Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

6 Verhalen

het verhaal van Peter

Raadplaat “Ommoord ziet Sarah”

Afgelopen Zaterdag konden de bezoekers van de Nazomermarkt aan de Söderblomplaats een Raadplaat van Ommoord in opbouw bekijken en aangeven of raden welke vier flatgebouwen er op deze plaat stonden afgebeeld. Een veel terugkerend commentaar van de bezoekers was:” Leuk bedacht, maar héél erg moeilijk!”. Toch waagden vele bezoekers een gokje, anderen wisten het zeker en één bezoeker vulde alle vier foutloos in. Dat de getoonde torenflat op de Joliotplaats stond was voor de meesten wel duidelijk, maar toch kwamen ook de Dawes- en Söderblomtoren in de antwoorden voor. Vanuit welke hoek de Joliottoren op de raadplaat staat gaf nog meer problemen. Grote zekerheid was er niet en veel antwoordformulieren waren voorzien van een vraagteken achter de gegeven naam. De meeste antwoorden voor de knikflat gingen naar de Kelloggplaats, waarschijnlijk vooral omdat de meeste mensen wel weten dat het de eerst Ommoordse flat was. Dat was natuurlijk niet de vraag, de Raadplaat is van boven de metro, aan de noordkant van Ommoord. Die winnaar geeft als verklaring “Heemtuin in het voorfront van de foto, waar begin jaren tachtig nog een moord is gepleegd ” en de goede antwoorden van links naar rechts Einstein-knikflat, Einstein 14 hoogflat, Curieplaats in aanbouw en Joliottoren. De foto is gemaakt door Theo Kien, echtgenoot van Ans Kien. Zij was jaren geleden juffrouw Ans Kien op de Minister Marga Klompéschool en de winnaar, Ommoorder Jurgen Lakens, was één van haar leerlingen, die dus ook buiten de school goed heeft opgelet. Ondanks de enkele plensbuien en dankzij zo nu en dan het zonnetjes was de Nazomermarkt aan de Söderblomplaats een geslaagd evenement. Het was het eerste evenement van alle “Ommoord ziet Sarah” activiteiten die de gehele maand September in Ommoord nog plaatsvinden.

Verslag

Burgemeester Aboutaleb signeert de Kleine Rotterdam Kip.

Niet alleen pronkt er een kleine witte Ommoordse kip op het bureau van onze burgemeester. Speciaal voor de veiling van 15 oktober a.s. heeft Ahmed Aboutaleb een Rotterdamse Kleine Kip voorzien van zijn handtekening.
Kunstenaar Ton van Zuuren prepareerde een speciale Rotterdamse Kip, groen met wit. De kleuren van Rotterdam. Ton van Zuuren vertelt daarover: "De kleuren groen en wit zijn al vanaf de middeleeuwen de kleuren van Rotterdam. De kleurstelling is in de loop der jaren niet erg constant. Voor deze aparte kleine Kip heb ik gebruik gemaakt van een combinatie van eigen kleurkeuze en de officiële RAL-kleur van de huidige huisstijlregels van de gemeente Rotterdam. Volgens Wikipedia verwijst het groen naar het Hof van Wena en het wit symboliseert de Rotte".
In de etalages van de winkels en in de winkels van Winkelcentrum Hesseplaats (Rotterdam-Ommoord) kan iedereen de 25 speciaal door de leden van de Vereniging Kunstkring Prins Alexander gemaakte Kleine Kunstzinnige Kippen bewonderen. Deze Rotterdam Kip met handtekening van de burgemeester kan worden bewonderd in de winkel van Bloem & Zo, Hesseplaats 50. Alle kunstig gemaakte kippen worden op zaterdag 15 oktober a.s. voor liefhebbers en kunstkenners geveild in de Open Hof aan de Hesseplaats, veiling van 10.00 tot 12.00 uur. De Rotterdam Kip met handtekening is veiling item #24 en daar kan al meteen voor het goede doel op geboden worden via facebook: www.facebook.com/Ommoordkunstkip

Algemeen

1 Maatschappelijk

Zoek verenigingen, goede doelen en stichtingen

Leeftijdsopbouw
Loading...