Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

5 Verhalen

het verhaal van Peter

‘Wild’ fruit plukken aan de Söderblomplaats.

In het najaar van 2013 werd in Ommoord aan de Söderblomplaats een stukje verwaarloosd gemeenteplantsoen van 25 x 4 meter, omgetoverd tot een ware snoeptuin. Het idee kwam van Margo Odijk, bewoonster van de Heremaflat aan de Söderblomplaats, die daarvoor een bewonersinitiatief indiende. Wouter den Boer verzorgde een inrichtingsplan en grotendeels de aanleg, waarbij in december 2013 de laatste hand samen met omwonenden werd gelegd. In het eerste jaar na aanleg was het regelmatig erg droog en zorgden aanwonenden (lage huizen, vooral o.a. Constant Woninck voor het "bewateren". Daardoor sloegen alle planten op een enkele na goed aan. Inmiddels in het derde groeiseizoen heeft de snoeptuin al de definitieve vorm. De rode en zwarte bessenstruiken dragen volop vruchten en zijn allemaal al geplukt door de bewoners. De perenboompjes bloeien in het voorjaar prachtig wit en krijgen inmiddels ook de eerste peren. Deze kunnen in het najaar worden geplukt. De bodembedekkers, vooral bedoeld om onkruid te beperken, vormen een dichte kleurige ‘deken’ waar het gonst van de insecten. Regelmatig komt Wouter den Boer terug om de ontwikkelingen te volgen en vast te leggen. Onlangs trof hij daar twee omwonenden Gerard en Thea van der Spek aan, die er heerlijke zwarte bessen aan het plukken waren. Gerard zorgt vanaf de aanleg al dat opkomend onkruid wordt verwijderd. “Sinds ik mijn eigen moestuin niet meer heb, kan ik hier lekker wat tuinieren”, zegt hij tevreden. Het snoeptuintje is een mooi voorbeeld van een zeer geslaagd bewonersinitiatief.

Ervaringen

Zaterdag 15 oktober 10.00 uur Kunstkippen in de Open Hof !!

Zaterdag 15 oktober veiling van de Ommoordse Kunstkippen in de Open Hof (aanvang 10.00 uur).

De afgelopen maanden is er in Rotterdam-Ommoord hard gewerkt om zoveel mogelijk Kleine Ommoordse Kippen bij de fans van de Ommoordse Kip te plaatsen. De teller staat inmiddels ver over de 700 Kleine Kippen. SDW is gestopt met het maken van de Kleine Kip. Bij Pameijer wordt er nog doorgewerkt. Maar in een veel lager tempo dan voorheen, omdat veel mensen al een Kleine Kip hebben en de verkoop, nog steeds bij Plus Binnenhof, Jumbo Hesseplaats en Karwei in Capelle XL navenant minder hard gaat. Tegen het einde van 2016 sluiten we het project af met het uitreiken van de allerlaatste Ommoordse Kleine Kip. We doen daarover tijdig mededelingen. De locatie is in elk geval op Kinderboederij De Blijde Wei.

Ondertussen is het "zuster-project', het maken van heel unieke Kleine Kippen door de kunstenaars van de Vereniging Kunstkring Prins Alexander eveneens een groot succes. Zeventien kunstenaars maakten 24 unieke Kleine Kippen, Daarnaast signeerden Burgemeester Aboutaleb en de Rotterdamse zanger/entertainer Lee Towers een heel speciaal daarvoor geprepareerde Kleine Kip. Zo komen we op 26 unieke kippen, die ter ondersteuning van het werk van Stichting De Witte Bollen (schoon, heel en netjes houden van kunst in de buitenruiten) en Vereniging Kunstkring Prins Alexander (biedt een platform aan onze lokale kunstenaars) op een veiling worden aangeboden.

De veiling vindt plaats op Zaterdag 15 oktober a.s. van 10.00 uur tot 12.00 uur in de Open Hof Kerk aan de Hesseplaats in Ommoord. De Open Hof heeft haar ruimte gratis aan ons ter beschikking gesteld. Bieders betalen geen veilingkosten, de opbrengst is 100% voor de hiervoor genoemde goede doelen. Ommoorder Peter Buisman is de veilingmeester.

Voor de veiling is iedereen van harte uitgenodigd. Ook de fans van de Ommoordse Kip die al een mascotte, de "witte" Kleine Kip hebben, zijn hiervoor extra uitgenodigd. Dus iedereen die een heel bijzondere Kip wil bemachtigen, of wilt u gewoon ons werk steunen, is welkom op de veiling. De Kleine Kippen die voor de veiling worden aangeboden zijn tot de vrijdag voor de veiling te zien in de winkels aan de Hesseplaats. Op Facebook is een pagina
www.facebook.com/Ommoordkunstkip/ om alle details te bekijken, maar ook om vooraf vast een bod voor de veiling uit te brengen. Wie niet in de gelegenheid is om op 15 oktober a.s. naar de veiling te komen, maar wel interesse heeft in één van de Kleine Kunstkippen, kan een mailbericht sturen naar dewittebollen@gmail.com

Foto:
Een impressie van alle aangeboden Kleine Kunstkippen.

Informatie voor de redactie:
Peter Buisman (010-4561000 of dewittebollen@gmail.com)
Vereniging Kunstkring Prins Alexander
Stichting De Witte Bollen.

Algemeen

1 Maatschappelijk

Zoek verenigingen, goede doelen en stichtingen

Huishoudens
Loading...