Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Dit bericht is verborgen door onze moderator.

Thumb 961465

Verhalen / Verslag van

Vriendschap is zo kostbaar

Vandaag een geloof genoot ontmoet een leerling van mij , een aardige vent die ik ooit in de kreukels vond ivm pesten en gedrogeerd worden heel erg .De bijbel kwam op tafel we delen nu al meer dan 3 jaar lief en leed .Ik bracht hem naar onze Koninkrijkzaal deze client maar ook vriend van mij ondertussen .Over en weer werd hulp geboden . Het toeval wil dat zijn moeder al menig jaartje kontakten onderhoud met een zr van mij maar geen studie geeft of wat dan ook.Dat noemt men bij ons wereldse omgang .De bijbel komt daar niet ter sprake dat wil moeder niet en pa evenmin . Das de vrijheid van een ieder zou ik zeggen. Ik leer rik het eert uw vader en moeder want als je pas 25 jaar bent is er wel eens frictie en verschil van mening .Ook de ouders hebben veel meegemaakt mogelijk ook met kerken ? ik weet het niet mar dr zit iets niet lekker wie weet komt het hoge woord er ooit eens uit .Want luisteren naar elkaar dat ontbreekt t vaak aan overal waar je komt . Soms gebeuren er dingen waarin jij en je kerk verschillen omdat t een mensen wijsheid is en de andere bijbelse wijsheden zijn , gebeurd gewoon .Moet je elkaar dan in de haren vliegen ???? NIks word er uitgepraat of ja hoe hoger de rang des te groter de mantel der liefde en hoe lager de rang het wijzen met de vinger en alles wat je zegd word dan op een grote weegschaal gelegd zonder te weten WAT er nu eigenlijk aan de hand is .Het negativisme woekert soms maar door .Na jaren van strijd kreeg ik mijn zoon weg uit een groot crimineel gebeuren een naief kind met een leerstoornis zachtmoedig en getrapt op zijn ziel en hartje de pijn is dagelijks op zijn gezicht te lezen . Maar de verloren zoon kwam weer thuis gehavend en wel kapot en doodziek maar wel weer thuis !!! We hadden al over terug gaan op het oude koinkrijkszaal nestje , maar de weg naar geestelijke genezing is nog ver weg .Bij pa die niet gelovig is werd zeer goddeloos geleefd en dat heeft zijn sporen nagelaten.Maar een moeder hart veroordeeld niet ook niet als er werd getrapt op haar hart en ziel het is en blijft je kind . En onze vriend is een vriend uit duizenden en we bidden veel ook vanavond toen hij ontredderd mij bezocht .Hij had geroddel vernomen ik zou een kronkel hebben in mijn hoofd ,nou dat kan he , ik maak abstracte kunst , help mensen onbetaald , geef een gezin vaak eten omdat ze t zelf niet hebben van mijn uitkering moet je vast wel een kronkeltje hebben toch in deze tijd ? Ik zou negatief en lid geweest zijn van een occulte kerk waar alles gebeurde wat god verbood .
MIjn zoon zou maar beter niet bij mij moeten wonen ? Nou van zo n kerk hou ik doorgaans grote afstand , en de artsen psychiaters en sommige agenten van poilitie maakten zulke grote fouten met hun evenzo grote vooroordelen dat t het leven het gezonde leven van mijn kind ruineerde dus hij juist bij mij nu zo veilig zit als maar mogelijk is . En ja ik maak gebruik van t avondmaal des Heren en ik zou het zo weer doen want IK weet dat t goed is . Neen deze geinteresseerde jongeman die ik als positief teken mee bracht naar onze koninkrijkzaal moest maar niet meer met mij omgaan ? Ook kreeg hij te horen dat er wat mis zou zijn in de zaal van die zelfde zuster !
Dat zij t misschien zelf is waar wat mis mee is ? Want voor al dat geroddel word je normaal uitgesloten vooral als je er mee door blijft gaan .Maar als vrouw van een ouderling tja hoe het daar voor is zijn daar andere regels voor ? Want die status ligt allicht veel en veel hoger da van die gewone zuster . MIjn zoon hoorde het verhaal aan de vriend zegd straks moet ik kiezen als ik word gedoopt tussen jou en de rest .
Geen probleem hoor vriend ik dien een God niet mezelf en zal JOU NOOIT in de weg staan . Want een ware zr heeft en alle tijden lief en rekent t kwade niet aan en vergeeft .
Maar hoe zou de Heer Jezus hier over denken als men de een wil leren wat je zelf niet doet ????? En is t opbouwend voor mijn zoon ??? Ja hij was t die in een heeeel verkeerde kerk zat waar alles gebeurde waar de here Jezus verdrietig van zou worden maar daar ook nu hard voor is gestraft en spijt heeft . 40 jaar en toch nog de geest van een kind en zo gehavend is terug gekomen .Warmte liefde dat is wat wij missen elke dag opnieuw misschien wel meer dan wie dan ook . En dan komt de jongeman Hardinxveld Giessendam binnen rieki zegd hij dan WAT een verschil met Gorinchem het was daar alsof ik een warme deken om me heen geslagen kreeg heel heel anders is t daar niet te vergelijken . Ik wacht t maar af broeders Gods Heilige geest faalt nimmer en daar op te wachten lijkt mij beter dan ook te gaan schelden op mijn broeders en zusters daar zie IK nou t nut niet van in .Ik werd er wel heel verdrietig van . Nog meer dan eerst wil ik nu nog alleen maar weg uit Gorinchem en ik hoop dat daarin God mij naar de plaats lijd waarin ik met mijn zoon van harte welkom ben en wij mogen zijn wie wij zijn en wie en hoe we werkelijk zijn heus na meer dan 30 jaar weten ze dat nog steeds niet ????? De jongeman die wij n u 3 jaar kennen kent mij al beter dan welke br of zuster dan ook want HIJ neemt de moeite daarvoor en andersom ik dus ook naar hem toe . Ik 63 jaar en hij 25 jaar en mijn zoon 40 jaar we kunnen t prima met elkaar vinden .Tja dr zit vast een steekje aan mij los ?????.........................Groetjes met een glimlacht en geen boosheid wel verdriet dat wel . Rieki Peters

Reacties

Thumb 1192474

R H reageert

??????????????????????????????????

Noordbarge, Emmen