Buurtlink
Maak een keuze uit wat je wilt toevoegen
Stel buurtgenoten op de hoogte van activiteiten aankondigingen en evenementen
Heb je spullen te koop, gratis op te halen of ben je naar iets op zoek
Deel beelden uit de buurt van je favoriete plekken, monumenten of bezienswaardigheden
Deel verhalen uit de buurt over evenementen, historie of bijzondere bewoners
Roep de buurt op om een mening te geven of een stelling, klacht, opinies of meldingen
Schakel je buurtgenoten in voor hulp bij verloren voorwerpen, huishoudelijke zaken of klusjes
Ga een gesprek aan met je buurtgenoten
1. Plaats jouw kalender in de buurt
2. Waar vindt het plaats?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Plaats jouw vraag of aanbod in de buurt
2. Wat is de locatie?

Het bericht wordt geplaatst in alle buurten binnen een straal van 10km

1. Deel je foto of video
1. Vertel je verhaal
1. Deel je oproep met de buurt
1. Deel je hulpvraag met de buurt
2. Plaats het in de buurt
1. Stuur een bericht aan je buren
2. Plaats het in de buurt
Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

Verhalen / Ervaringen van

Duiven: één groot hondentoilet!

Ik ga elke dag een paar keer met mijn hond wandelen; niets bijzonders natuurlijk. Waar ik me telkens weer over verbaas is, dat het er erg veel op lijkt dat steeds meer baasjes en bazinnen het onnodig vinden om de poep van hun lieve 4-voeter op te ruimen. Als ik er wat van zeg, heel rustig en beleefd, krijg ik òf geen reactie, òf "nee dat doe ik niet, ik betaal toch hondenbelasting", òf een grote mond zo van "waar bemoei je je mee?!" Ik ken maar een handjevol mensen dat wèl het fatsoen heeft om de poep op te ruimen en deze mensen zijn het ook helemaal met mij eens dat het hondenpoepprobleem steeds groter wordt. En de handhavers van de gemeente? Ik heb één keer gezien dat zij een man een bekeuring gaven omdat hij zijn hondje een paar meter van zijn huis los liet lopen. Op mijn vraag hoe het met het bekeuren van mensen zit die de poep laten liggen, kreeg ik als reactie dat het ontzettend moeilijk is om iemand op heterdaad te betrappen. Ik denk dat, als de handhavers bijv. op de tijd waarop de hond voor de eerste keer (voordat iemand gaat werken) wordt uitgelaten, de boel goed in de gaten houden, zij bijna aan de lopende band bekeuringen kunnen uitschrijven en daarmee hun kosten van salaris, auto etc. ruimschoots zullen terughalen. Denk ik, want ik weet natuurlijk niet hoe zwaar deze mensen op de gemeentelijke begroting drukken. Ik denk, dat als iemand het in zijn hoofd zou halen om zijn hond op het grasveld voor het gemeentehuis te laten poepen en wegloopt zonder het op te ruimen, er een horde ambtenaren, de handhavers voorop als zij tenminste toevallig aanwezig zijn, naar buiten rent om de niet-opruimer te wijzen op zijn opruimplicht om vervolgens onmiddellijk een prent uit te delen. Kortom: Duiven begint steeds meer op één groot hondentoilet te lijken, nee, veel grasvelden en trottoirs in Duiven zijn al hondentoiletten!

Reacties

Lees alle eerdere reacties
Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

Rick reageert

Compleet met je eens!
Wij ervaren het dagelijks, we wonen langs een uitlaatroute van honden en mogen dan ook (zeker als het warm weer is) verplicht meegenieten van de geur van hondenstront. En inderdaad als je iemand er fatsoenlijk op aanspreekt kijkt men je aan of ze water zien branden. Of i.d.d. iets in de geest van waar bemoei je je mee, enz.. Grote ergernis dus en de gemeente als je hen wijst op de handhavingsplicht is het antwoord: geen tijd voor andere prioriteiten en nog meer l..smoesjes. Hoop dat er echt eens iets aan gedaan wordt. Eerdaags zijn mensen het echt beu en nemen ze maatregelen waar je als dierenliefhebber niet eens wil denken :(

Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

Charles reageert

Rick, het ligt niet aan de honden, het zijn de mensen die te beroerd en te lui zijn, een fors gebrek aan intermenselijk fatsoen hebben, of een combinatie van deze factoren. Ik hoor met regelmaat van mensen in de buurt dat hun (klein)kinderen met poep onder schoenen thuiskomen. In mijn vorige woonplaats had de hele buurt last van de poep van de hond van 1 bepaalde man die, ondanks herhaalde verzoeken de poep op te ruimen, bleef weigeren. Onze niet echt leuke en sympathieke was toen, de poep van zijn hond opscheppen en bij hemzelf op de oprit deponeren. Het was snel afgelopen en de straten bleven schoon. :-))) Maar dat moet hier toch helemaal niet nodig zijn als de hondeneigenaren zich sociaal gedragen?

Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

Rick reageert

Oh maar het ligt ook niet aan de honden, dat zeg ik ook niet!
Ben zelf een groot dierenliefhebber, maar ben een kattenmens en heb dus ook geen hond. Onze kat blijft binnen, niemand heeft last van hem. Ik weet uit ervaring dat ook kattenpoep in je tuin heel irritant kan zijn. Zeker als je net van plan bent om eens even lekker te gaan tuinieren. Mijn inziens is het een combinatie van luiheid en laksheid en zoals je zelf al noemde fatsoen. Zelfs volwassenen die met hun kind(eren) de hond uitlaten maken er een potje van. Laatst zei een meisje van ik schat 6 jaar tegen haar moeder "mama moeten we de poep van ... niet opruimen?" Nee hoor laat maar liggen doet iedereen, kijk maar... Nou daar zakt mij dan de broek van af. Wil je nou je kind een fatsoenlijke opvoeding geven of ben je nou gewoon zo kortzichtig.. Nou ik laat het hier maar bij, verhaal spreekt voor zich.

Avatar user thumb 2478328456cfffcc349049089f80c0f7d3cc9125bd2afe642182acb3d11a12b7

yvonne reageert

ook wij verbazen ons er over hoe weinig mensen de poep opruimen. Zelf doen we het wel altijd netjes. Maar de drollen die blijven liggen zijn vaak grote hopen (dus van grote honden). Ook kinderen die de hond uitlaten ruimen nooit de hoop van hun vriendje op. Ook mensen met een plasticzakje aan de hondenriem geknoopt laten het zakje keurig aan de ruim geknoopt zitten. Controleurs jullie worden door de hondenbezitters betaald maar zijn nooit zichtbaar. Ik heb er nog nooit een gezien. Laat merken dat jullie er zijn of de hondenbelasting mag een sstuk omlaag, die is best hoog in Duiven en dient als sluitstuk op de gemeentebegroting. Hondenbelasting is niet een landelijke verplichting. maar door de gemeente bedacht.

Thumb 1426779

mieke reageert

Ben het met de personen die hierboven hun reactie geven voor 100% mee eens.Waar blijft die controleur toch .Woon bijna 5jaar hier in Duiven ,nog nooit heb ik die controleur tegen gekomen .En ik zeg nog wel eens tegen iemand die het niet opruimt van zijn hond "bent U een zakje vergeten .?U kunt er wel één van mij krijgen .Het is niet te geloven wat voor commentaar ze geven .Hoor al bij de oudjes . Maar wat kunnen sommige mensen schelden zeg .Ja hoort bij hun mentaliteit denk ik .Laatst liep ik vanaf het Eilandplein naar het station .En heb die drollen is geteld die in dat kleine stukje lagen .Jaja het is haast niet te geloven 41 vette drollen moest er zelfs van kokhalsen.Gemeente waar blijft die controle ??
En de hondenbelasting mag zeker omlaag de contoleurs zie je niet .