Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Thumb logo pluktuin 20nieuw 20van 20irene

Verhalen / NIEUWS van

ESSENBURGPARK KOMT ER!

Een mooi moment (12 nov. 2015) in de gemeenteraad Rotterdam. Het Essenburgpark kreeg via de motie "Hark geld binnen voor het Essenburgpark" net het laatste zetje wat het nodig heeft voor de totstandkoming van deze groene, wilde plek in zelfbeheer. In de afgelopen periode volgden de ontwikkelingen op deze plek, die ook nadrukkelijk in het gebiedsplan van de Gebiedscommissie Delfshaven vernoemd staat als gewenste ontwikkeling voor Delfshaven, zich in hoog tempo op. Allereerst startte de Nederlandse Spoorwegen, de huidige eigenaar van de grond, met de ontruiming van de volkstuintjes en sanering van de grond. Vervolgens besloten zij af te zien van bebouwing in dat gebied, een scenario wat jarenlang boven 't gebied zweefde. En een optie waar bijvoorbeeld Progroen de Pluktuin en De Spoortuin zich jarenlang tegen hebben verzet. Tot slot besloot de NS de grond te willen verkopen, bij voorkeur aan de gemeente. Vanuit het cluster Stadsontwikkeling is er sinds de koerswijziging van de NS in afgelopen periode al flink wat budget bijeen gesprokkeld voor aankoop van de grond. Maar met de strekking van de motie komt zijn we daar nu helemaal zeker van. Bewoners, groeninitiatieven en cluster Stadsontwikkeling zijn ook al druk in de weer om het zelfbeheer van het gebied voor te bereiden, wanneer straks de ruiming is voltooid, de grond is gesaneerd en het eigendom overgaat van Spoorwegen naar Gemeente!

Blijven staan achter je plannen en het initiatief Essenburgpark , de onderlinge samenwerking met andere buurtinitiatieven, de gebiedscommissie, de politieke partijen (raadsleden), de wethouders, SO, stadsbeheer en Hoogheemraadschap
en de wil om tot dit prachtige GROEN initiatief te komen, heeft er voor gezorgd dat het ESSENBURGPARK er kan komen. Wij zijn er nog lang niet, maar de belangrijkste stap om de grond van de NS te kopen is gezet. DANK!! Rotterdam (maar ook buiten Rotterdam) en haar inwoners zullen gaan genieten in de nabije toekomst van een ecologisch natuurwaarde verhogend ongerept, uitdagend park midden in de stad. U kunt mee helpen dit park tot een succes te maken. Denk mee, maar VOORAL DOE MEE!
PROGROEN DE PLUKTUIN,
DE SPOORTUIN
IEDERS TUIN
Motie 103A is unaniem aangenomen: te zien en te horen tijdens de Buitengewone raadsvergadering begroting 2016 12-11-2015 - te zien op 10:34.50 (tijdstip):

http://rotterdam.raadsinformatie.nl/…/Buitengewone+raadsver…

Reageer als eerste