Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

HealthNet TPO

16.1 kilometer, dat is een flink stuk, zeker als je het moet lopen. Voor velen is het uitlopen van de Dam tot Damloop dan ook de grootste uitdaging, anderen willen hun persoonlijke record verbreken. Hoe dan ook: Hollen voor HealthNet is een mooie kans om eigen grenzen te verleggen.

Gelukkig hebben wij de kans om in alle gezondheid de Dam tot Damloop te rennen. Dit is mede mogelijkheid gemaakt door onze zeer professionele gezondheidszorg. In fragiele landen krijgen mensen echter niet de kans mee te doen aan bijvoorbeeld een hardloopwedstrijd, omdat zelfs de meest eenvoudige vorm van gezondheidszorg ernstig te kort schiet of zelfs ontbreekt

HealthNet zet zich in om dit te verbeteren. In 2013 deed HealthNet voor het eerst mee aan de Dam tot Damloop, vorig jaar hebben we het mooie bedrag van €8.600 opgehaald. Dit jaar zijn we weer van de partij, en gaan we dat bedrag zeker overtreffen! Dit kunnen we natuurlijk niet alleen en daarom vragen wij jou om op zondag 20 september te hollen voor HealthNet. Voor vragen of om je in te schrijven, neem contact met ons op via events@hntpo.org, of bel 020-6200005. Voor meer info: http://bit.ly/1I1H6gZ

Bekijk alle

Door middel van het opleiden van vroedvrouwen draagt HealthNet bij aan het verminderen van de moeder- en kindsterfte in Afghanistan. Daarnaast biedt de opleiding vrouwen de mogelijkheid een eigen inkomen te verdienen door aan het werk te gaan als vroedvrouw. De opleiding is zeer succesvol en is een voorbeeld voor andere opleidingsprogramma’s in Afghanistan. Voor meer informatie over dit project bekijk ook onze website www.healthnettpo.org

Bekijk alle

Sinds januari 2014 kent Irak een enorme toename van vluchtelingen en ontheemden. Steeds meer mensen zijn door de onrust en het geweld op de vlucht geslagen naar vooral de noordelijke provincie Dohuk. In deze regio’s zijn grote vluchtelingenkampen ontstaan, waar zowel ontheemden als vluchtelingen uit Syrië hun toevlucht hebben gezocht.

Concrete activiteiten:
Mensen helpen in het herkennen van psychosociale problemen, hoe daar mee om te gaan en hen ondersteunen in het zoeken naar oplossingen in de eigen omgeving.
Verwijzen naar professionele hulpverlening, indien nodig.
Bewustwording campagne gericht op lokale autoriteiten, geestelijk leiders en gezondheidszorg personeel. Zodat zij op de hoogte zijn van de problemen waar vluchtelingen mee kampen en daarop kunnen inspelen.

Uitvoering van het project:
HealthNet voert dit programma uit in samenwerking met haar lokale partner Harikar NGO. Harikar NGO is een niet gouvernementele organisatie uit Noord-Irak. Zij richt haar activiteiten op het verbeteren van de mensenrechten situatie en specifiek op vrouwenrechten. Zij is momenteel actief in diverse vluchtelingenkampen in Noord- Irak.

Locatie:
HealthNet is werkzaam in de vluchtelingenkampen Bersive 1 en 2. Deze kampen bevinden zich ten oosten van de stad Zakho (Dohuk provincie) in Noord-Irak.

Bekijk alle

Nederland is een belangrijke speler op het gebied van humanitaire hulp bij internationale crisis. Op 12 februari tussen 10:00-18:30 gaan dertien Nederlandse hulporganisaties met elkaar in gesprek over de uitdagingen en mogelijke verbeteringen van noodhulp.

Iedereen is van harte welkom om mee te praten, te denken en te luisteren. Tijdens het uitgebreide programma bestaande uit o.a. debatten, speeches en workshops gaan verschillende sprekers waaronder oud-minister en de huidige minister van ontwikkelingssamenwerking Jan Pronk en Lilianne Ploumen in op de vraag hoe Nederland kan bijdragen aan een verbetering van internationale humanitaire hulp.

Bekijk het volledige programma op onze website: http://www.healthnettpo.org/nl/1591/nederlandse-humanitaire-top-2015-programma.html

Bekijk alle
Naam organisatie
HealthNet TPO
Beschrijving

HealthNet TPO is een hulporganisatie die werkt aan gezondheid in gebieden die getroffen zijn door oorlog of rampen. In deze gebieden staan mensen voor de immense taak de maatschappij weer op te bouwen terwijl zij lijden onder armoede, ziekte en de emotionele gevolgen van conflict. Wij gebruiken ‘gezondheid’ daarom als zowel doel als middel: het doel is toegankelijke gezondheidszorg voor iedereen. Door daar samen met lokale gemeenschappen aan te werken gebruiken we gezondheid als middel om mensen weer bij elkaar te brengen en onderling vertrouwen te herstellen.

Postadres
Lizzy Ansinghstraat 163 - 1072RG Amsterdam
Bezoekadres
E-mailadres
events@hntpo.org
Telefoonnummer
+31(0)20 6200005