Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

4 Verhalen

het verhaal van Peter

Informatiebord voor de Paraplu.

Net als voor het kunstwerk de Witte Bollen heeft de Bewonersstichting De Witte Bollen (DWB) ook het kunstwerk De Paraplu nu haar eigen informatiebord gegeven. Vorige week verzorgde Gemeentewerken het ophangen van het bord. Bewoners/bezoekers kunnen nu lezen waarom de Paraplu daar staat in het Amfitheater bij de Romeynshof. Ook wie hebben meegeholpen om de restauratie van het project De Paraplu in 2013 te realiseren.
Ook voor De Kip was een informatiebord besteld. Echter door het aanhoudend vandalisme is besloten bij De Kip geen bord te plaatsen. Wel is door de bewonersstichting besloten de Kip toch nog een keer in haar oude luister te herstellen. De werkzaamheden zullen komende maand door een enthousiaste Ommoorder (bewoner en vrijwilliger) worden uitgevoerd. We hopen dat de Kip daarna een flinke tijd een rustig leven kan leiden en vooral voor het plezier van de kinderen op haar vertrouwde plekje aan het Kikkerpad bij de Kinderboerderij kan blijven staan.

De Bewonersstichting DWB heeft ook twee nieuwe boekjes uitgebracht in de serie “Van Alle klanten belicht”. Zo zijn er nu boekjes verkrijgbaar van de drie Ommoordse kunstwerken De Witte Bollen, De Paraplu en De Kip. De boekjes zijn te bestellen op www.lulu.com. De Bewonersstichting is daarnaast eind mei present op kunstmarkt op de Hesseplaats. Daar kunt u dan ook een of meerdere boekjes aanschaffen. De netto-opbrengst is bestemd voor het onderhoud van de drie kunstwerken.

Verslag

Kunstenaars maken unieke Kleine Kip

Een nieuw onderdeel van het Ommoordse Kleine Kip project. Kunstenaars van de Kunstkring Prins Alexander gaan zich met al hun creativiteit uitleven op de basis vormen van De Kleine Kip.

Project de Kleine Kip.
Het grote kunst-speelobject de Kip bij Kinderboerderij de Blijde Wei is er in 1983 geplaatst. Ze is ontworpen door kunstenares Ingrid Kruit. De Ommoordse kunstenaar Ton van Zuuren maakte in 2015 een 30 centimeter hoge mascotte, afgeleid van de Grote Kip. Deze mascotte is ingezet door bewonersstichting De Witte Bollen om zo veel mogelijk Ommoorders te betrekken bij het heel- en schoonhouden van de Ommoordse kunst in de buitenruimte. Inmiddels is deze Kleine Kip bijna 600 keer aangeschaft door bewoners, die daarmee nog meer met hart en ziel verbonden zijn met de Grote Kip. Niet alleen bewoners, ook hun vrienden en familie werden met een Kleine Kip verblijd: "omdat het zo'n leuk cadeau is". De mascotte, de Kleine Kip is nog steeds verkrijgbaar bij de Ommoordse supermarkten Jumbo en Plus en bij de Bouwmarkt Karwei in Capelle XL.

De Kleine Kunstzinnige Kip.
Binnen de Kunstkring Prins Alexander is het idee gegroeid, dat kunstenaars geheel in hun eigen stijl, met hun eigen materiaal, elk een unieke Kleine Kip gaan maken. Deze unieke verzameling Kleine Kippen wordt enkele maanden geëxposeerd en daarna worden alle exemplaren geveild. De deelnemende kunstenaars kunnen gebruikmaken van de onderdelen van De Kleine Kip, die bestaat uit 9 9mm MDF delen, 2 poten en een sokkel. Het staat elke kunstenaars geheel vrij wat zij daarvan willen inzetten in hun eigen kunstwerk. Dat kan dus variëren van geen enkel tot alle onderdelen. Twaalf kunstenaars hebben zich voor deelname gemeld om naar hun eigen visie, met hun eigen techniek de Ommoordse Kip zichtbaar te maken. Dat kan zijn een schilderij, een foto, een beeld of een heel creatieve versie van de Kleine Kip zelf. De kunstenaars hebben tot 1 augustus a.s. de tijd om iets verrassends, iets moois, iets unieks te maken. Daarna worden alle kunstwerken in Ommoord tentoongesteld en kunnen belangstellenden een keus maken en een bod uitbrengen. Tenslotte vindt er eind september een veiling plaats waarin alle kunstwerken worden geveild. De opbrengst wordt verdeeld voor het werk van Stichting De Witte Bollen, Kunstkring Prins Alexander en een deel gaat naar de kunstenaars, ter dekking van de materiaalkosten.

Bewonersstichting de Witte Bollen.
Deze Stichting beheert naast de Grote Kip nog drie andere grote kunstwerken in Rotterdam-Ommoord. De opbrengsten van de verkoop van de Kleine Kip en een deel van de opbrengsten van de veiling worden besteed aan het onderhoud van deze kunstwerken.

Kunstkring Prins Alexander.
De Kunstkring Prins Alexander is een vereniging van zeventig beeldend kunstenaars uit de regio, schilders, beeldhouwers, edelsmeden, fotografen, sieradenmakers en andere disciplines. De vereniging organiseert educatieve en gezellige bijeenkomsten voor haar kunstenaars en zorgt voor expostieruimte, In Prins Alexander zijn via de kunstkring zo'n dertig expositieruimten waar de leden kunnen exposeren, onder meer in de Romeynshof, verzorgingshuizen, winkels en in diverse wooncomplexen.

Kunstenaars die ook nog mee willen doen kunnen zich melden bij Kunstkring Prins Alexander. (www.kunstkringalexander.nl)

Algemeen