor deelname aan het ONK verreden.
In de categorie Basic Novice A reden de Dordtse in Sterrenburg woonachtige dames Isabella Smit en Rosalie van Wageningen een lange kür waarmee Isabella ( 29,97 punten) op de twee plaats eindigde. Rosalie eindigde op de8e plaats.

Met de punten behaald in de voorgaande selectiewedstrijden hebben Isabella en Rosalie zich gekwalificeerd voor deelname aan het ONK op 24 en 25 januari 2015 in Den Bosch .

Verslag
Opruimen van de ontlasting van je eigen hond.

Het wordt wel vervelend om steeds hetzelfde te moeten schrijven, maar ik wil hierbij toch nog eens een poging doen.
Bij de stoep rond ons complex Hermann Hesse-erf zijn er mensen die hun hond gewoon op de stoep laten poepen en dan niet 1x maar diverse malen. En opruimen ho maar. Het is meer dan vies en 's avonds zie je het niet liggen en ook niet als er wat sneeuw gevallen is. Het resultaat weet u waarschijnlijk al: poep aan de schoenen, aan de pootjes van onze hond en dat gaat dan mee naar binnen.
Ik verwijt het de honden niet, maar het is de schuld van de uitlater. Ga eerder en/of meer met je hond naar buiten zodat deze het op de daarvoor bestemde plekken kan doen. Ben je toch te laat wat altijd kan gebeuren, neem dan ook je verantwoordelijkheid en ruim het op. Wij hebben zelf ook een hond, maar die doet het gelukkig niet. Mocht hij het weleens niet goed op kunnen houden, dan rent hij naar een stukje gras waarvan hij denkt dat het daar altijd mag. Sommige grasveldjes mag het niet, maar gebeurt het helaas toch, dan ruim je het op met het meegenomen zakje.
U zult begrijpen dat ik dit niet meld/vraag nadat het 1, of 2 of 3x is gebeurd. Nee het gebeurt aan de lopende band.
Onze dank voor het nemen van uw verantwoordelijkheid.

Klacht/vraag
kat vermist

Sinds 18 februari 2015 is mijn kat niet meer thuis gekomen. We kregen te horen dat hij voor het laatst in Oranje Vrijstaat Plein is gezien. Het is een kater. Zijn naam is Loepita. Het is een wit katje met plukje grijs haren op zijn hoofd en een hangend buikje.

Moment
Kat vermist

Loepita is sinds 18 februari 2015 niet meer thuis gekomen. Hij is voor het laatst gezien in Oranje Vrijstaat Plein. hij is wit met een plukje grijs haar op zn hoofd. 9 maanden oud.

Moment