Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb logo 2

Verhalen / Capagne van

Het Rode Kruis komt aan huis!

Voorkomen is beter dan genezen. Hier draait het om in de nieuwe campagne van Het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Den Haag. Door mensen te wijzen op de risico's in en om het huis probeert Het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Den Haag ongelukken in en om het huis te verminderen. We weten allemaal dat een rookmelder het huis veiliger maakt, maar hangt er ook daadwerkelijk een rookmelder?

Doormiddel van een kick-off op zaterdag 26 september wil het Rode Kruis aandacht vragen voor de noodzaak van zelfredzaamheid. Door een huisbezoek af te leggen bij een aantal bekende Hagenaars wil het Rode Kruis graag de aandacht vestigen op de risico's in en om het huis.

Jaarlijks vallen er meer slachtoffers door ongelukken in en om het huis dan in het verkeer. Veel mensen realiseren zich niet, of pas als het te laat is, dat hele gewone dingen in huis zoals het controleren van de brandmelder of losliggende vloerkleden oorzaak kunnen zijn voor onherstelbaar letsel. Het ‘Rode Kruis Aan Huis’ probeert mensen beter voor te bereiden op kleine en grote rampen of risico’s in de eigen woonsituatie. Om mensen bewust te maken van die risico’s in hun directe leefomgeving leggen Rode Kruis-vrijwilligers huisbezoeken af waarbij zij de bewoners tips geven om het huis veiliger in te richten. Deze huisbezoeken richten zich met name op mensen die verminderd zelfredzaam zijn. Zij hebben in een noodsituatie vaak meer tijd nodig om signalen te herkennen, te interpreteren en/of te kunnen handelen. Het Nederlandse Rode Kruis wil daar bij helpen.

Een Rode Kruis-vrijwilliger stelt in drie huisbezoeken een plan op om het huis veiliger in te richten. De Rode Kruis-vrijwilliger bespreekt samen met de bewoner hoe zij bepaalde risico’s kunnen beperken en wie hen kan helpen in geval van nood. Daarbij gaat het niet alleen om fysieke hulp, soms kan een telefoontje naar de ander ook de nodige steun geven.

Ben je geïnteresseerd geraakt in het Rode Kruis aan Huis of ken je iemand die baat zou hebben bij een Rode Kruis bezoek aan huis? Laat het ons dan weten! Je kunt telefonisch of per mail contact opnemen via
onderstaande gegevens. Wij bespreken dan samen de mogelijkheden voor een bezoek aan huis.
Deelname is geheel gratis. Voor meer informatie of vragen over Rode Kruis aan Huis kun je contact opnemen met de afdeling Den Haag van het Rode Kruis.

Informatie over Het Rode Kruis aan Huis:
Florina van der Kraan
Rode Kruis wijkwinkel, Leyweg 831
FvanderKraan@redcross.nl
06-22108251
070-3599688

Reageer als eerste

Morgenstond-Zuid, 's-Gravenhage