Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

6 Verhalen

het verhaal van Peter

Herema Mini Bieb.

In de Herema flat aan de Soderblomplaats in Rotterdam Ommoord kunnen bewoners voortaan boeken lezen uit hun eigen Mini Bieb.

Na een huis-uitruiming kwamen er ineens 5 boekenkasten tevoorschijn. Het idee voor een Mini Bieb was gauw gemaakt. In elke ingang één kast.Na de plaatsing zaten 2 kasten al binnen het uur bijna vol met geschonken boeken.

Het idee van Mini Bieb is dat er gratis boeken, geleend, geschonken en genomen kunnen worden. Alle bewoners omarmden het idee en er is al een drukke omruiling, plaatsing etc. geweest. Ook de kinderen die in de Herema Flat wonen, zijn erg enthousiast. Als moeders de kids s'morgens naar school of creche willen brengen. moeten ze vroeger de deur uit, want de kinderen willen even kijken of er nog iets nieuws bij is gekomen. Er is al een boeken-schenking geweest van Ouderencomplex Nijeveldt, die het idee ook prachtig vonden.

De Herema-bewoners zijn altijd erg actief met Opzoomeren en dit zou je ook een soort Opzoomer-activiteit kunnen noemen. De Mini Biebs verbinden bewoners met elkaar en laat bewoners meer met elkaar communiceren. Elke ingang heeft zijn "eigen bibliothecaresse", die in de gaten houdt of er geen rommel in komt en of de boeken netjes zijn en blijven. De Mini Biebs zijn uitsluitend voor de bewoners en hun bezoekers, want de kasten staan in de gemeenschappelijke afgesloten hallen van het complex.

Al met al een voorbeeld dat misschien door andere bewoners-complexen navolging verdient.

Moment

Pop-up in de Binnenhof krijgt nieuwe naam: Kunstwinkel PUUR.

Op 9 juli van dit jaar opende de Vereniging Kunstkring Prins Alexander haar pop-up winkel in winkelcentrum de Binnenhof in Rotterdam-Ommoord. De pop-up kreeg de naam Galerie PUUR mee, naar de naam PUUR die al jaren op de winkelpui staat. Zaterdag 10 september was er weer een feestelijke opening van de nieuwste expositie. Ondertussen weet iedereen de kunstwinkel in het versstraatje van de Binnenhof te vinden en is er veel aandacht voor dit initiatief van de beeldende kunstenaars van de vereniging uit Prins Alexander. Zoveel aandacht dat een juwelier elders in Rotterdam, die ook de naam Galerie Puur voert, veel aan zijn klanten moest uitleggen. Voorzitter Peter Buisman van de Kunstkring: “De pop-up winkel is maar tijdelijk en er zit van onze leden veel vrijwilligerswerk in, dus op veel gedoe zit onze vereniging niet te wachten.” In goed overleg is besloten de naam vanaf heden te wijzigen in Kunstwinkel PUUR. Nog steeds op hetzelfde adres voor een goed gesprek met de lokale kunstenaars en elke 6-8 weken een hele nieuwe expositie. Kunstwinkel PUUR is gevestigd in winkelcentrum de Binnenhof (winkel 60, tegen over de ING-bank) en elke vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Algemeen

2 lokale fondsen

Lokaal Fonds Prins Alexander

Bezoek de website

Rotterdam ZOHO

Bezoek de website

1 Maatschappelijk

Zoek verenigingen, goede doelen en stichtingen

Huishoudens
Loading...