Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt

Scouting Rustenburg

Laat je uitdagen

A.S. zondag 22 mei activiteiten van Fête de la Nature in het Zuiderpark van 11:00-16:00uur. Deze dag is er voor jong en oud van alles te doen in en met de natuur zoals muziekoptredens, speurtocht, boerengolf, kleine beestjes zoeken, vuurtje stoken, pannenkoeken bakken en picknicken. Grotendeels vindt dit plaats rond de kinderboerderij aan de Anna Polakweg 7.
Scouting Rustenburg is deze dag met een aantal activiteiten aanwezig evenals IVN, Eetbaar Park en de afdeling Natuur- en milieu-educatie van de gemeente Den Haag.

Laat je uitdagen!

Bekijk alle

A.s zondag 31 januari verkoopt Scouting Rustenburg op de snuffelmarkt van buurthuis de Sprong warme jassen en truien, kop en schotels, nostalgisch bidstoeltje, boeken en nog meer snuisterijen.
De opbrengst is voor het zomerkamp van de jeugdleden.. Als u ons wilt steunen kom dan zondag naar de Sprong aan de Paviljoensgracht 33 2512 BL .

Bekijk alle

Scouting Rustenburg op de koningsmarkt in de Sprong

De scouts(j/m 11-15 jaar) van Scouting Rustenburg nemen in de zomervakantie deel aan de Haarlem Jamborrette. Dit is een groot internationaal kamp voor scouts.
Zij verkopen daarvoor op de Proloog Konings(rommel)markt in De Sprong allerlei vaasjes, kop en schotels, drink en bierglazen en andere 2e hands spullen , zelfs origineel houten bidstoeltjes.
De rommelmarkt is a.s zondag 26 april open van 10:00 uur tot 15:00 uur. Het wijk en dienstencentrum De Sprong is te vinden aan de Paviljoensgracht 33 in het centrum van Den Haag.
De scouts zoeken nog sponsors, die kleine klusjes voor hen hebben. Bv. flyers bezorgen of kleine tuinklusjes.
Inlichtingen via telefoon 070-345 70 72 of scoutingrustenburg@hotmail.com
Kinderen die ook graag mee willen speuren en spelen zijn van harte welkom bij de Bevers van Scouting Rustenburg iedere zaterdag van 10:00 uur tot 12:00 uur in Weesperstraat 89. Oudere kinderen kunnen zaterdagmiddag terecht bij de Welpen en Scouts van 13:00 uur tot 16:30 uur.

Bekijk alle

Zaterdag 4 april organiseert Scouting Rustenburg een Paas-activiteitendag in en om het clublokaal aan de Weesperstraat 87/89 voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Om te vieren dat het lente is en er weer vaker buiten gespeeld kan worden zijn er zaterdag 4 april allerlei leuke en uitdagende (paas)activiteiten bij Scouting Rustenburg. De kinderen kunnen eieren zoeken, eieren verven, paastakken versieren en diverse spelletjes spelen. De activiteiten op de ochtend van 10:30 uur tot 12:00 uur zijn speciaal voor de wat jongere kinderen (4-6 jaar). 's Middags van 14:00 uur tot 16:00 uur kunnen de oudere kinderen terecht. Deelname is gratis.

Het clublokaal is te vinden in het gebouw van Middin,Weesperstraat 87/89 in de wijk Rustenburg-Oostbroek. Voor vragen en meer informatie: www.scoutingrustenburg.nl

Bekijk alle

De scouts(j/m 11-15 jaar) van Scouting Rustenburg nemen in de zomervakantie deel aan de Haarlem Jamborrette. Dit is een groot internationaal kamp voor scouts.
Zij verkopen daarvoor op de rommelmarkt in De Sprong allerlei 2e hands spullen.
De rommelmarkt is a.s zondag 29 maart open van 10:00 uur tot 15:00 uur. Het wijk en dienstencentrum De Sprong is te vinden aan de Paviljoensgracht 33 in het centrum van Den Haag.
De scouts zoeken nog sponsors, die kleine klusjes voor hen hebben. Bv. flyers bezorgen of kleine tuinklusjes.
Inlichtingen via telefoon 070-345 70 72 of scoutingrustenburg@hotmail.com

Bekijk alle

n de week van 9 tot en met 14 maart was de collecte van Jantje Beton. Samen buitenspelen is gezond voor kinderen. Daarom bedenkt, financiert en organiseert Jantje Beton projecten die vrij buitenspelen mogelijk maken.
Scouting Rustenburg heeft hiervoor gecollecteerd in de wijk Rustenburg-Oostbroek. Bij die collecte hebben zij een bedrag van ruim € 1200,-- opgehaald. Iedereen die heeft bijgedragen: heel veel dank hiervoor

Bekijk alle

Zaterdag 7 maart hadden de bevers, kinderen van 5 tot 7 jaar, van Scouting Rustenburg samen met bevers van andere scoutinggroepen uit Den haag een speciale bijeenkomst. Niet 's morgens maar aan het einde van de middag kwamen de bevers bij elkaar bij de kinderboerderij in het Zuiderpark. Daar vroeg Professor Plof hun hulp bij het zoeken naar de zijn schoenen en sloffen. Bij een proef van de professor was iets mis gegaan en nu waren alle schoenen verdwenen.
De bevers konden gelukkig het spoor van de schoenen vinden. Het leidde eerst door het Zuiderpark en na een korte stop met een broodje en wat te drinken bij speeltuin Ot en Sien ging het spoor verder door de straten van Rustenburg om uiteindelijk de laatste schoenen te vinden bij Scouting Rustenburg in de Weesperstraat.
Inmiddels was het al donker geworden dus dat maakte het zoeken extra moeilijk.
De professor was erg blij dat de bevers alle schoenen en sloffen weer terug gevonden hadden en beloofde in het vervolg wat voorzichtiger te zijn met zijn proeven. Na nog een lekkere beker warme chocolademelk gingen alle bevers weer moe naar huis.

Kinderen die ook graag mee willen speuren en spelen zijn van harte welkom bij de bevers van Scouting Rustenburg iedere zaterdag van 10:00 uur tot 12:00 uur in Weesperstraat 89. Oudere kinderen kunnen zaterdagmiddag terecht bij de welpen en scouts.

Bekijk alle

Op zaterdag 7 maart hebben de Bevers(j/m 5-7jaar) van 17:00 uur tot 19:00 uur de Teddyberentocht. Dit is een speurtocht samen met de Bevers van andere Haagse scoutinggroepen. De Bevers verzamelen om 16:45 uur bij de kinderboerderij in het Zuiderpark. Hier begint de Teddyberentocht. Rond 19:00 uur eindigt de tocht in het clubhuis van Scouting Rustenburg aan de Weesperstraat.

Bekijk alle
Naam organisatie
Scouting Rustenburg
Beschrijving

Kinderen en jongeren een uitdagende, actieve en leerzame vrijetijdsbesteding bieden door scouting activiteiten op de grondslag van de ideeën van Lord Baden Powell.

Postadres
Ellekomstraat 46 - 2573XE Den Haag
Bezoekadres
Weesperstraat 89 - 2574VS Den Haag
E-mailadres
scoutingrustenburg@hotmail.com
Telefoonnummer
070-3457072
Gironummer
nl09rabo0192398423
KvK nummer
27315593

Vrijwilligers

Leiding geven aan uitdagende en leerzame activiteiten van jongens en meisjes in de leeftijd van 5 tot 7 jaar(bevers), 7 tot 11 jaar(welpen) en 11 tot 15 jaar(scouts).